Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Εργατικά σωματεία απαιτούν την απελευθέρωση των φοιτητών


Την επίθεση της αστυνομίας κατά των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, που διεκδικούσαν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, καταγγέλλουν εργατικά σωματεία.

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα.

«Με απροκάλυπτο και αυταρχικό τρόπο έγινε σαφές, που στοχεύει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, καθώς η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα στους φοιτητές και τους εργαζόμενους ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες θα αντιμετωπιστούν με αυταρχισμό», σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης.

«Η απάντηση μας είναι η ένταση των κινητοποιήσεων και του αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού», προσθέτει, ενώ υπογραμμίζει πως «οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε δυναμικά! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει».

«Η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της. Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του εμετικού νομοσχεδίου που πάσχιζε όλο το προηγούμενο διάστημα να περάσει», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατουπαλληλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

«Σκοπός τους είναι να τσακίζουν όποιον αντιδράει, όποιον αντιστέκεται! Θέλουν να κόψουν όποιο κεφάλι σηκώνεται. Θέλουν να κλείσουν όποιο στόμα φωνάζει. Μας θέλουν σκυφτούς και αλυσοδεμένους», αναφέρει, απαιτώντας «να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες».

«Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων», απαιτεί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «καλώντας όλους τους Συλλόγους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες».

«Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, αντίθετα στέκονται απέναντι από αυτές! Δε θα τους περάσει! Κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέφτει στο κενό!», αναφέρει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας «την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση από φοιτητικούς Συλλόγους ενάντια στο νόμο Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου