Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια


Συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη, πραγματοποίησε συνάντηση το Μεσημέρι της Πέμπτης με τη διοίκηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Βέροιας.

Σε 7 μέρες...


Στις 7 Οκτωβρίου, μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση 5,5 χρόνων, με μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Εκατοντάδες νεκροί από τις συγκρούσεις και όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν τόσο στη γραμμή αντιπαράθεσης στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, όσο και σε περιοχές εκτός του θύλακα. Ταυτόχρονα οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις με παρεμβάσεις εκατέρωθεν στην πλάτη των λαών της περιοχής, που για δεκαετίες ζούσαν ειρηνικά στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ.

Μαθήματα υποταγής και υπονόμευσης των αγώνων

 


Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Συκεών, αναλαμβάνοντας χρέη απεργοσπαστικού μηχανισμού εναντίον των μαθητών της, απαίτησε από τη διοίκηση του Δήμου να κόψει τις αλυσίδες που κρατούσαν κλειστό το υπό κατάληψη σχολείο.

Ενα προς ένα τα εγκλήματα της ναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης


Στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εξετάστηκαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Σήμερα, στον «Ριζοσπάστη» υπενθυμίζουμε στοιχεία από αυτά τα εγκλήματα που συζητήθηκαν και στην ακροαματική διαδικασία.

Ολοκληρώνεται η πρώτη σειρά της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ


Ολοκληρώνεται, 1/10/1947, στο Γράμμο η πρώτη σειρά της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ. Με την ευκαιρία αυτή η Σχολή τίμησε τους εξής τέσσερις νεκρούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών τον καιρό της φοίτησής τους: Γεωργίου Κώστα, Παπαδόπουλο Οδυσσέα, Γκίμπη Ηλία και Παυλίδη Τάσιο (ανθυπολοχαγοί τιμημένοι νεκροί).

Γεννήθηκε η Μαρία Φωκά


Γεννημένη στις 1/10/1916, στο Αργοστόλι, η Μαρία Φωκά σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και αποτέλεσε μέχρι το 1948 βασικό στέλεχος του θιάσου του.

Αγωνίστρια της τέχνης και της ζωής

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι


Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρωτίστως την Κίνα και τη Ρωσία.

Εδώ και τώρα επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία που κλείνουν λόγω Covid-19!


Εδώ και τώρα επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία που κλείνουν λόγω Covid-19!

Δυο βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση ούτε έλαβε, ούτε συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

«Δεν μας φοβίζει η εντεινόμενη κρατική καταστολή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας»


Δεν μας φοβίζει η εντεινόμενη κρατική καταστολή. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας και την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό».

Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές


Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων. 

7ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Συνέρχεται, 1/10/1945, στην Αθήνα το 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ (1-6/10/1945). Ήταν το πρώτο συνέδριο του ΚΚΕ μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και συνήλθε σε συνθήκες τυπικής νομιμότητας. Συνθήκες που δε θα ξαναζούσε το κόμμα παρά μετά από 29 χρόνια, το 1974 (το επόμενο τυπικά νόμιμο συνέδριό του ήταν το 10ο, που πραγματοποιήθηκε το 1978).