Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό δεν φτάνουν ούτε για την αγορά μιας μάσκας

 


Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό δεν φτάνουν ούτε για τη μάσκα Κ28 που πρέπει να αγοράζουν οι εργαζόμενοι, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού. 

Μιλώντας στο κανάλι «Κόντρα» το βράδυ της Πέμπτης 13 Γενάρη, υπενθύμισε εξάλλου ότι με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, πριν δέκα χρόνια, καταργήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και δόθηκε η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να ανεβοκατεβάζει τους μισθούς κατά το δοκούν. Μία παρέμβαση, που ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε και την έκανε νόμο όταν έγινε κυβέρνηση.

Ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης για τον λαό και τους εργαζόμενους θα ήταν η κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, του ειδικού φόρου στα καύσιμα, η κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, επισήμανε η Μ. Κομνηνάκα. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταργήσει τη φοροασυλία που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και εφοπλιστές. 

Για την αγωγή σε βάρος των εργαζομένων στο «Παίδων» Πεντέλης επισήμανε ότι δείχνει τον κυνισμό της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας, καθώς πήρε την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του νοσοκομείου ως παιδιατρικό, την ώρα που έχει φουντώσει η πανδημία με πολλά κρούσματα στις παιδικές ηλικίες. Ο εμβολιασμός, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού, σημείωσε. 

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, που τα άνοιξε χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών κι εκπαιδευτικών, αντί να ενισχύσει τις δομές του ΕΟΔΥ και να γίνονται δωρεάν, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ.

Ερωτηθείσα για τις διώξεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου. Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες για την «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», την χαρακτήρισε βαθιά υποκριτική γιατί στην αναθεώρηση του Συντάγματος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ δεν δέχθηκαν ούτε τις προτάσεις των δικαστών, αλλά ούτε και του ΚΚΕ να μην διορίζεται η ηγεσία της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου