Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Είναι προκλητική και αδίστακτη η κυβέρνηση των "αρίστων"


Την περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση των "αρίστων" , ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας».

Με μία αιφνιδιαστική ντροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών παύει εκατοντάδες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, καθώς και καταλογισμούς, σε βάρος νυν και πρώην αιρετών, μαζί και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Μεταξύ αυτών, παύει ουσιαστικά η δίωξη και για τους αδελφούς Ψωμιάδη οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά άνω των 6 εκατ. ευρώ... 


Παραμένει άγνωστο πόσους και ποιους αιρετούς αφορά η διάταξη, η οποία μεταξύ άλλων απαλλάσσει την κυβέρνηση από την υποχρέωση της αποτύπωσης της συνολικής ζημίας την οποία υφίσταται το δημόσιο καθώς, στις βουλευτικές τροπολογίες δεν είναι υποχρεωτική η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τη δημοσιονομική επίπτωση που θα έχει η ψήφισή τους. Πάντως με βάση το εύρος ισχύος της τροπολογίας εκτιμάται ότι τα ποσά που θα απολέσει το ελληνικό δημόσιο θα ανέρχονται σε δεκάδες ή και και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η σκανδαλώδης τροπολογία με αριθμό 489/48 κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη στο νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών, αφού ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος την έκανε δεκτή. Με νόμο του Κράτους πλέον, όσοι τοπικοί άρχοντες έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι, δεν θα μπορούν να διωχθούν από την δικαιοσύνη.


 

5 σχόλια:

  1. Αυτός είναι ο Καπιταλισμός με Αριστερές και Δεξιές κυβερνήσεις πάντα. ΜΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτό λέω, έτσι φαίνεται ότι ο του αποδέχεται και το κκε. Φεραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ, το ερώτημα μου αφορά δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν το ΚΚΕ με τα κόμματα που το ψήφισαν, καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου