Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

«Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, τέρμα, ως εδώ, καμία ανοχή!»


Η λαϊκή οργή μετά το προμελετημένο έγκλημα των Τεμπών δικαίως ξεχειλίζει. Οι συγκλονιστικές εικόνες της πολύνεκρης τραγωδίας είναι βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μας. Πλέον είναι στιγμές που δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Δε θα τους κάνουμε αυτή τη χάρη. Τώρα είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα, τώρα πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας, την αγανάκτησή μας σε συλλογικό αγώνα, να μαζικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να διατρανώσουμε ότι δε θα δεχτούμε οι υποδομές, η ασφάλεια και οι ζωές μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος, να είμαστε αναλώσιμοι μπροστά στα κέρδη του “επενδυτή”…  

Στον δρόμο, στις λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η θέση κάθε ανθρώπου που δικαιολογημένα αγανακτεί και οργίζεται με ένα ακόμα έγκλημα, που δε δέχεται την υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής μπροστά στον βωμό του κέρδους. Και ας μη βιάζονται ορισμένοι να ερμηνεύσουν γιατί βγαίνει στους δρόμους η νέα γενιά. Ούτε «σιωπηλές» διαμαρτυρίες γίνονται, ούτε γενικά κι αόριστα επικρατεί οργή για κάποιους «άγνωστους» υπευθύνους, ούτε «περιορίζονται» στα αφηγήματα των κομμάτων του συστήματος, που τέτοιες ώρες προσπαθούν να καπηλευτούν τον αγώνα της στα παιχνίδια της κυβερνητικής εναλλαγής.

Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών με το να απαιτήσουμε να μη συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες κράτους και εταιρείας, να αναδειχθούν οι ένοχοι και να φροντίσουμε να μην επαναληφθεί στο μέλλον άλλη παρόμοια τραγωδία, να πάψει να είναι «η κοιλάδα των Τεμπών ο φόβος των μηχανοδηγών»…

Γινόμαστε η φωνή εκείνων που έσβησαν στις ράγες και φωνάζουμε για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από «ανθρώπινα λάθη». 

Όλος ο λαός, οι εργαζόμενοι να γίνουν «ένα» με το ορμητικό ποτάμι μαθητών και φοιτητών, που ήδη εκφράζει την αγανάκτησή του στους δρόμους και με πολύμορφο τρόπο σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Είναι χαρακτηριστικές οι πρωτοβουλίες, τα πανό και τα συνθήματα μαθητών του 1ου, 2ου και 5ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που πραγματοποίησαν αμέσως κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο της πόλης, βροντοφωνάζοντας: «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή»

Όλοι και όλες παίρνουμε θέση με τη μεριά του δίκιου! Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, την Τρίτη 7/3 στις 19:00 σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι, την Τετάρτη 8/3 στις 12:00 στα Προπύλαια.

 «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας»! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον μας. Διαδηλώνουμε μαζικά και στέλνουμε μήνυμα ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί.

Δήλωσή της για το έγκλημα στα Τέμπη η Έλενα Μποτζιολή, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου