Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Καλή ανάσταση λαών!


Μένουμε δυνατοί & αισιόδοξοι.
Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Η ατομική ευθύνη γίνεται συλλογική δράση για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι.


Σ' αυτή την καταχνιά υπάρχει χώρος για ελπίδα, για να γραφτεί το χαρμόσυνο μήνυμα της ανάστασης των λαών.

«Ρώτησα τον Χαρδαλιά που να κάνω πασχαλιά…»


 Βγήκε Δημοτικό τραγούδι
 για το μαύρο μας το χάλι

Δύο χρήστες του facebook …εμπνεύστηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και τις τελευταίες απαγορεύσεις για το Πάσχα που επέβαλε η κυβέρνηση και διασκεύασαν το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Στου παιδιού μου τη χαρά» και το ανέβασαν στο δίκτυο.

Τόσο η ερμηνεία, όσο οι στίχοι αλλά και η μουσική επένδυση είναι πραγματικά εξαιρετικά. 

Και ο Χριστός, φαρισαίε, πρόσφυγας ήταν


Από τη μια ο χριστιανισμός και οι συμβολισμοί μέσα από τους μύθους του. Και από την άλλη η πραγματικότητα της… μυθικών διαστάσεων μαυρίλας των θεομπαιχτών και των χριστιανοφαρισαίων.
    Προσωπικά, ως αθεϊστής, κανένα “δογματικό” πρόβλημα δεν έχω με αυτούς τους… χριστιανούς της μαυρίλας, με τα διάφορα ζαγάρια της “ελληνο-ορθόδοξης” πατριδοκαπηλίας και του μισανθρωπισμού που αλυχτούν ενάντια στο συμβολισμό “Χριστός πρόσφυγας”. 

Άγιο Φως ή θεομπαίχτες


Τα κεριά μπορούν να ανάψουν μόνα του
 
Εκατομμύρια πιστών θα ταξίδευαν και φέτος στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να λάβουν το Αγιο Φως, που συμβολίζει την Ανάσταση και σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση είναι ένα θαύμα κατά το οποίο ένα μπλε φως αναβλύζει από τον τάφο του Ιησού Χριστού.

Μπροστά στο... βάραθρο των αγιάτρευτων αντιθέσεων


Με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Τρίτη να κάνουν λόγο για «οικονομικό Αρμαγεδδώνα» που βρίσκεται μπροστά, προβλέποντας ύφεση 7,5% σε επίπεδο Ευρωζώνης - στο «καλό σενάριο» -, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται την Πέμπτη αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα τις αντιθέσεις στους κόλπους της ιμπεριαλιστικής ένωσης.

Ο λαός όρθιος και δυνατός για να ζήσει τη δική του Ανάσταση


Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη, με την ευχή ο λαός μας να βγει όρθιος και δυνατός απ’ αυτή την περιπέτεια, όρθιος και δυνατός για να ζήσει τη δική του Ανάσταση, που μπορεί να έρθει αν αποφασίσει να απαλλαγεί από το Γολγοθά ενός συστήματος, που έχει σε μόνιμη καραντίνα τη ζωή του, τα δικαιώματά του.

Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εμείς Μένουμε Σπίτι.. και ο ΣΕΒ βγήκε στη ρούγα...


Το σύνολο των απαιτήσεων του ΣΕΒ επιβεβαιώνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση, με τη στήριξη και άλλων «δημοκρατικών» δυνάμεων, αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών

Ο ΣΕΒ ζητά άμεσα ακόμη περισσότερο ζεστό χρήμα για τις επιχειρήσεις εκβιάζοντας περί «προστασίας της απασχόλησης», όταν η εργοδοσία έχει ήδη προχωρήσει σε δεκάδες

«Μένουμε δυνατοί»


KANENAΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Video του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας για τις Μέρες Πανελλαδικής Δράσης 7 και 15 Απρίλη. 
  • Να γίνετε το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα

Ludwig von Mises και 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν


Βρισκόμαστε στον Απρίλη, ένα μήνα μέσα στον οποίο τιμάμε τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν, αυτού του μεγάλου διανοητή και επαναστάτη, που σφράγισε τις εξελίξεις όχι μόνο στη χώρα του, τη Ρωσία, αλλά διεθνώς, με το τεράστιο συγγραφικό έργο του - συνεισφορά στην ανάπτυξη του μαρξισμού την εποχή του τελευταίου σταδίου του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, αλλά και με την πράξη, αφού ηγήθηκε και καθοδήγησε την ίδια την επανάσταση, κατακτώντας νικηφόρα για πρώτη

Η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ για τη μέρα δράσης των εργαζομένων στα s/m


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αφού λογικά τελείωσε το μπάνιο του, βρήκε χρόνο να μιλήσει για τους εργαζόμενους. 

Τη στιγμή που γίνεται σφαγή δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς και χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας η ΓΣΕΕ έχει φτιάξει… πλατφόρμα «ενημέρωσης»! 

«Να αλλάξουμε τον κόσμο, φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία είναι αυτό που λένε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!».


Μαθητής Ε´ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας στέλνει το δικό του μήνυμα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα στο σπίτι.

Κάνει αναφορά στις ελλείψεις σε γιατρούς και υγειονομικό υλικό, την ίδια ώρα που δαπανώνται τεράστια ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς.

Αναφέρεται στο «μένουμε σπίτι» την ίδια ώρα που υπάρχουν συνάνθρωποί μας άστεγοι και πρόσφυγες στριμωγμένοι σε μικρούς και άθλιους χώρους και άνεργοι που έχασαν τις δουλειές τους.

Γολγοθάς με …παράταση


ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΕ… ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Το ξεσάλωμα στα εργασιακά δικαιώματα για τους εργοδότες και την κυβέρνησή τους δεν έχει όρια.

Χωρίς καμία λογική, και θεωρόντας πως οι εργαζόμενοι είναι στα αλήθεια ζώα, το υπουργείο εργασίας, προφανώς καθ’ υπόδειξη των «καλών» εργοδοτών και των top employers στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, αποφάσισαν το μεσημέρι να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας ως και τις 20:30.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 18 - 19 Απρίλη 2020:
  • 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν: Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας
  • Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα: «Ludwig von Mises και 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν»
  • Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την 21η Απριλίου 1967, μέρα επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας 

Πεθαίνει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν


Πεθαίνει, 18/4/1955, ο κορυφαίος Γερμανός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν, θεμελιωτής, μεταξύ άλλων της «Θεωρίας της Σχετικότητας». Βραβεύτηκε με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής (1921).

Το 1933, με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία έφυγε από τη Γερμανία και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. 

Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ)


Ιδρύεται, 18/4/1951, η Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), πρόδρομος της ΕΟΚ και της ΕΕ, από την Ο.Δ. της Γερμανίας, την Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ιταλία.

Οι πρώτες ιδέες

Η ιδέα για τη δημιουργία μιας Ενωσης των καπιταλιστικών χωρών της Δυτικής Ευρώπης

2ο Συνέδριο του ΣΕΚΕ ( ΚΚΕ )


Συνέρχεται, 18/4/1920, το 2ο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (18-25/4/1920), που ψηφίζει την οργανική προσχώρηση του Κόμματος στην Κομμουνιστική Διεθνή (Γ’ Διεθνή). Το Κόμμα προσθέτει στον τίτλο του τον όρο «Κομμουνιστικό»: Σοσιαλιστικόν Εργατικόν Κόμμα Ελλάδος (Κομμουνιστικόν).

Στις 18 Απρίλη 1920 άρχισε στην Αθήνα το 2ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ).