Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Τα τελευταία 30 λεπτά του Τζόρτζ Φλόιντ

Το βίντεο με τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του Τζόρτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη. 

Το βίντεο είναι από τις κάμερες που φορούν οι Αμερικανοί αστυνομικοί στο σώμα τους.

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες. Όχι πιο σκληρές από τις πράξεις των αστυνομικών που τον δολοφόνησαν.

Θερινή βροχή από «πεφταστέρια»

Οι διάττοντες Περσείδες, η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού, απόψε και αύριο το βράδυ, στον νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Περσείδες είναι εντυπωσιακές βροχές διαττόντων, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές».

“Στην ΕΣΣΔ θα καταλήγανε στη Σιβηρία”

Βιτριολικός ο Μάρκο Ρίτσο κατά των Ιταλών βουλευτών 
που ζήτησαν επίδομα από την πρόνοια “λόγω πανδημίας”

Με ιδιαίτερα οξύ τρόπο σχολίασε ο γγ του ΚΚ της Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία, με αφορμή την αποκάλυψη ότι πέντε βουλευτές ζήτησαν και τρεις εξ αυτών έλαβαν ειδικό επίδομα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας, που προορίζεται για ελεύθερους επαγγελματίας πληγέντες από τις συνέπειες του κορονοϊού:

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓ του ΚΚΕ με τον πρωθυπουργό


Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ 
υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επανέλαβε πως όλοι αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση απευθύνεται για την αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας

Κριτήριο


Οπως κι αν διαβάσει κανείς τις εξελίξεις, σε όποιο «μέτωπο» κι αν εστιάσει την προσοχή του, θα διαπιστώσει ξανά και ξανά ότι η πολιτική στήριξης των συμφερόντων του κεφαλαίου, των επενδύσεων και της κερδοφορίας του όχι μόνο δεν συναντιέται πουθενά με τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες, αλλά αντίθετα προϋποθέτει τη διαρκή υπονόμευση και συντριβή τους.

Και ο τίτλος: “Ειρήνη και σταθερότητα…”

Επιτυχίες

Στις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, στην Κόρινθο, στη Μάνη, στην Αταλάντη και αλλού, η κυβέρνηση πανηγύριζε προκλητικά ότι με τη διαχείρισή της δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, παρά το γεγονός ότι οι καταστροφές σε δάσος και περιουσίες είναι τεράστιες. Χώρια που σε λίγες μέρες, όσοι γλίτωσαν από τη φωτιά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πλημμύρες. Στην Εύβοια, όπου τα νερά κατάπιαν οκτώ ζωές και κατέστρεψαν σπίτια και καλλιέργειες, το μέτρο της «επιτυχίας» της κυβέρνησης άλλαξε.

Το ΚΚΕ δεν θα γίνει ποτέ του χεριού τους!

Απάντηση στο πρόστιμο

Αμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του ΚΚΕ που επέβαλε η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία του, δίνουν Οργανώσεις του Κόμματος, συγκεντρώνοντας οικονομική προσφορά για το Κόμμα.

Η λαϊκή πάλη θα τον πετάξει στα σκουπίδια»

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θα μείνει στα χαρτιά, θα ακυρωθεί στην πράξη, η λαϊκή πάλη θα τον πετάξει στα σκουπίδια», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την χώρα με τα μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με την ψήφιση στις 9 Ιούλη του νόμου-έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις.

Όχι επέκταση του ΚΥΤ Μόριας!


Λίγους μόνους μήνες μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του λεσβιακού λαού ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία νέου κλειστού κέντρου, η κυβέρνηση επανέρχεται με νέο σχέδιο, με απόφαση για την επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας σε ακίνητα πέριξ αυτού. Η απόφαση αυτή έρχεται στην ουσία να πραγματοποιήσει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μετατροπή του νησιού μας σε μόνιμη φυλακή, σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Τα κέρδη των αφεντικών πάνω από την υγεία του Λάου

Περί συνωστισμού

ΚΤΕΛ Αττικής: Πληρότητα... 102%

Μια ακόμη εικόνα συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε... υγειονομικό πρωτόκολλο τα κέρδη των μεταφορέων μας μεταφέρει αναγνώστρια του 902.gr.

Το ΕΑΜ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού


Χιλιάδες λαού με τα συνθήματα «Συμφιλίωση», «Ανεξαρτησία», «Ελευθερία», πραγματοποιούν, 11/8/1946, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού μια κυριολεκτικά συγκλονιστική συγκέντρωση. Στους συγκεντρωθέντες απευθύνονται εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

«Προχθές και χθες ενώπιον του στρατοδικείου εκδικάστηκαν οι υποθέσεις 14 κατηγορουμένων για παράβαση του Γ' ψηφίσματος.

Απολογισμός της αντεργατικής δράσης της κυβέρνησης Τσαλδάρη - Κονδύλη


Στο «Ριζοσπάστη» δημοσιεύεται, 11/8/1935, ο απολογισμός της αντεργατικής δράσης της κυβέρνησης Τσαλδάρη - Κονδύλη μέσα σε δυο χρόνια.

Ανάμεσα στα άλλα δημοσιεύονται όλα τα ονόματα των απεργών που δολοφονήθηκαν υπερασπιζόμενοι το ψωμί τους.

Οι δολοφονημένοι ανέρχονταν συνολικά σε 23: Ηράκλειο 7, Καλαμάτα 7, Αθήνα 3, Αίγιο 2, Πειραιάς 1, Παγγαίο 1, Αλιβέρι 1, Παγώνδα 1.

Η αστική εξουσία στον Μεσοπόλεμο απέναντι στο ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα