Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στον ΟΑΣΘ


Κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής το μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε  σήμερα Τρίτη 26-11 το Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. 

Παρουσίαση βιβλίου

Ο Πάνος Ζάχαρης, παρουσίασε, στο λιμάνι, στην Αποθήκη Γ’, το νέο του βιβλίο «The Working Dead... and, στην 18η Έκθεση Κόμικ και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic ‘N’ Play στη Θεσσαλονίκη.

«The Working Dead... and.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τόπος» η συνέχεια της βραβευμένης και αγαπημένης διαδικτυακής σειράς κόμικ «The Working Dead» του Πάνου Ζάχαρη, με τίτλο: «The Working Dead... and». Προσκαλεί τον αναγνώστη να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της ταξικής πάλης με ξεναγό τον αλλοτινό του εαυτό και να σταθεί σήμερα κάτω από την παχιά σκιά του χτες για να σκιτσάρει το αύριο.

«Νίκος Πλουμπίδης» στη σκηνή


Το θεατρικό έργο «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του στελέχους του ΚΚΕ, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.

Καθήλωσε τους θεατές η πρεμιέρα του θεατρικού «Νίκος Πλουμπίδης»

Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο το θεατρικό έργο «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του στελέχους του ΚΚΕ Ν. Πλουμπίδη.

Οι πλημμύρες στην Κινέτα


Οι μεγάλες καταστροφές στην περιοχή της Κινέτας, μετά τη χθεσινοβραδινή βροχόπτωση, με πλημμυρισμένα σπίτια, εγκλωβισμένους ανθρώπους και αποκλεισμένους δρόμους, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής η οποία δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η προστασία της ζωής του λαού, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης


Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 28/11 πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ, ως διοίκηση του Σωματείου, όλο το προηγούμενο διάστημα

Σπάνια ντοκουμέντα της λευκής τρομοκρατίας

Δεκεμβριανά 1944

Το ξημέρωμα της Κυριακής, 3ης του Δεκέμβρη 1944, έβρισκε το βασανισμένο λαό της Αθήνας και του Πειραιά στο πόδι. Οι προετοιμασίες, για το μεγάλο συλλαλητήριο, που είχε καλέσει η ΚΕ του ΕΑΜ, για την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος, έχουν φτάσει στην τελική τους φάση. Αλλωστε, οι μέρες που είχαν προηγηθεί ήταν γεμάτες ένταση και όλοι συναισθάνονταν την κρισιμότητα των στιγμών.

Τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη προς 1η Δεκέμβρη, μετά την ανακοίνωση –

Συνέντευξη του Λ. Στολτίδη στο ρ/σ «Κανάλι 1»

Στις προτάσεις του ΚΚΕ για την ψήφο των αποδήμων ώστε να μην αλλοιώνεται η σύνθεση του εκλογικού σώματος και να διασφαλίζεται η συμμετοχή των αποδήμων που έχουν πραγματικούς δεσμούς με τη χώρα αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», το πρωί της Τρίτης.

Ερωτηθείς για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Φορολογικό, επισήμανε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός προϊδεάζει για τα βάρη που πρόκειται να σηκώσουν και πάλι εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα, καθώς προβλέπει παραπάνω 800 εκατ. φόρους.

Όλοι στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό το Σάββατο 30 Νοέμβρη

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Ασφάλισης και της Υγείας.

Το νομοσχέδιο της ΝΔ συμπληρώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και χειροτερεύει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Διαχρονικές ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία της Χαλκιδικής


Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν σε περιοχές των Δήμων Σιθωνίας, Νέας Προποντίδας, αλλά κυρίως στο Δήμο Αριστοτέλη με επίκεντρο την Ολυμπιάδα, ανέδειξαν, για ακόμα μια φορά, τις σημαντικές διαχρονικές ελλείψεις βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και την απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης στην ΠΕ Χαλκιδικής.

Η στάση του ΚΚΕ στα βασικά άρθρα της αναθεώρησης


Συνολικά, το ΚΚΕ υπερψήφισε 23 διατάξεις, καταψήφισε 21 διατάξεις και ψήφισε «Παρών» σε 13 διατάξεις.

Α. Διατάξεις που υπερψήφισε το ΚΚΕ

Υπερψήφισε συνολικά 23 διατάξεις, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση μεταβατικών διατάξεων (άρθρα 112 επ.)

Το δεύτερο ανοιχτό του γράμμα προς το λαό της Ελλάδας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης γράφει, 26/11/1940, το δεύτερο ανοιχτό του γράμμα προς το λαό της Ελλάδας, με το οποίο έπαιρνε καταδικαστική θέση ενάντια στο συνεχιζόμενο ελληνοϊταλικό πόλεμο έξω από τα σύνορα, ενώ τόνιζε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία…είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις».

3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ)


Πραγματοποιείται το 3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ), 26/11/1924, που αποφασίζει τη μετονομασία του κόμματος σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Ελληνικό Τμήμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς).
Το συνέδριο αποφασίζει επίσης την αναδιοργάνωση του κόμματος με βάση τους πυρήνες στους χώρους δουλειάς («μπολσεβικοποίηση»), ενώ χαράσσει την τακτική του στη γραμμή του ενιαίου μετώπου εργατών - αγροτών - προσφύγων.

Η Ελλάδα από το 2ο στο 3ο Εκτακτο Συνέδριο