Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Στερνό αντίο με τον Ριζοσπάστη και τρακτέρ


Το στερνό «αντίο» στον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, είπαν η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, οι φίλοι του στην πολιτική κηδεία που έγινε στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.  

«Σήμερα οι φωνές των μαθητών ακούστηκαν δυνατά!»


Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις των μαθητών των 1ου και 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, 1ου και 2ου Γυμνασίου Πολίχνης, 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΓΕΛ Σταυρούπολης, 1ου, και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, 1ου, 2ου,

Πάρτε ουσιαστικά μέτρα, έστω και τώρα!


Το φιάσκο με τις μάσκες για τα σχολεία, που βγήκαν… τραπεζομάντιλα, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εξηγούμαστε:

Σε ένα λαό που με την πειθαρχία του την περίοδο της καραντίνας σου έδωσε τη δυνατότητα να έχεις στις 30 Ιουνίου μόλις 2 κρούσματα στην Αττική, δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης».

«Ανάσα» αισιοδοξίας και ελπίδας οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών


 Τα εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, αποτελούν "ανάσα" αισιοδοξίας και ελπίδας.

Καλό σου «ταξίδι» στρατηγέ του Κάμπου


Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και οδύνη τον «στρατηγό του κάμπου» σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα. Ο σύντροφος Βαγγέλης «έφυγε» μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο αλλά και ταλαιπωρημένος από το σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του, «έφυγε» όμως ως μαχητής, έτσι όπως ακριβώς ήταν σε όλη του τη ζωή.

Φορτώνουν την κρίση στο λαό με παλιά και νέα μέτρα


Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η 7η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις δεσμεύσεις που αφορούν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της «μεταμνημονιακής» περιόδου.

Παράλληλα ξεκινά και ο νέος κύκλος του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, όπου εντάσσεται και το «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ, με τον νέο πακτωλό χρηματοδότησης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και με προαπαιτούμενο το μπαράζ των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Ανάσα χωρίς μηχανική καπιταλιστική υποστήριξη


Με την κορύφωση και το κλείσιμο του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, και κυριολεκτικά με τα τραπεζάκια έξω για να κάθεσαι σαν άνθρωπος κι όχι σαν κατηγορούμενος σε εδώλιο, νομίζω σύντροφοι πως πρέπει να επισημάνουμε με υπομονή, επιμονή και πείσμα, καθημερινά ως το επόμενο, μερικά γεγονότα που χάνονται στον ορυμαγδό των συμπιεσμένων εξελίξεων.

Οργανώνουν μαζική απάντηση με πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη


Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη
στην Αθήνα οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής, δίνοντας συνέχεια στην πάλη ενάντια στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου και προετοιμάζοντας την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Παραχάραξη της Ιστορίας με πρωτοβουλία της παράταξης ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ


Την απαράδεκτη πρωτοβουλία της παράταξης ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πλειοψηφία στην Περιφέρεια Κρήτης, να καθιερωθεί ως τοπική επέτειος η 10η Μάη 1945, καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Τεκμηριώνοντας την καταγγελία, αναφέρει ότι στην πραγματικότητα στις 10 Μάη οι Άγγλοι συμφώνησαν με το γερμανικό στρατό να παραμείνουν τμήματά του στην Κρήτη και να συνεχίσουν τις μάχες κατά των δυνάμεων του ΕΛΑΣ.

Η μάχη στο Δυρράχι


Το συγκρότημα Ταϋγέτου του ΔΣΕ εξουδετερώνει, 21/9/1947, τις ισχυρές δυνάμεις της χωροφυλακής και ΜΑΫδων στο στρατηγικής σημασίας χωριό Δυρράχι, δημιουργώντας έτσι την πρώτη μεγάλη ελεύθερη περιοχή σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Η μάχη στο Δυρράχι

Η δίκη της Λιψίας


Αρχίζει, 21/9/1933,  στη Λειψία η δίκη για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ (γερμανικό Κοινοβούλιο) –προβοκάτσια των Ναζί που έγινε το Φλεβάρη. Κατηγορούμενοι ήταν ο Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, ηγετικό στέλεχος του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Διεθνούς, οι Βούλγαροι κομμουνιστές Ποπόφ και Τάνεφ και ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Ράιχσταγκ, Ερνστ Τόργκλερ.