Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Θα έρθει ποτέ ο κομμουνισμός;


 
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ;
Στην ΕΣΣΔ είχανε κομμουνισμό;
Πότε θα γίνουν οι επαναστάσεις;
Εάν δεν έρθει τι πρόκειται να γίνει;

- Υπάρχει όμως κάποια περίπτωση να μην έρθει ποτέ ο κομμουνισμός;

- Η επιστήμη με την μελέτη των νομοτελειών σύμφωνα με τις οποίες εξελίσσονται οι κοινωνίες, δείχνει ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την ανθρωπότητα. Οι νόμοι του Διαλεκτικού Υλισμού μας εξηγούν ότι τα «πάντα ρει», ότι τα πάντα εξελίσσονται, ότι τίποτα δεν παραμένει ακίνητο, ότι αυτά που γεννιούνται κάποια μέρα θα πεθάνουν και θα αντικατασταθούν από το νέο. Η ίδια η εμπειρία μας, το επιβεβαιώνει.

Οπωσδήποτε λοιπόν υπάρχει ένα τέλος για τον καπιταλισμό. Όταν όμως το «καινούργιο» δεν μπορέσει να αντικαταστήσει το «παλιό», τότε επέρχεται η καταστροφή και των δύο. Εάν η ανθρωπότητα δεν μπορέσει να προχωρήσει στον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει τον όλεθρο.

Οι ανταγωνισμοί των τεράστιων μονοπωλίων για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη και την εκμετάλλευση των αγορών, θα τα οδηγήσει στην γενικευμένη πολεμική σύγκρουση. Αυτό έγινε αρκετές φορές στο παρελθόν. Σήμερα όμως το μέγεθός τους είναι τόσο μεγάλο, η δύναμη καταστροφής που κατέχουν είναι κολοσσιαία, που νομοτελειακά ο ανταγωνισμός τους θα φέρει τον όλεθρο. Η ανθρωπότητα λοιπόν, όχι μόνο θα προχωρήσει στον κομμουνισμό επειδή έτσι το απαιτούν οι νόμοι της φύσης, αλλά κυρίως, έχει ανάγκη να το κάνει για να μην καταστραφεί. Αλλιώς θα καταλήξει σαν ένα κλούβιο αβγό, με το τσόφλι κατεστραμμένο και τον νεοσσό πεθαμένο, πριν προλάβει να γεννηθεί.

 vensutube 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου