Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Μεγάλες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της ΚΝΕ


«ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!» 

Μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη στέλνοντας μήνυμα πως δεν είναι η ώρα της σιωπής είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.

«Αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουν φωνή» είναι η διαβεβαίωση, είναι το χρέος για τα τόσα νέα παιδιά που χάθηκαν. 

«Το "ως εδώ!" να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" πρέπει να βγούμε νικητές!» τονίζει η ΚΝΕ.

Ρίγη συγκίνησης προκλήθηκαν όταν στον ουρανό του Συντάγματος αφέθηκαν 57 φαναράκια όσοι και οι αδικοχαμένοι της πολύνεκρης σύγκρουσης στα Τέμπη που έχιυν εξακριβωθεί έως τώρα. Εκείνη την ώρα ακούγονταν ακούγονταν το «έχε το νου σου στο παιδί...». 

Η ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί, τόνισε στην ομιλία του ο Θοδωρής Κωσταντής Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. 

Σημείωσε πως «ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο, ούτε ατύχημα ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε μόνο “ανθρώπινο λάθος”. Γι’ αυτό υπάρχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, για να μην εξαρτώνται οι ανθρώπινες ζωές από “ανθρώπινα λάθη”, κύριοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτά τα συστήματα δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία και από καμία κυβέρνηση, από καμία εταιρεία, γιατί “αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θ. Γκιώνης, Ν. Σοφιανός, Θ. Χιώνης και ο Δ. Τσακνής υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.


 
Θεσσαλονίκη: «Οργή» και υπόσχεση αγώνα της ΚΝΕ για το έγκλημα στα Τέμπη

Το μήνυμα ότι «αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», έστειλαν μέλη της ΚΝΕ στην Θεσσαλονίκη με την μεγάλη κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης, καταδικάζοντας το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται τα πλακάτ που σχηματίζουν την λέξη «Οργή», όπως και πλάκατ με το σύνθημα «στις κάμερες κλαίτε και δείχνετε καημό, ενώ η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τα Ευρώ».

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «το “πάμε κι όπου βγει” δε βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», φώναζαν τα μέλη της ΚΝΕ, περνώντας από πολλά κεντρικά σημεία και δρόμους της πόλης, όπου καθ’όλη την διάρκεια συνεργεία της ΚΝΕ, μοίραζαν τις ανακοινώσεις σε στέκια νεολαίας.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η απήχηση της κινητοποίησης στην νεολαία και το λαό της πόλης. Με χειροκροτήματα, συνθήματα, κορναρίσματα υποδέχονταν οι περαστικοί την συγκέντρωση ενώ όπου γινόταν στάση για να διαβαστεί η ανακοίνωση, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονταν για να ακούσουν, για να την πάρουν.

Νωρίτερα στην συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο μίλησε ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Είμαστε εδώ για την συντρόφισσα μας τη Βάσω, κοπέλα 25 χρονών, που δίνει τη μάχη αυτές τις ώρες μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας με τα τραύματα της παλικαρίσια και αύριο θα εγχειριστεί, της λέμε και από εδώ από το Λευκό Πύργο, Βάσω κράτα γερά, εμείς οι σύντροφοι σου είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις με ψηλά το κεφάλι, θα δώσεις και αυτή τη μάχη, σε περιμένουμε γρήγορα κοντά μας!!!”

Είμαστε εδώ για την Αγάπη, την Αθηνά, την Βαία, την Ιφιγένεια, τον Παναγιώτη, τον Κυπριανό…

Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους».

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 8 Μαρτη στις 7 μ.μ. στο μεγάλο παλλαικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου που καλούν Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, όπως και στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν οι φοιτητές και οι μαθητές της πόλης το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 12 στο Αγαλμα Βενιζέλου.

1 σχόλιο:

  1. Στήνουν σκηνικό με το «Ανθρώπινο λάθος» για τους νεκρούς των Τεμπών
    ...Για να μην θρηνεί νεκρούς και τραυματίες στον «απελευθερωμένο» και ιδιωτικοποιημένο σιδηρόδρομο, εγκλωβισμένους στον ακριβότερο και πιο σύγχρονο ιδιωτικό δρόμο της χώρας, τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με την πρόοδο της επιστήμης να προλαμβάνονται μεγάλες καταστροφές ή να ελαχιστοποιούνται οι απώλειες.

    Το «ποτέ ξανά» θα πιάσει πραγματικά τόπο μόνο αν ο λαός το απευθύνει στους πραγματικούς υπεύθυνους των τραγωδιών που επαναλαμβάνονται και γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής, «καίγοντας» το σενάριο που γράφουν όλοι μαζί σε βάρος του.

    https://xristosbellos.blogspot.com/2023/03/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου