Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Αλληλεγγύη στον αγώνα της νεολαίας και του λαού στη Χιλή


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χαιρετίζουμε τους αγώνες της Χιλιανής νεολαίας, τις μαζικές - μαχητικές λαϊκές διαδηλώσεις και απεργίες που έχουν ξεσπάσει ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Πινιέρα, που επιδείνωσαν τη ζωή του εργαζομένου λαού, με τελευταία αυτά για τις αυξήσεις στις τιμές των ΜΜΜ, στα καύσιμα και το ρεύμα, που συρρικνώνουν κι άλλο το λαϊκό εισόδημα.
Καταδικάζουμε τη βίαιη καταστολή των μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 20 διαδηλωτών - και ανηλίκων - από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και χιλιάδες οι συλληφθέντες. Σε ένα όργιο αυταρχισμού, οι αστυνομικές δυνάμεις στοχοποιούν και τους κομμουνιστές, αφού μεταξύ άλλων εισέβαλαν απρόκλητες σε κτίριο όπου βρίσκονταν τρία μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Χιλής, η Βαλεντίνα Μιράντα, εκπρόσωπος του CoNES (Εθνικό Συντονιστικό Μαθητών Χιλής), ο Πάμπλο Φεράδα, υπεύθυνος της ΚΝ Χιλής για τους φοιτητές, και η Αναΐς Πουλγκάρ, μέλος της Οργάνωσης, και αφού τους επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού, προχώρησαν σε διώξεις.

Καταδικάζουμε την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με παρέμβασή της κάλεσε τους διαδηλωτές και την κυβέρνηση της Χιλής να "συνεννοηθούν", εξισώνοντας το θύμα με τον θύτη. Να σημειώσουμε ότι η Χιλή, σύμφωνα με την ΕΕ, αποτελεί πρότυπο στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής για τους μεγάλους ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, γιατί "προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη χρηστή διακυβέρνηση", ενώ επιπλέον έχει συνάψει Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Κομμουνιστική Νεολαία Χιλής και τους διωκόμενους αγωνιστές, στους δίκαιους αγώνες της νεολαίας και του λαού για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Για τους νέους των εργατικών - λαϊκών οικογενειών μόνο ένας δρόμος οδηγεί σε δίκαιο μέλλον: 

Αυτός της οργάνωσης και του αγώνα, της ρήξης με την πολιτική των μονοπωλίων. Ο δρόμος της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει κέρδη για μια χούφτα καπιταλιστές και από την άλλη φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, ακριβοπληρωμένη αμάθεια για το λαό και τα παιδιά του. Ο δρόμος του αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου