Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κλασικά Γουέστερν Α΄

Το γουέστερν είναι είδος κινηματογραφικής ταινίας η οποία αναφέρεται κυρίως στο διάστημα από τα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα στις περιοχές των δυτικών ΗΠΑ γνωστές ως Άγρια Δύση. 

Οι ιστορίες έχουν σύνηθες σημείο αναφοράς τις συμπλοκές που δημιουργούνταν μεταξύ ινδιάνων, καουμπόηδων,

Ηφαίστειο επικίνδυνων ρύπων και ασθενειών


Σε όποιον ηχεί «λαϊκίστικος» αυτός ο τίτλος, θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε αρχικά ένα απόσπασμα από μια σχετική με το θέμα ανακοίνωση της διοίκησης Δούρου, μέχρι πρότινος περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ, του διαβαθμικού φορέα της Τοπικής Διοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών

Ιδιαίτερα μαζική η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και Φοιτητικούς Συλλόγους που καταδίκασαν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας απαιτώντας την απόσυρσή του.

Οι διαδηλωτές -διατηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας - συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην εκπαίδευση με το πολυνομοσχέδιο, με την τροπολογία για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, αλλά και

Να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες χωρίς επιβάρυνση του λαού


Η κατάσταση που επικρατεί, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, με τον κόσμο να συνωστίζεται στις ελάχιστες ελεύθερες ακόμη παραλίες, τη στιγμή που οι μεγάλες ιδιωτικές παραμένουν κλειστές, είναι απαράδεκτη. Είναι προφανές ότι η αυτονόητη ανάγκη για αναψυχή, με συνθήκες ασφάλειας, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν παραμένουν κλειστές για το

Για τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από τους ομίλους αερομεταφορών

Τις χιλιάδες απολύσεις και τις αναστολές συμβάσεων εργασίας από τους ομίλους αερομεταφορών καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή. Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης σημειώνει τα παρακάτω:

Παρουσιάζουν ως «λύση» ό,τι δημιούργησε το πρόβλημα!


Από κει που το άφησαν το ξαναπιάνουν κυβέρνηση και αστικά κόμματα, προσπαθώντας προκλητικά μέσα από παρεμβάσεις στον Τύπο να «ζυμώσουν» την ιδέα ότι οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την Υγεία είναι τάχα η απάντηση στα «κενά» που αποκάλυψε η πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιστρατεύονται και επιστήμονες, που έχουν αναλάβει ρόλο στο σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» του ΕΣΥ.

Να μείνουν στα χαρτιά!


Οπως σε όλους τους τομείς, έτσι και στην Παιδεία οι συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν με οξύτατο τρόπο σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που προϋπήρχαν. Η τηλεκπαίδευση προχώρησε «σαν τον κάβουρα», με πολλά προβλήματα, τα σχολεία επαναλειτουργούν σταδιακά, με αμφίβολους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η ολοκλήρωση του εξαμήνου και η εξεταστική για τους φοιτητές είναι ακόμα «στον αέρα» για πολλά Τμήματα και για ολόκληρα Ιδρύματα. Κι από πάνω έρχεται μια νέα εξωφρενική διάταξη για αναμετάδοση μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, που είναι επιστημονικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη και απειλεί να μετατρέψει το μάθημα σε τηλε-ριάλιτι...

Η συγκοινωνία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κόστος


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Κυριακή 10 Μάη , στην περιοχή του νέου ΣΣ και στην διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου με Α. Πάντων λεωφορείο του ΟΑΣΘ κινδύνεψε να προκαλέσει ατύχημα λόγω βλάβης στα φρένα.

Τρία πράγματα εξοργίζουν τον Λούλη: η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και οι ιδεολογίες…


Τις προάλλες κυκλοφόρησε ένα σποτ της Πολιτικής Προστασίας, με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη, για να περάσει το μήνυμα “μην πηγαίνετε στις πλατείες”. Το σποτάκι αποσύρθηκε άμεσα μετά τη γενική κατακραυγή στο διαδίκτυο, καθώς θεωρήθηκε -και σωστά- πως αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, με την ελαφρόμυαλη γυναίκα που κάνει νάζια στο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ σε λιγνιτορυχεία της Κοζάνης

Περιοδεία σε ορυχεία λιγνίτη της Κοζάνης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Στο κλιμάκιο, συμμετείχε  μεταξύ άλλων και ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο Ν. Ζαχαριάδης παραδίδει υπόμνημα στο ΚΚ (Μπ.) και τον Ι. Β. Στάλιν


Ο Ν. Ζαχαριάδης παραδίδει, 13/5/1947, υπόμνημα στο ΚΚ (Μπ.) και τον Ι. Β. Στάλιν εκθέτοντας την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές του ένοπλου αγώνα. Η ηγεσία του ΚΚ (Μπ.) ανταποκρίνεται θετικά.

Κρίσιμος σταθμός για το ΚΚΕ ήταν το 7ο Συνέδριό του (1-6 Οκτώβρη 1945). Τότε υπήρξε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία το Κόμμα να εκτιμήσει αντικειμενικά την εξέλιξη του συσχετισμού δυνάμεων της ταξικής πάλης, τα λάθη στρατηγικής, και στη βάση των συμπερασμάτων να σχεδιάσει πιο αποφασιστικά την πάλη του ενάντια στην αστική εξουσία.

Σπύρος Τσικλητήρας

Στις 13/5/1945, παρακρατικοί βασάνισαν άγρια το Μέραρχο του ΕΛΑΣ Σπύρο Τσικλητήρα, παρατώντας τον μισοπεθαμένο σε δρόμο της Καλαμάτας.

 Σπύρος Τσικλητήρας  

Το 1920 τελείωσε τη Σχολή Ευελπίδων και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Το 1932 αποστρατεύτηκε, με δική του αίτηση, με το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Στον πόλεμο της Αλβανίας πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή του μετώπου.