Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

«Δε θα σας αφήσουμε να παίζετε με την υγεία και τη μόρφωσή μας!»


Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω απ’ τα σχολεία μας οι πολυεθνικές» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», οι μαθητές κρατώντας το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής που έγραφε «Ως εδώ! Δε θα σας αφήσουμε να παίζετε με την υγεία και τη μόρφωσή μας», έφτασαν με πορεία στην πύλη του υπουργείου.

Από εκεί, με τα συνθήματά τους αλλά και τις πικέτες που κρατούσαν, έστειλαν μήνυμα στην υπουργό ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης θα τους βρει -και φέτος- απέναντί της.

Στην πύλη του υπουργείου οι μαθητές θυροκόλλησαν τα αιτήματά τους, με τα οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, μέτρα στα σχολεία για την πανδημία, να παγώσουν οι συγχωνεύσεις, απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Επίσης, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, χωρίς όμως να πάρει καμία ουσιαστική απάντηση σχετικά με τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές δήλωσαν ότι η δική τους απάντηση θα δοθεί πλέον στους δρόμους του αγώνα και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στις γενικές συνελεύσεις στα σχολεία τους, στις τοπικές κινητοποιήσεις αλλά και στην πορεία του Πολυτεχνείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου