Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ηχηρή καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη και της αστυνομικής βίας


Το έγκλημα στα Τέμπη και την αστυνομική βία και καταστολή που εκδηλώθηκε σήμερα στο Λευκό Πύργο, καταδίκασαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κέρδη βουτηγμένα στου λαού το αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», οι διαδηλωτές, ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο, το σημείο όπου το πρωί, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ ο βουλευτής του Κόμματος και άλλα μέλη, όταν αναρτούσαν συμβολικά γιγαντοπανό που κατήγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η πολυπληθής πορεία διέσχισε την παραλία και κατέληξαν στην συμβολή Εγνατίας με πλατεία Αριστοτέλους.

«Κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι με την καταστολή κατά του ΚΚΕ η κυβέρνηση θα σταματήσει το ποτάμι οργής για το έγκλημα των Τεμπών», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής.

Εκεί οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 8 Μάρτη στο φοιτητικό και μαθητικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου και στο συλλαλητήριο με εργατικά σωματεία και συλλόγους γυναικών, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.



 
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!
 
 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
 

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Δεκάδες χιλιάδες λαού απαίτησαν καμία συγκάλυψη του εγκλήματος
 

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή».

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, οικογένειες με τα παιδιά τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλόγων Αυτοαπασχολουμένων και Γυναικών για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών.

3 σχόλια:


  1. Ψαχναν οι Συριζαιοι τον Τσιπρα σημερα ....δεν ειχαν τρακτερ ΔΕΝ ΗΡΘΕ
    Ψαχναν τον Ανδρουλακη οι πασοκοι ....τον παρακολουθουν ΔΕΝ ΗΡΘΕ
    Βολευτηκαν με Κουτσυ ,οχι οτι τους χαλασε
    (Και πειτε του Μανεση (ΑΛΦΑ) οτι του ΠΑΜΕ δεν ειναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ σημαιες)
    Leonidas Papadimitriou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εταιρία σε ανακοίνωση της λέει οτι δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου στο κυλικείο.
    ΨΕΜΑ
    Υπάρχουν για να κανουν τον καφέ, γιατί η εταιρία "χουτος" που εχει τα κυλικεία δεν έχει μηχάνημα του καφέ.

    Εργαζόμενη στα κυλικεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όσους δεν δάκρυσαν από συγκίνηση με την "συγνώμη" του πρωθυπουργού, υπάρχουν και τα δακρυγόνα.
    Τι άλλο θέλετε, πχιά;;
    Φροντίζει για όλα η κυβέρνηση των "αρίστων".
    Stathis Stafis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου