Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»


Αφιερωμένο στα 75 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών - με πολύ πλούσια ύλη από τις επετειακές εκδηλώσεις τιμής που οργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τα παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα - κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (διπλό τεύχος 186 - 187, Απρίλης - Σεπτέμβρης, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού).

Εκτός από το πλούσιο ρεπορτάζ για τις επετειακές εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη και άλλες αντιστασιακές εκδηλώσεις, στο παρόν τεύχος δημοσιεύεται και η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Επίσης υπάρχει αρθρογραφία - απάντηση στον χυδαίο αντικομμουνισμό και τις ανυπόστατες συκοφαντίες που επιδίδονται τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ σχετικά με το ρόλο της ΕΣΣΔ και των Αντιστασιακών κινημάτων όπου πρωταγωνίστησαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

Στη στήλη ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις - παρεμβάσεις της Οργάνωσης που έγιναν αυτήν την περίοδο για διάφορα ζητήματα. Ενδιαφέρουσα ύλη, επίσης, δημοσιεύεται και στις άλλες μόνιμες στήλες του Περιοδικού όπως: Στη στήλη «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» για τα πλούσια συμπεράσματα από την πολύτιμη εμπειρία των αγώνων της περιόδου 1940 - '49. «ΕΠΕΤΕΙΟΙ», άρθρο για το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ (μετά την Κατοχή) και την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Επίσης ΡΕΠΟΡΤΑΖ από τις εκδηλώσεις τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη, την Ηλέκτρα Αποστόλου και τον Χαρίλαο Φλωράκη. Στη στήλη ΔΙΕΘΝΗ δημοσιεύεται ενημερωτική επιστολή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προς τη FIR σχετικά με την Αντιφασιστική Nίκη και τη σημασία της για τους μελλοντικούς αγώνες. Στη στήλη ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ περιλαμβάνεται μαρτυρία αγωνιστή για την πείνα την περίοδο της Κατοχής και τους 800 νεκρούς που είχε το Λαύριο.

Τέλος, σημαντικό είναι και το περιεχόμενο στις άλλες στήλες του περιοδικού, όπως: ΡΕΠΟΡΤΑΖ, Δραστηριότητες Παραρτημάτων, ΑΡΘΡΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ κ.λπ.

Το Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» κυκλοφορεί από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίο Αρεως, τηλ: 2108222952) και τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη τη χώρα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Αφιερωμένο στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (1941)


Καλαίσθητο, με ενδιαφέρουσες αναφορές σε σημαντικά γεγονότα από την ηρωική δράση του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τη ναζιστική κατοχή, κυκλοφόρησε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 διατίθεται ήδη και μπορούν να το προμηθευτούν οι φίλοι και συναγωνιστές από τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον Αρεως, τηλ. 210.8222.952) και από τα κατά τόπους παραρτήματά μας σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου