Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αναντίστοιχες με τη βαρύτητα των πράξεων οι ποινές στους ναζί


Δήλωση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις ποινές σε βάρος των καταδικασθέντων ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αναφέρουν:

«Η απόφαση του Δικαστηρίου για την επιβολή των ποινών στους κατηγορούμενους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι αναντίστοιχη με τη βαρύτητα των πράξεων για τις οποίες τους καταδίκασε.

Το Δικαστήριο όχι μόνο δεν εξάντλησε τα ήδη σημαντικά μειωμένα πλαίσια ποινών που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, αλλά ιδιαίτερα στους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν είτε για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση είτε για τις δολοφονικές επιθέσεις της, όπως και για τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις της, το ύψος των ποινών είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο για τέτοια αδικήματα.

Ειδικά, μάλιστα, στην υπόθεση της δολοφονικής ενέδρας σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η οποία ανέδειξε εμφατικά τις ισχυρές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους της Ζώνης, τους εφοπλιστές κ.ά., το Δικαστήριο, παρά την επιβολή βασικών ποινών φυλάκισης, ύψους δύο ετών, για τα αδικήματα για τα οποία τους καταδίκασε, σε φανερή αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, επέβαλε τελικές συγχωνευτικές ποινές κατώτερες ακόμη και από αυτές που εκείνη πρότεινε. Είναι το αρνητικό επιστέγασμα της εσφαλμένης μετατροπής του κατηγορητηρίου από το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας -όπως αποδείχτηκε από την αποδεικτική διαδικασία ότι ήταν- στα πλημμελήματα της επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, η οποία οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα στην παραγραφή των σχετικών αδικημάτων και στην τελική ατιμωρησία των δραστών.

Είναι επιβεβλημένο και αναμένουμε από το Δικαστήριο, με την απόφασή του, να οδηγήσει τους ναζιστές εγκληματίες στη φυλακή, όπως απαιτούν τα θύματα των αποτρόπαιων εγκληματικών τους πράξεων και το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί».

 

Το πρωί της Πέμπτης ηεξέταση της αναστολής ή μη των ποινών των ναζί

11 σχόλια:

  1. Στην χώρα που καταδικάζει τις καθαρίστριες αυστηρότερα από Ναζί εγκληματίες…
    Με αφορ­μή αυτό θυ­μί­ζου­με ότι η αστι­κή δι­καιο­σύ­νη, που φέρ­θη­κε με πε­ρισ­σή ευ­γέ­νεια στους υπό­δι­κους χρυ­σαυ­γί­τες, είναι η ίδια που πριν δύο χρό­νια εξα­ντλού­σε την αυ­στη­ρό­τη­τα της σε πρώην ερ­γα­ζό­με­νη στον τομέα κα­θα­ριό­τη­τας του Δήμου Βόλου, την οποία κα­τα­δί­κα­ζε σε 10 χρό­νια φυ­λά­κι­ση (!!!) επει­δή είχε προ­σλη­φθεί στην υπη­ρε­σία χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πλα­στό απο­λυ­τή­ριο Δη­μο­τι­κού Σχο­λεί­ου!

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι “ιδέες” του Μιχαλολιάκου, είναι το Αουσβιτς, το Νταχάου, τα Ες Ες, οι ταγματαλήτες, οι γερμανοτσολιάδες, τα τάγματα εφόδου των μαχαιροβγαλτών και ο ναζιστικός υπόκοσμος.

    (Bίντεο-Ντοκουμέντο) - Ημεροδρόμος

    https://vimeo.com/302930983

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "οι “ιδέες” του Μιχαλολιάκου" λάθος.
      Οι ιδέες, όλων, των φασιστών της χρυσής αυγής

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Και είναι οργανικό μέρος της Καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής ...και όχι μόνο στα μονοπώλια.... που σημαίνει Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους. Δεν το λέω για εσένα ΔΣΕ ΟΥΦΦΦ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. http://www.katiousa.gr/politika/mikis-theodorakis-o-agonas-kata-tou-fasismou-den-teleiose-to-saraki-tou-fasismou-sapizei-to-kathimerina-to-ethniko-soma/ Εδω τι να σχολιάσει κανείς. Την μία ξεπλένει τον Φασισμό στα Εθνικιστικά Φασιστικά συλλαλητήρια λέει η Μακεδονία είναι μία και ελληνική ξεστομίζει πως και οι φασίστες αγαπούν την πατρίδα λίγο εριστικά και σήμερα πουλάει ...αντιφασισμό... ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ ...με πολύ ευγένεια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω, οτι το πρόβλημα δεν ειναι πολιτικό αλλά ιατρικό.

      Ο Μ Θεοδωράκης, γεννήθηκε το 1925 (95 χρονών)...

      Οι ανακοινώσεις με την "υπογραφή" του πρέπει να τις γράφει η κόρη του, (καμιά σχέση με την αριστερά πόσο μάλλον με το ΚΚΕ).

      ΔΣΕ




      Διαγραφή
    2. ΔΣΕ. Αφήνουμε το ιατρικό και προχωράμε στο Ιδεολογικό πολιτικό. Εχει γεννηθεί όπως σωστά γράφεις το 1925... Να το αναλύσω η όχι... τι λες... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Για τις δηλώσεις γράφω.

      Αλλά αν πάμε στο παρελθόν, μετά το 1974 που γνωρίζω, ειναι παλάντζα.
      ( ή Καραμανλής ή τα τανκς 1974, οι Κνιτες κυνηγάνε να με σκοτώσουν 1974 ή 1975,να ξανασυναντήσουμε την ΕΔΑ)

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    4. ΔΣΕ. Ετσι μπράβο πολύ σωστά. Τα έχει πει όλα αυτά και να ...ξανασυναντήσουμε την ΕΔΑ... Και την συναντήσαμε ΔΣΕ το 1987 1991... και πιό ήταν το αποτέλεσμα.... Ενα βήμα απο τον γκρεμό. Αυτά έμαθε αυτά έκανε. Τι άλλο να μάθει όταν το 1943...διαλύσαμε την ΟΚΝΕ το ΚΚΕ είχε μετατραπεί σε ...ομόσπονδο το 1945... έρχεται η 6η Ολομέλεια του 1956... και η διάλυση των Κ.Ο το 1958... Αυτά ήθελε να συνεχίσουμε και μετά το 1991.... ΟΥΦΦΦΦΦΦ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε γιατί είπε “φασίστες” τους χρυσαυγίτες!
    20-04-2018

    Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και εξύβριση (!) επειδή αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες “νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί”.


    Να παρθεί πίσω η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2018 κατά του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΥΣ Ο Ναζί καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου