Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Τουλάχιστον 15 Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις στα σύνορα


Το κοινοβούλιο της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 15 στρατιώτες της χώρας έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς η ένταση μεταξύ των δύο κρατών οξύνεται εκ νέου.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής του κοινοβουλίου της Αρμενίας για τις εξωτερικές σχέσεις Έντουαρντ Αγκανζανιάν, δηλώνοντας στον ραδιοσταθμό Svoboda ότι «σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας».

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε σύμφωνα με το Interfax νωρίτερα σήμερα ότι 12 στρατιώτες της αιχμαλωτίσθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης νωρίτερα σήμερα, η Αρμενία ζήτησε από τη Ρωσία να βοηθήσει στην υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας έναντι του Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή συνοριακή σύγκρουση μεταξύ αζέρικων και αρμενικών δυνάμεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ότι θεωρεί την Αρμενία υπαίτια για την σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα των δύο χωρών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

 

1 σχόλιο:

  1. Αρμένικος και Αζέρικος Ιμπεριαλισμός σφάζουν τους λαούς για καλύτερο μερίδιο στην λεία. Τα τραγικά αποτελέσματα της ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ που ολοκληρώθηκε πριν 30 χρόνια και έχει αφετηρία το 20ο συνέδριο του ..ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων το 1956 με την επικράτηση της οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας. Οσοι είναι στις ηγεσίες σε Αρμενία και Αζερμπαιτζάν τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μέλη και στελέχη του ..ΚΚΣΕ..πρώην Μπολσεβίκων την περίοδο 1956 1991. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου