Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να λάβει μέτρα προστασίας στα Πανεπιστήμια


Βρισκόμαστε στο 4ο επιδημικό κύμα της πανδημίας από τον Ιούλη, ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό με πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου. Το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων, επίσης, έγινε με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, με την κυβέρνηση να προτάσσει ως μοναδικό μέτρο τον εμβολιασμό και τα self test για τους ανεμβολίαστους.

Το portal «902.gr» συζήτησε με τον Ηλία Κονδύλη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με αφορμή και το 3ο πόρισμα που δημοσιοποίησε η Επιτροπή του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ για την υγειονομικά ασφαλή, διά ζώσης επαναλειτουργία του ΑΠΘ το οποίο, για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της, παρά τα σημαντικά στοιχεία που περιλαμβάνει. 

«Η κυβέρνηση, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κονδύλης, ανοίγει τις σχολές με πλήρη πληρότητα των αμφιθεάτρων και των εργαστηρίων με μοναδικό μέτρο το κυνήγι των ανεμβολίαστων και πάλι δηλαδή, με ελεγκτική προσέγγιση, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας δημόσιας υγείας».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών Υγείας, μετά και την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου που δίνει τη δυνατότητα στις πρυτανικές αρχές για εκχώρηση υπηρεσιών, μέσω εργολαβιών, της φύλαξης και του έλεγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Υποπτευόμαστε ότι σε δεύτερο χρόνο, τον ρόλο του ελέγχου των πιστοποιητικών θα το αναλάβει η πανεπιστημιακή αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά. «Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα σχέδιο το οποίο επικεντρώνει στο ζήτημα των ελέγχων χωρίς να λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο και το υλοποιεί, προχωρώντας την ατζέντα της ιδιωτικοποίησης», σημείωσε.  

«Μόνο όταν βάζεις σε προτεραιότητα την υγεία του πληθυσμού και η οικονομία υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών, κατέληξε ο Ηλίας Κονδύλης, μόνο τότε μπορείς να εξασφαλίσεις και να διαχειριστείς τέτοια επιδημικά φαινόμενα με αποτελεσματικό τρόπο, διατηρώντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα και την εξάπλωση των επιδημικών φαινομένων αλλά και τις πολλαπλές συνέπειες προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου