Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Με αυτοθυσία οι δυνάμεις του ΚΚΕ συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης


Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ
συνεχίζουν ακούραστα και με αυτοθυσία να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε μεγάλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Μαχητική Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία της Ιταλίας


Μαχητική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα από το ΠΑΜΕ και συνδικάτα ενάντια στις απαράδεκτες προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Ιταλία.

Το «δόγμα»

 
Από τον «συναγερμό» στον «εφησυχασμό». Ετσι κινείται το εκκρεμές των αστικών επιτελείων σε ό,τι έχει να κάνει με τους ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς. Το «αφήγημα» βέβαια και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο: Είτε οι αμφισβητήσεις κλιμακώνονται είτε όχι, πάντα στον λαό παρουσιάζονται ως «εγγυητές» το ΝΑΤΟ και η «στρατηγική συμμαχία» με τις ΗΠΑ.

«Δεν ξεπλένονται οι εγκληματικές ευθύνες για τις πυρκαγιές - Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά»


 «Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, γιατί τα χειρότερα μπορεί να βρεθούν μπροστά», προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Αν. Αττική. 

20/7/1975 Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»: Η χούντα καταδίωξε και νεκρό το Σωτήρη


 «Τον τραυμάτισαν και τον φόρτωσαν μισοπεθαμένο στο καμιόνι κι εκεί μέσα τον στραγγάλισαν. Υστερα ο περιβόητος Καψάσκης τον έκοψε κομμάτια, το κεφάλι, το λαιμό, το στήθος, για να εξαφανίσει τα σημάδια του στυγερού εγκλήματος».

Γουλιέλμος Μαρκόνι


Στις 20 Ιουλίου 1937 πεθαίνει ο Γουλιέλμος Μαρκόνι.

Στον Γουλιέλμο Μαρκέζε Μαρκόνι η ανθρωπότητα οφείλει πολλά. Ο Ιταλός φυσικός, που έζησε από το 1874 έως το 1937, έθεσε ως σκοπό των επιστημονικών του ερευνών την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων σε μεγάλες αποστάσεις. 

Αβεβαιότητα για τη ροή του ρωσικού αερίου, προς νέα μέτρα «εξοικονόμησης» η ΕΕ


Με φόντο την αβεβαιότητα στην ΕΕ σε σχέση με το εάν θα επαναλειτουργήσει και πώς ο αγωγός Νοrd Stream 1 από αύριο, οπότε προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Νέα αναπάντητα ερωτήματα για φορτία όπλων στη Μεσόγειο και όχι μόνο


 ΣΥΝΤΡΙΒΗ «ΑΝΤΟΝΟΦ» ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης των διάσπαρτων πυρομαχικών που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους «Antonov» που συνετρίβη τη νύχτα του Σαββάτου κοντά στους Αντιφιλίππους Καβάλας, με θύματα το 8μελές του πλήρωμα.

Οι παρεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στρώνουν το έδαφος για νέα διχοτομικά σχέδια


 Σαράντα οχτώ χρόνια μετά το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, το Κυπριακό βρίσκεται στην πιο οριακή και κρίσιμη φάση του, με τις έντονες παρεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που προσπαθούν να μετατρέψουν το Κυπριακό, από διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου κράτους, σε εργαλείο για την εδραίωση της κυριαρχίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με το ΚΚΕ καθημερινά και ενίσχυσή του στις εκλογές

Φωτογραφία της εποχής. Σε πρώτο πλάνο ο Κ. Δρόσος

Συζήτηση με τον Κώστα Δρόσο, πολεμιστή της Κύπρου το 1974, τιμημένο με «Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων»

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν καταδέχθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων


Αθήνα 15/7/22

 Δελτίο Τύπου

Για την συνάντηση της αντιπροσωπίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων στο μέγαρο Μαξίμου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/7/356 π.Χ.

 Γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασιλιάς των Μακεδόνων. (Θαν. 10/6/323 π.Χ.) 

Μέγας Αλέξανδρος, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα