Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Το Τείχος του Βερολίνου...και η CIA


 Στη δεκαετία του 1950 στο Βερολίνο, πέρασαν από την Δύση στην Ανατολή 300.000 δυτικογερμανοί, χωρίς τείχος.

Για τον Γιώργο Μακράκη, τον… παραγωγό


Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις Γιώργο.

Έφυγε - όχι… δεν έφυγε - ο μεγαλύτερος παραγωγός της ελληνικής δισκογραφίας. Ο Γιώργος Μακράκης. Που μαζί με τον Νίκανδρο Μηλιόπουλο κατέγραψαν το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής μουσικής σε δίσκους.

Νέος γύρος ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά


 Σε αναμμένα κάρβουνα τα νοικοκυριά ενόψει των λογαριασμών ρεύματος με βάση τον νέο τρόπο τιμολόγησης

Αυξήθηκε η αξία των εισαγωγών από τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις


Παρά τις κυρώσεις σε βάρος Ρωσίας, η αξία των ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στη Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Κολομβία. Η νίκη του πρώην αντάρτη Πέτρο και οι αυταπάτες που αυτή παράγει


Η παραγωγή αυταπατών είναι πάντα εύκολη δουλειά όταν αφαιρούμε τον ταξικό χαρακτήρα του συστήματος και τις ατελείωτες εσωτερικές του αντιφάσεις, οι οποίες δεν ξεπερνιούνται με ευχές και περιγραφές οραμάτων.

Καρλ Λίμπκνεχτ


Γεννιέται ο Γερμανός κομμουνιστής ηγέτης Καρλ Λίμπκνεχτ (Karl Liebknecht).
Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του, Βίλχελμ, ήταν ήδη στη φυλακή για τις σοσιαλιστικές του ιδέες.

Πολυδαίδαλο πλέγμα Οδηγιών και Κανονισμών πίσω από τον βούρκο των υποκλοπών


Η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας και αρχές των κρατών - μελών στηρίζεται σε ένα πολυδαίδαλο και επικίνδυνο νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει κυβερνήσεις και ΕΕ σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο.

Το υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το FBI κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Ντ. Τραμπ


 Οι πράκτορες του FBI που ερεύνησαν τη Δευτέρα το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, κατέσχεσαν 11 σετ διαβαθμισμένων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητα», ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας επίσης ότι είχε λόγους να πιστεύει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να είχε παραβιάσει τον νόμο περί κατασκοπείας.

Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


Πέντε σημαντικές κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, στο πλαίσιο του ευρύτερου ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες του πλανήτη.

«Με τη δύναμη της φαντασίας και του ονείρου, παίζουμε, τραγουδάμε, αλλάζουμε τον κόσμο!»


Ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραστάσεις για βρέφη από 10 μηνών έως παιδιά ...105 ετών, με καλλιτεχνικά εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και νέες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας για παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ στον Παιδότοπο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων


Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια διαψεύδουν για μια φορά ακόμα όσους υποστήριζαν ότι με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων θα πέσουν οι τιμές και θα έχουμε φθηνό ρεύμα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/08/1521

Η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αζτέκων Τενοτσιτλάν, στο σημερινό Νότιο Μεξικό, πέφτει στα χέρια των Ισπανών Κονκισταδόρες του Φερνάντο Κορτέζ.