Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΠΙΣΗΣ

Γιάννης Καλοπίσης
 Ενας σπουδαίος επιστήμονας που είχε σημαντική συμβολή στη διάσωση του Αρχείου του ΚΚΕ
    Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που η πλημμύρα έπληξε την έδρα και το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή διοργανώνει εκδήλωση τιμής για όσους συνέβαλαν στο τιτάνιο έργο της διάσωσης και αποκατάστασης του Αρχείου του ΚΚΕ. Πράγματι, η διάσωση και η αποκατάσταση ήταν έργο επικό. Μέσα από τις τεραστίων διαστάσεων δυσκολίες για την αντιμετώπιση της καταστροφής, που απαιτούσαν και οικονομική επάρκεια και βεβαίως πολλά, μα πάρα πολλά χέρια για την αντιμετώπισή της, αναπτύχθηκε μια πρωτοφανής λαϊκή δράση, ικανή να κάνει πέρα κάθε δυσκολία και αντιξοότητα για να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν πριν και ακόμη καλύτερα. Το κτίριο, το Αρχείο, ο «Ριζοσπάστης»…
    Γιατί οι άνθρωποι του μόχθου αγκάλιασαν πολύμορφα την προσπάθεια ενισχύοντας οικονομικά το ΚΚΕ,ενώ κομμουνίστριες και κομμουνιστές, μέλη της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί έδιναν καθημερινά, εθελοντικά, τη μάχη με τη ζημιά και το χρόνο για να αποκατασταθεί το Αρχείο.

Μέχρι την Κυριακή η Έκθεση Εικαστικών Καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται την Έκθεση Εικαστικών Καλλιτεχνών προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, που συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στην πρώην αποθήκη Στρατού στην Α' Προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης (Δείτε εδώ δήλωση) .
Πρόκειται για έκθεση έργων 53 σύγχρονων εικαστικών δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εμπνεύστηκαν από την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και ανταποκρίθηκαν, με τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τους, στην πρόσκληση που είχε απευθύνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η απεργία θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι

«Η απεργία θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι»! Με αυτήν τη φράση, αμέσως μετά το τέλος της χτεσινής συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έκαναν καθαρό προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ) ότι η υπονομευτική τακτική που με λύσσα ξεδιπλώνει όλο και πιο ξεδιάντροπα ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης, δεν θα περάσει.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έξω από τα γραφεία της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου