Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Πεφτοσυννεφάκηδες


Μεγάλη ευαισθησία έπιασε ξαφνικά τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη και διάφορα στελέχη των αστικών κομμάτων με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση σε παραλίες όπως της Πάρου, όπου δικαίως οι κάτοικοι ξεσηκώνονται για το αίσχος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που δεν αφήνει σπιθαμή ελεύθερη.

Μάλλον όσοι «ευαισθητοποιούνται» ψάχνουν σύννεφο να πέσουν, αφού από το 2013, το 2016, το 2017, το 2021 και το 2022 έχουν περάσει καμιά δεκαριά νόμοι, περιβαλλοντικοί, «αναπτυξιακοί», επενδυτικοί κ.λπ. που παραχωρούν αιγιαλούς και παραλίες ακόμα και για χωροθέτηση επιχειρηματικών πάρκων. Τότε, αυτές οι χοντρές μπίζνες παρουσιάζονταν ως «επενδυτική κοσμογονία»!

Για να μην πιάσουμε άλλες εκτάσεις, όπως ο Φλοίσβος και το Ελληνικό, που οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκαναν δωράκι στον μεγαλοεπενδυτή του Ελληνικού, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πρόσβαση του λαού σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου...

Για την κατάσταση αυτή, οι ευθύνες βαραίνουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που υλοποίησαν κατά γράμμα τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του ξεπουλήματος γης, ακτών και θαλασσών. Οπότε ας μην παριστάνουν τους πεφτοσυννεφάκηδες...


ΚΚΕ: Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στις παραλίες, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

 Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατοίκων και επισκεπτών νησιών και άλλων περιοχών της χώρας που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η σημερινή άθλια κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης αιγιαλού και παραλιών, δηλαδή της ανάγκης του λαού και της νεολαίας για αναψυχή, ακόμα και για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Αυτή την εμπορευματοποίηση έχουν προωθήσει βήμα το βήμα και διαχρονικά, με νόμους και αποφάσεις τους, κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμοι, στο όνομα της περιβόητης "ανάπτυξης" και των "επενδύσεων".

Επομένως, είναι προκλητικά τα κροκοδείλια δάκρυα όλων των παραπάνω, πολύ περισσότερο που, με αφορμή εξοργιστικές περιπτώσεις αυθαιρεσίας, περιορίζουν το πρόβλημα μόνο στη μη τήρηση της νομιμότητας, όταν αυτή ακριβώς η "νομιμότητα", που έχουν διαμορφώσει, είναι που "στρώνει το έδαφος" και για τις αυθαιρεσίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

- Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κλπ.) στους καταπατητές επιχειρηματίες.

- Καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού -ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια- και υπηρεσιών στις παραλίες με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

- Να εγκατασταθούν κατάλληλες υποδομές και μέσα για την πρόσβαση των ΑμεΑ.

  Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 Το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των παραλιών.

2 σχόλια:

  1. Καποτε ειχαμε το κινημα των "Δεν πληρωνω".Μετα αναπτυχθηκε το κινημα της πλατειας.Τωρα εχουμε το κινημα "της πετσετας".Ολα με ενα κοινο χαρακτηριστικο.Ανοργανωτα.Με ευκαιριακους στοχους χωρις πολιτικο προσανατολισμο τη ρηξη.Ετσι ακριβως οπως εξυπηρετει το μιντιακο πολιτικοοικονομικο κατεστημενο.Ποια ειναι η πραγματικοτητα για τις παραλιες?Με τροπολογια της ΝΔ λιγο πριν τις εκλογες ολες οι παραλιες εκχωρηθηκαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε (εταιρια ακινητων δημοσιου) ως τουριστικα δημοσια κτηματα με δικαιωμα παραχωρησης προς εκμεταλλευση.Ηδη απο τις 25/5 η ΕΤΑΔ απηυθυνε προσκληση εκδηλωσης ενδιαφεροντος για ενοικιαση αιγιαλων χαρακτηρισμενων ως τουριστικα δημοσια κτηματα η οποια απευθυνοταν σε ιδιοκτητες η μισθωτες ομορων επιχειρησεων.Οι δημαρχοι των νησιων που βγαινουν τωρα και κανουν πως δεν ηξεραν τιποτα που παριστανουν πως στεκονται διπλα στους κατοικους που απαιτουν καθαρες παραλιες απο ξαπλωστρες ειναι εξισου υπευθυνοι με τη κεντρικη εξουσια.Ολοι πλην ενος!Του Πελετιδη ο οποιος σθεναρα αρνειται να υποταχθει στις επιταγες της ΕΤΑΔ Α.Ε.Ο οποιος συνεχιζει να εχει ανοικτες τις παραλιες της Πατρας για ολο το λαο της πολης.

    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ χαρακτηριστική η ταυτόσημη τοποθέτηση όλων, παμπόνηρων κυβερνητικών παραγόντων και (βλαχο)δημάρχων: "...για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες"!
      Για τη συνταγματικότητα των ίδιων των συμβάσεων μώκο!
      Το ίδιο και για τα χτισίματα ιδιωτών πάνω στους αιγιαλούς(! - μάτι βγάζει και η φωτογραφία στον σύνδεσμο...), για τις βίλλες, που έχουν παντού ιδιωτικοποιήσει αιγιαλούς κλπ.
      Στα υπόψιν (και) όλα αυτά εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου