Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Συνυπέγραψαν τη «συσκότιση»


ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα έσπευσαν να αξιοποιήσουν δεόντως την ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής - της οποίας υποτίθεται ότι αντικείμενο θα ήταν το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο ωστόσο εντέλει ήταν... απόρρητο - για να οξύνουν την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, με στόχο να καλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο για το οποίο όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Αυτό δηλαδή που από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και είναι το άθλιο θεσμικό πλαίσιο των Οδηγιών της ΕΕ, των νόμων και διακρατικών συμβάσεων που έχουν από κοινού διαμορφώσει και στρώνει το έδαφος στους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, εγχώριους και αλλοδαπούς, όπως π.χ. των ΗΠΑ, να αλωνίζουν σε βάρος του λαού και των στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών όπως είναι το απόρρητο των επικοινωνιών. Ενώ σε πλήρη σύμπνοια άφησαν εκτός συζήτησης την υπόθεση συνακροάσεων και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ούτε λέξη για την υπόθεση του ΚΚΕ

Ενδεικτική της συνενοχής ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, που δεν βρήκε να πει ούτε λέξη σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του για την υπόθεση της παρακολούθησης του ΚΚΕ, ενός ολόκληρου κόμματος!

Κατά τ' άλλα επιστράτευσε τους βαρείς χαρακτηρισμούς προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, για να κρύψει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που από κοινού έχουν διαμορφώσει, κάνοντας λόγο για «πρωθυπουργό των υποκλοπών» και «κυβερνήτη των κοριών», μίλησε για «παράνομη, παρακρατικού, μαφιόζικου χαρακτήρα, λειτουργία της ΕΥΠ υπό την πλήρη εποπτεία του πολιτικού της προϊσταμένου κ. Μητσοτάκη» και άλλα τέτοια, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έπραξε και σε όλη τη διάρκεια της Εξεταστικής, προσπάθησε να παρουσιάσει τις υποθέσεις των υποκλοπών ως παρέκκλιση από τις ...«αρχές της ΕΕ», που δεν είναι άλλες από το πλέγμα καταστολής και παρακολούθησης, τη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος, ακόμα και της ριζοσπαστικής σκέψης.

Χαρακτήρισε «κορυφή του παγόβουνου» την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη και του Χρ. Σπίρτζη, που επίσης δέχτηκε κακόβουλο λογισμικό για την παγίδευση του κινητού του και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί «κίνησαν γη και ουρανό για να μην καταθέσουν» οι επιχειρηματίες Μπίτζιος και Λαβράνος που σχετίζονται με το «Predator».

Ποιες υποκλοπές;

Πιάνοντας την πάσα του αποπροσανατολισμού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλος άρχισε με τη σειρά του να κάνει λόγο για «παπαγαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επαναλαμβάνει όπως είπε «τα ίδια ψέματα», προσθέτοντας πως ουδέποτε αποδείχτηκε στην Επιτροπή η σύνδεση του «Predator» με την ΕΥΠ ή των εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά ότι συνδέονται με το κράτος ή με το όνομα Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε ξεκάθαρα η βούληση του πρωθυπουργού για όλα στο φως» και πως «πρώτος ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε διαφάνεια», χωρίς να πει βέβαια ότι κυβερνητικά στελέχη πριν την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής είχαν απειλήσει με ποινή φυλάκισης όποιον «ανοίξει το στόμα του» και πως με το πρόσχημα του απόρρητου σε μία Επιτροπή που υποτίθεται ότι έχει ανακριτικά καθήκοντα, ακόμα και αυτοί οι λιγοστοί μάρτυρες αρνήθηκαν να μιλήσουν.

Χαρακτήρισε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ «επιτομή της διαστρέβλωσης», αφού όλες «οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες» και υπενθύμισε την υπόθεση παρακολούθησης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του Στ. Πιτσιόρλα, διοικητή τότε του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος έχει προσφύγει και στη δικαιοσύνη. Ενώ είπε με νόημα ότι «είδαμε φανερές και κρυφές συνεννοήσεις εντός και εκτός εξεταστικής, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ένα και το αυτό στην Εξεταστική»...

Και ξέπλυμα της ΕΕ

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Ευ. Λιακούλη, ξεπλένοντας πλήρως την ΕΕ, ανέφερε ότι «εδώ επικρατεί σκότος συγκάλυψης. Ομως υπάρχει και η Ευρώπη που λειτουργεί διαφορετικά», πως «ενώ την ίδια στιγμή στην καρδιά της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταφέρνει να βάζει τα γυαλιά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την PEGA να συνεδριάζει δημόσια και να μας κοινοποιεί» πως θα έρθει στην Ελλάδα 3 - 4 Νοέμβρη για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Πρόσθεσε πως είναι «ντροπή ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώνει ένα νέο δήθεν θεσμικό πλαίσιο για την ΕΥΠ», όταν αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για αλλαγές «στον βασικό πυρήνα» της, οι οποίες κάθε άλλο παρά αλλάζουν τον χαρακτήρα της ως «σκληρού πυρήνα» του αστικού κράτους.

Από την Ελ. Λύση ο Κ. Μπούμπας είπε ότι πρότυπο για την ΕΥΠ θα πρέπει να είναι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, ενώ από το ΜέΡΑ25 η Μ. Σακοράφα διαμαρτυρήθηκε για την «πλήρη έκπτωση της δημοκρατικής λειτουργίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος και την καταρράκωση του κράτους δικαίου στη χώρα μας»...


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να μη συμβιβαστεί με το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό

Οι στοχεύσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν η κάλυψη των αναμφισβήτητων πολιτικών και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών της κυβέρνησης για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων σε βάρος του Ν. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, αλλά και των αντίστοιχων ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση συνακροάσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και η συγκάλυψη του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Αυτό φάνηκε από τον τρόπο λειτουργίας και το απόρρητο των εργασιών, το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί βολικό σχήμα για επιλεκτικές διαρροές από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να συσκοτίσουν το ζήτημα και να καλλιεργήσουν αυταπάτες, σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς των διοικητών της ΕΥΠ, όπως ότι αυτή δεν αξιοποιεί παράνομα λογισμικά. Αναφέρθηκε στον κατάλογο μαρτύρων ο οποίος διαμορφώθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας, που διασφάλιζε την προειλημμένη απόφαση για συγκάλυψη, ενώ τόνισε ότι για την υπόθεση του ΚΚΕ δρομολογήθηκε συγκάλυψη με κραυγαλέο τρόπο και εξαιρέθηκε από τη διερεύνηση, παρότι ήταν αντικείμενο ελέγχου. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τις ευθύνες των αρχών, ενώ τόνισε πως η ΑΔΑΕ προσπάθησε να κουκουλώσει την υπόθεση του ΚΚΕ, ενώ το ίδιο έκανε και για την υπόθεση Κουκάκη, επισημαίνοντας πως αποδεικνύεται έτσι ο ρόλος των «ανεξάρτητων» αρχών να ξεπλένουν τη δράση μυστικών υπηρεσιών που έχουν βασική αποστολή τον «εχθρό λαό», για να θωρακίσουν τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Κατέθεσε δε εκ μέρους του ΚΚΕ στα πρακτικά της Βουλής το πόρισμά του, το οποίο έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα και καταλήγει λέγοντας ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να αποκαλύπτει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του και καλεί τον λαό να αντιμετωπίσει με τη δράση του όλα τα αντιδραστικά μέτρα, ενώ τονίζει ότι η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει.

«Από το άπλετο φως στο βαθύ σκοτάδι μια Εξεταστική Επιτροπή δρόμος»

«Δεν είχαμε καμία αυταπάτη για τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, επικαλούμενος και τη μεγάλη εμπειρία προηγούμενων τέτοιων επιτροπών που κατέληγαν όλες στο «κουκούλωμα» ή, στην καλύτερη περίπτωση, στη θυσία ορισμένων «Ιφιγενειών», και πρόσθεσε: «Οι Εξεταστικές Επιτροπές έχουν πάντα ένα όριο: Να μη θιχτούν οι αρχές λειτουργίας αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, να μη θιχτούν συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και η ασυδοσία του στην εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Στηλίτευσε το γεγονός ότι αγνοήθηκαν τα πολλά και σημαντικά στοιχεία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την υπόθεση των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό και απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα διερωτήθηκε: «Ενα κόμμα πολιτικό παρακολουθείται 6 χρόνια και κάνετε όλοι την πάπια, δεν τρέχει τίποτα... Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνατε απ' το '16 ως το '19; Κάνατε; Οχι, πήγαινε να κλείσει η υπόθεση... Σιωπή ασυρμάτου απ' όλους».

«Συμπέρασμα: Σύμπλευση αντικειμενική! Απ' τη μία ψηφίζετε νόμους, ευρωπαϊκές Οδηγίες ενσωματώνετε που επιτρέπουν τα πάντα κι απ' την άλλη παραπονιέστε. Γιατί; Δεν τα έχετε ψηφίσει; Τι λέει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που την έχετε ευαγγέλιο; Λέει ότι η επέμβαση του κράτους στην ιδιωτική ζωή του καθενός επιτρέπεται όχι μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της οικονομικής ευημερίας της χώρας, δηλαδή της ευημερίας των κερδών του κεφαλαίου», τόνισε ο Θ. Παφίλης.

Καταλήγοντας προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει έτσι σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, καλώντας τον λαό «να μη συμβιβαστεί με τέτοια φαινόμενα γιατί κάποτε θα γίνουν κοφτερό μαχαίρι για τα δικαιώματά του, μπορεί να το τσακίσει και να προχωρήσει στον δρόμο της λαϊκής εξουσίας».

«Από το άπλετο φως στο βαθύ σκοτάδι μια εξεταστική επιτροπή δρόμος», σχολίασε σκωπτικά η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, καταγγέλλοντας συγκάλυψη των υποθέσεων και κραυγαλέο θάψιμο αυτής που αφορούσε στις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ. Καταλόγισε ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ που «από κοινού παίζουν το έργο "δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω"» αλλά και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ «που το παρακολούθησε τελικά αμίλητο». Παραπέρα στηλίτευσε τη σιωπή τους για «το αντιδραστικό πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο από ευρωπαϊκές Οδηγίες, κανονισμούς και διακρατικές συμφωνίες μέχρι και τους εγχώριους νόμους με την υπογραφή όλων και τη συγκάλυψη του Συντάγματος που νομιμοποιεί το μαζικό και προληπτικό φακέλωμα, την παρακολούθηση και καταστολή του "εχθρού λαού"», και κάλεσε τον λαό «με τη δράση του και τις πολιτικές επιλογές του να υπερασπιστεί ο ίδιος τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ενάντια σε όσους τα υπονομεύουν».

Η κυβέρνηση εξαρχής υπονόμευσε την ουσιαστική έρευνα για την απόδοση ευθυνών, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, ενώ σε ό,τι αφορά την περίπτωση του ΚΚΕ όλοι επιδίωκαν το θάψιμό της, επικαλούμενοι η μεν ΝΔ το απόρρητο, ο δε ΣΥΡΙΖΑ την έλλειψη στοιχείων, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσε το ΚΚΕ. Με τη σειρά του στηλίτευσε το ότι έμεινε απ' τα άλλα κόμματα στο απυρόβλητο το άθλιο θεσμικό πλαίσιο τονίζοντας πως «μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την κατάργηση του τερατώδους αυτού πλαισίου που δεν βελτιώνεται, μόνο καταργείται. Να κουρελιαστεί απ' το εργατικό - λαϊκό κίνημα, κανείς να μην εξοικειωθεί με το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου