Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Χούντα καθαρμάτων, ηλιθίων και λαμογιών


Η ιστορική άγνοια
 αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.

Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)


Συμπληρώνονται 54 χρόνια από την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμά την προσφορά και την μνήμη των θυμάτων της χούντας! Τιμά όλους όσους αντιστάθηκαν, όσους πάλεψαν ενάντια στη χούντα συμβάλλοντας στον αγώνα για την κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία,για δημοκρατικές ελευθερίες, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός με κριτήριο το δικό του συμφέρον.

Παραπλανητική και επικίνδυνη η λογική ότι «με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία»


Ο πρωθυπουργός σήμερα έκανε σχεδόν το ίδιο διάγγελμα, όπως πριν ένα χρόνο, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σαν να μην έχει μετατραπεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου. Η κατάσταση όμως δεν είναι όπως πριν έναν χρόνο, είναι πολύ χειρότερη. Η λογική του πρωθυπουργού ότι ''με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία'' είναι παραπλανητική και επικίνδυνη.

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 20 Απρίλη η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδικάτων που οργανώθηκε διαδικτυακά με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Στη Συνάντηση συμμετείχαν 21 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 17 χώρες, ενώ τη συνάντηση χαιρέτισε εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές που κρατήθηκαν και βασανίστηκαν στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας


Εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές κατά της χούντας διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στον Βαρδάρη, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης 54 χρόνων από τη στρατιωτική δικτατορία του 1967-1974. Στο χώρο αυτό κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι αντιδικτατορικοί αγωνιστές.

Πώς κατάντησε ο σούπερμαν...

 


Αυτός ο σούπερμαν δουλεύει για τον Λεξ Λούθορ...

Στις 6 Μάη απεργούμε! Συμμετέχουμε στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις με τα σωματεία μας!

Αφίσες για την Πρωτομαγιά και την απεργία στις 6 Μάη

 
Αφίσες για την Πρωτομαγιά και την απεργία στις 6 Μάη κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Πραγματική πρόοδος είναι η πάλη των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. 135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της Ιστορίας πίσω δεν πάει! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής» τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.

Η συμβολή του ΚΚΕ στον αντιδικτατορικό αγώνα


Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια* από την κατάρρευση της χούντας. Η στρατιωτική δικτατορία διήρκεσε από τις 21.4.1967 μέχρι τις 23.7.1974, οπότε και αποκαταστάθηκε η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μία σημαντική πλευρά της ιστορίας του τόπου και του λαού μας είναι η ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης, η αντίδραση του λαϊκού κινήματος, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε το ΚΚΕ. Άλλωστε, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος σήμερα, είμαστε περήφανοι γιατί και τότε σε συνθήκες δικτατορίας, τεράστιων δυσκολιών, το ΚΚΕ ήταν η πολιτική δύναμη που έδωσε τις περισσότερες θυσίες -όπως πάντα- για να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την επταετία το κίνημα ενισχύθηκε ηθικά και ιδεολογικά από την ηρωική στάση των κομμουνιστών.

Οι «ειδικοί»...


Η διαρροή μέρους των πρακτικών από την «επιτροπή των ειδικών» για την πανδημία επιβεβαιώνει εκείνο που ο κόσμος έχει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι.

Οτι δηλαδή η διαχείριση της πανδημίας σε κάθε της βήμα δεν γίνεται «με αποκλειστικό κριτήριο την επιστήμη και προτεραιότητα την προστασία της υγείας», όπως μονότονα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά με βάση το πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνει η ίδια, ζυγίζοντας τα πάντα με βάση το «κόστος - όφελος» για το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντά τους. Αυτοί είναι οι «ειδικοί» και με βάση τα δικά τους «πρωτόκολλα» παίζουν κορόνα - γράμματα την υγεία του λαού πάνω από ένα χρόνο τώρα.

Γουδή, ΕΑΤ - ΕΣΑ, Ασφάλεια, Πολυτεχνείο


Γουδή, ΕΑΤ - ΕΣΑ, Ασφάλεια, Πολυτεχνείο.

Εκεί που ακούστηκαν οι ερπύστριες του πραξικοπήματος, οι κραυγές των βασανισμένων και τα συνθήματα του αντιδικτατορικού αγώνα.

54 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του 1967 με την κάμερα του «902.gr» στα μέρη της Αθήνας που πέρασαν στην Ιστορία και αναβλύζουν διδάγματα για τους λαϊκούς αγώνες του σήμερα.

Νέος διήμερος αποκλεισμός του ΑΠΘ από τους φοιτητικούς συλλόγους


Σε διήμερο αποκλεισμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θράκης προχωρούν εκ νέου οι φοιτητικοί σύλλογοι στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της δράσης τους απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στις σπουδές και τις ζωές τους.

Μετά την πρώτη τους μεγάλη νίκη, την αναβολή των κυβερνητικών σχεδίων για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη ο αγώνας συνεχίζεται και δυναμώνει.

Να παραμείνει ιστορικό μνημείο το νησάκι Λαζαρέτο στην Κέρκυρα


Ερώτηση

Προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Να παραμείνει ιστορικό μνημείο το νησάκι Λαζαρέτο στην Κέρκυρα

Η νησίδα Λαζαρέτο στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία άμεσα συνδεδεμένη με τους αγώνες του λαού μας, του εργατικού και ταξικού λαϊκού κινήματος.

Το νησάκι, αυτό πέρα από το ότι λειτούργησε επί αιώνες ως λοιμοκαθαρτήριο - χώρος βασανισμένων από ασθένειες, αποτελεί και ένα από τα σύμβολα της σύγχρονης ταξικής πάλης της χώρας μας.

Οι αντιδικτατορικοί αγώνες διδάσκουν ότι οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν να αντιπαλεύουν και τον πιο αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων


Με αφορμή την 54η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το ΚΚΕ εκφράζει το σεβασμό του και αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης, σε όσους υπέστησαν διώξεις και βασανίστηκαν, σε όσους φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, σε όλους όσους προσέφεραν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική πάλη, σε όσους δολοφονήθηκαν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


21/04/1821

Οι Αθηναίοι υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης κατά των Τούρκων.

21/04/1898

Ξεκινά ο ισπανοαμερικανικός πόλεμος, ο οποίος έληξε στις 13 Αυγούστου του ίδιου έτους με ήττα της Ισπανίας. Οι ΗΠΑ ως ανερχόμενη ιμπεριαλιστική δύναμη εκτόπισαν τους Ισπανούς από την Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο (στην Καραϊβική), καθώς και στις Φιλιππίνες και τη νήσο Γκουάμ (στον Ειρηνικό Ωκεανό).