Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Κατάθεση στεφανιών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ


Στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ, ταυτόχρονα, στην είσοδο της σχολής, συγκεντρωμένα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δονούσαν την ατμόσφαιρα με συνθήματα.

Το στεφάνι του ΚΚΕ κατέθεσε o Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να αντηχεί στο χώρο. Το στεφάνι της ΚΝΕ κατέθεσε ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Εκείνη την ώρα μέλη της ΚΝΕ άπλωναν στην οροφή του κτιρίου ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή. Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ».


Δ.Παπατολίδης: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παραμένει ζωντανό, πολύ πιο επίκαιρο

Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Παπατολίδης ανέφερε: «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό, πολύ πιο επίκαιρο τις μέρες, την εποχή που ζούμε. Παραμένει επίκαιρο το έξω οι ΗΠΑ και έξω το ΝΑΤΟ που αποτυπώθηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου, γιατί κυριολεκτικά σήμερα είναι ανάγκη να παλέψει ο λαός μας κατά της εμπλοκής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη μετατροπή της χώρα μας απ' άκρη σ' άκρη σε μια τεράστια μεγάλη αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή Βάση.

Ο λαός μας πρέπει να καταλάβει ότι αυτό είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο και για τους λαούς της περιοχής και πρέπει να αντισταθεί σε αυτά τα σχέδια. Όπως είναι επίκαιρα σήμερα τα ζητήματα της πάλης του λαού μας για τα σύγχρονα δικαιώματά του απέναντι στην πολιτική των ξεχαρβαλωμένων δικαιωμάτων, των τσακισμένων μισθών. Τώρα που κυριολεκτικά η ακρίβεια αδειάζει το λαϊκό πορτοφόλι, φέρνει το λαό μας σε άσχημη κατάσταση, χρειάζεται να συμμετέχει αποφασιστικά για να δικαιώσει τις δικές του ανάγκες, να διεκδικήσει να ζήσει πολύ καλύτερα.

Καλούμε το λαό να συμμετέχει μαζικά στην απογευματινή συγκέντρωση στις 6 μ.μ. από το Πολυτεχνείο. Απευθύνουμε ως ΚΚΕ, πλατύ κάλεσμα για αντεπίθεση απέναντι στο σύστημα της βαρβαρότητας, απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το λαό μας».

1 / 3

Προηγουμένως, στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο αντιπροσωπείες από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος εργατικών σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων. Λίγα λουλούδια κατέθεσε και το νεοσύστατο σωματείο των εργαζομένων της efood.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου