Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Χρήστος Μαλτέζος - 100 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΝΕ


ΟΚΝΕ: μαχητικό σχολείο νέων επαναστατών - 1ο βίντεο για τον Χρήστο Μαλτέζο, γραμματέα της ΟΚΝΕ

Φουντώνει το αντιρατσιστικό κίνημα στις ΗΠΑ


Από τις πρώτες μέρες του 1965, το επίκεντρο του αντιρατσιστικού κινήματος μεταφέρεται στον αντιδραστικό αμερικανικό νότο και συγκεκριμένα στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα. Το συντηρητικό γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» γράφει ότι η Σέλμα «προσωποποιεί το κατ’ εξοχήν ρατσιστικό κτήνος, σ’ όλη του την αμορφωσιά, σ’ όλη του την ανανδρία, σ’ όλη του τη βαναυσότητα».

Άγιο Είχαμε!!!


Άγιο Είχαμε!!!

Καμιά εμπιστοσύνη!


Η φασιστοσύναξη που οργανώθηκε
τις προάλλες στο κέντρο της Αθήνας, με την άδεια της αστυνομίας και την ανοχή της δημοτικής αρχής, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι απόδειξη των «δεσμών αίματος» του αστικού πολιτικού συστήματος με τις κάθε λογής παραφυάδες του φασισμού, που χρησιμοποιούνται άλλοτε σαν «σκιάχτρο», για να «ξεπλένεται» η αστική δημοκρατία, και άλλοτε ως «τάγμα εφόδου» ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κάτι παραπάνω θα ξέρει γι' αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, που κάλυψε τη συγκεκριμένη απόφαση, δίνοντας άλλοθι στην εγκληματική οργάνωση να διαδηλώσει τα εμετικά - εθνικιστικά της συνθήματα.

Συνεχίζεται η αποστολή όπλων στην Ουκρανία από το ευρωατλαντικό μπλοκ


Με αμείωτους ρυθμούς οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  συνεχίζουν την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, ρίχνοντας λάδι στην φωτιά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός θα λάβει «120 έως 140» δυτικά άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, δίνοντας έτσι την πρώτη εκτίμηση για τον συνολικό αριθμό βαρέων τεθωρακισμένων που αναμένεται να δοθούν στην Ουκρανία, σε μια εξέλιξη που συνιστά σοβαρή κλιμάκωση στην σύγκρουση ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ και τη Ρωσία. 

Πάνω από 7.000 απολύσεις τη μέρα δείχνει η «Εργάνη» για το 2022!


 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΟΓΚΡΟΜ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της «Eurodrip» για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σωματείου | Κινητοποιήσεις και σε άλλους χώρους δουλειάς

Εκατοντάδες είναι οι απολύσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της απογείωσης της «ευελιξίας» και της τεράστιας ανακύκλωσης του εργατικού δυναμικού, για να κρατιούνται στον πάτο οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα.

Η άγνωστη σφαγή στη Νότια Πέλλας


 Ένα σχεδόν άγνωστο έγκλημα που διέπραξαν στα μαύρα χρόνια της Κατοχής οι Γερμανοί Ναζί και οι σύμμαχοί τους φασίστες Βούλγαροι κατακτητές, ήταν η σφαγή των κατοίκων της κοινότητας Νότια του νομού Πέλλας και των γύρω χωριών στα τέλη Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου 1944, καθώς και η καταστροφή των οικισμών.

Το μέρισμα


Την ίδια μέρα που 73 επιχειρήσεις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ανακοίνωναν μέρισμα - ρεκόρ την τελευταία 12ετία στους μετόχους τους, επισφραγίζοντας μια κερδοφόρα χρονιά, η κυβέρνηση «διέρρεε» ότι σχεδιάζει την ...ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, αναμασώντας γνωστές εξαγγελίες για «αύξηση» του κατώτατου μισθού, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, επιδόματα σε γιατρούς και στρατιωτικούς...

Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους


Το μαρτύριο των λαϊκών νοικοκυριών συνεχίζεται μήνα με τον μήνα, αφού από τη μία η εκτόξευση της τιμής του ρεύματος τους τελευταίους μήνες και από την άλλη το ράλι της ακρίβειας που συνεχίζεται, εντείνουν το αδιέξοδο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών αλλά και οι διακανονισμοί προς τις εταιρείες, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 85% για οικιακούς καταναλωτές! Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα έχει μοιράσει το ποσό των 8,2 δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας, με τη μορφή επιδοτήσεων στους λογαριασμούς.

Μαζικό μαχητικό απεργιακό ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


ΓΑΛΛΙΑ

Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές στους δρόμους ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές !

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, στο πλαίσιο της πανεθνικής τους απεργίας ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Πού 'σαι ακόμα


«Πολλές χώρες επιδίδονται σε μια προσπάθεια εξίσωσης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Η εισβολή στο Αφγανιστάν ήταν η απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από τρομοκράτες (...)

Ποιο είναι το «λιβανιστήρι» του Μητσοτάκη, του «πιο άρτιου πολιτικού του αιώνα»!


 «Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά, όχι μόνο εσωτερικά. Πώς του φέρεται ο Μπάιντεν, στην Ευρώπη, μού λένε οι άνθρωποί μου εκεί, ότι συνωθούνται όλοι οι πρωθυπουργοί για μια χειραψία, που σημαίνει ότι έφυγε ψηλά. Και εδώ έχει φύγει ψηλά. Εγώ τον θεωρώ τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε. Του αιώνα αυτού. Δηλαδή Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας. Άμα τον δεις, είναι η ισχυρότερη προσωπικότητα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/02/1929

Οι μεταλλωρύχοι της Γαλλικής Εταιρίας του Λαυρίου κηρύσσουν απεργία με αίτημα αρχικά την αύξηση μισθών που θα διαρκέσει 47 μέρες και θα αναδειχθεί σε μια από τις πιο μαχητικές απεργίες της περιόδου. 

Η μεγάλη απεργία στα μεταλλεία του Λαυρίου το 1929