Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Επιτέλους μια ευχάριστος εἴδησις!



Τίς ἐπίσημες στολές τῶν Βασιλέων διέσωσε τό Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ. Ἐπί τόπου στά βασιλικά κτήματα στό Τατόι μετέβη ἀπό τήν ἀρχή τῆς πυρκαϊᾶς ὁ πρίγκηψ Νικόλαος. Ἡ ὑπουργός Πολιτισμοῦ κ. Λίνα Μενδώνη διέκοψε τήν περιοδεία της στίς Κυκλάδες, προκειμένου νά σπεύσει στόν χῶρο πού ἀπό τύχη γλίτωσε τήν καταστροφή.

 

 Σταλινικοί Φιλελεύθεροι

1 σχόλιο:

  1. Δυο φορές τον περασμένο αιώνα δόθηκε στην Ελλάδα η ευκαιρία να ξεμπερδέψει πολιτικά και βιολογικά-φυσικά με τον καταραμένο (θ)εσμό της βασιλείας και με το σκυλολόι των βασιλιάδων, πριγκίπων και υπολοίπων σκουπιδιών.

    Η πρώτη ήταν το 1909 μετά το κίνημα στο Γουδί κι η δεύτερη το 1922–23 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

    Και στις δυο περιπτώσεις έσωσε (θ)εσμό και σκυλολόι (το 1909 πολιτικά και βιολογικά-φυσικά, το 1922–23 μόνο βιολογικά-φυσικά) το ίδιο μοιραίο για τη νεοελληνική ιστορία πρόσωπο (την πρώτη φορά μόνο του, τη δεύτερη με την αρωγή του βρετανικού ιμπεριαλισμού). Το όνομα αυτού: Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Τελικά, το 1973–74, ασίγαστη ταξική πάλη και συγκυρία (κι οπωσδήποτε όχι η Χούντα ή ο «Εθνάρχης»!) ξωπέταξε (θ)εσμό και σκυλολόι.

    Τα τσιλιμπουρδίσματα του Μητσοτακηκέικου με τα απολειφάδια του (θ)εσμού και με το υπόλοιπο σκυλολόι πρέπει να δυναμώσουν τη λαϊκή επαγρύπνηση γιατί και στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!

    Γραμματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου