Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή


Αλληλεγγύη αλλά και οργάνωση της διεκδίκησης για την επόμενη μέρα, για να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να σταθούν στα πόδια τους, κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική

ΑΧΑΪΑ
ΑΧΑΪΑ
Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκαν τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ οι μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την περασμένη βδομάδα. Ετοιμότητα και επιφυλακή που συνεχίζεται, μιας και οι επιπτώσεις της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων, η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη, έχουν σπείρει για άλλη μια φορά σε πολλές περιοχές της χώρας τον πύρινο όλεθρο.

Τα μέλη του ΚΚΕ, οι βουλευτές του και οι εκλεγμένοι σε Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια βρέθηκαν σε θέσεις μάχης στα πύρινα μέτωπα, δίπλα στον λαό που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Από τη φωτιά στη Σταμάτα, τις αλλεπάλληλες φωτιές στην Αχαΐα, τις μεγάλες φωτιές στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στη Μεσσηνία, στη Ρόδο, σε κάθε μικρό ή μεγάλο μέτωπο, οι δυνάμεις του Κόμματος βρέθηκαν δίπλα στους πυρόπληκτους.

«Σάρωσαν» τις περιοχές, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη σε ανθρώπους που κινδύνευαν. Στελέχη και μέλη του Κόμματος, πληγέντες και οι ίδιοι στις περιοχές που μαίνονταν οι φωτιές, κάλεσαν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, μέσω των μαζικών τους φορέων και των εργατικών σωματείων, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, να οργανώσουν ομάδες πυροπροστασίας και βέβαια να απαιτήσουν μέτρα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.

ΑΤΤΙΚΗ
ΑΤΤΙΚΗ
Την ίδια στιγμή, σε συνεχείς επικοινωνίες με αρμόδιους υπουργούς, περιφερειάρχες και δημάρχους ζητούσαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στα μέτωπα των πυρκαγιών προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, να σωθούν σπίτια, δάση και δασικές εκτάσεις. Πρωτοστάτησαν στην αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη προκειμένου να ξανασταθούν στα πόδια τους.
Η επόμενη μέρα

Πέρα από την αυτονόητη αλληλεγγύη και τη στήριξη τη δύσκολη ώρα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, στις επαφές και τις συζητήσεις με τους πληγέντες, θέτουν το κρίσιμο ζήτημα της επόμενης μέρας: Την ανάγκη για διεκδίκηση όλων όσα είναι αναγκαία για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, αλλά και να μη ζήσουν άλλη φορά τέτοιον κίνδυνο και καταστροφή.

Η εμπειρία από αντίστοιχες καταστάσεις είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για χρονοτριβή και καθυστέρηση. Είναι νωπές οι μνήμες από το Μάτι, τη Μάνδρα και άλλες καταστροφές, που αν και συνέβησαν χρόνια πριν, οι πληγέντες περιμένουν ακόμα μέχρι και τις δόσεις από τα πρώτα βοηθήματα!

Οργανώνοντας την αλληλεγγύη, οι δυνάμεις του ΚΚΕ θέτουν ταυτόχρονα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για διεκδίκηση, όπως:

  • ΕΥΒΟΙΑ
                                   ΕΥΒΟΙΑ
    Πλήρης και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Γιατί πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση με την παρελκυστική τακτική καθυστερεί την καταγραφή και στη συνέχεια, όταν την κάνει, αμφισβητεί με γραφειοκρατικά τερτίπια το μέγεθος της ζημιάς.
  • Ενίσχυση όλων των πληγέντων από την κυβέρνηση, για όσο καιρό διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφών. Γιατί πάντα αυτή η ενίσχυση περιορίζεται σε ένα αρχικό φιλοδώρημα και μετά, μόλις φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας, τρέχεις να βρεις το δίκιο σου από υπηρεσία σε υπηρεσία...
  • Πλήρης αποζημίωση των περιουσιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς καμία καθυστέρηση. Αμεση αποζημίωση στο 100% σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Γιατί υπάρχουν ακόμα πληγέντες από τις φωτιές του 2007 οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε καν στο 50% της ζημιάς τους.
  • Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας σε μόνιμο προσωπικό και μέσα, αλλά και του συστήματος Υγείας, για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές. Γιατί αυτό ακριβώς είναι μία από τις βασικές αιτίες που δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να δράσει ξεκούραστα και ακαριαία, ώστε να αποσοβήσει την τραγωδία.
  • ΚΡΥΟΝΕΡΙ
    ΚΡΥΟΝΕΡΙ
    Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση. Γιατί αυτό ακριβώς είναι που λειτουργεί σαν εύφλεκτη ύλη για την καταστροφή των δασών και την αντικατάστασή τους από «στρατηγικές επενδύσεις» για την κερδοφορία των ομίλων.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4662/2020 που θεσμοθετεί την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, την ιδιωτικοποίηση της δασοπυρόσβεσης, και θέτει την Πυροσβεστική και όλους τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Γιατί από αυτό προκύπτουν οι προτεραιότητες που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των λαϊκών περιουσιών και του φυσικού πλούτου της χώρας.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Γιατί αυτό το αίτημα μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά στο να προλαμβάνονται οι πυρκαγιές, με τα απαραίτητα μέτρα πριν και όχι κατόπιν εορτής.

 ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

1 σχόλιο:

  1. «Εάν τα λεφτά που είχατε πάρει εσείς, τα κανάλια, τα είχαν δώσει σε αεροπλάνα, στο σύστημα Υγείας, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια!».

    Αυτή τη φράση είπε ο κάτοικος της Εύβοιας, όταν κλήθηκε από τον ΣΚΑΪ να μιλήσει – «στον αέρα» για την εξέλιξη των πυρκαγιών.
    Κι ο ΣΚΑΪ, ο… πλουραλιστικός τι έκανε; Μα, τον «έκοψε» στον «αέρα», δείχνοντας φυσικά απεριόριστη κατανόηση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου