Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες σφαγείων

Για ακόμη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια η ασυδοσία του κεφαλαίου που δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στα κέρδη καθώς μετά τη Γερμανία και στη Βρετανία αρκετά εργοστάσια τροφίμων, ιδίως στους τομείς της επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών, έχουν καταγράψει κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων τους και δύο από αυτά έχουν κλείσει, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από αντίστοιχες πηγές.

«Capitalism means I can't breathe

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιούνη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Capitalism means I can't breathe. Ό,τι χρώμα κι αν είσαι, αυτός ο κόσμος είναι δικός σου - Γούντι Γκάθρι».

Το Σάββατο στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία - παρουσίαση αμερικανικών εργατικών τραγουδιών.

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

«Στον τόπο του εγκλήματος» επέστρεψε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιοδεύοντας σε χωριά της Θεσσαλίας, όπου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την αγροτική παραγωγή. Βέβαια, έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2013, όταν ο Αλ. Τσίπρας, ανεβασμένος σε τρακτέρ, πουλούσε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους αγρότες.

Το «μάρμαρο» θα κληθούν να το πληρώσουν πάλι οι λαοί

Ανεξάρτητα απ' την όποια μελλοντική κατάληξη στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, το σίγουρο είναι ότι τα χρηματοδοτικά πακέτα, με όποια μορφή, θα κατευθυνθούν για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων σε μια σειρά κλάδους, ενώ το "μάρμαρο" θα κληθούν να το πληρώσουν πάλι οι λαοί.

Κάνετε ό,τι λένε οι γιατροί!


 Η διαπίστωση πως από την καραντίνα περάσαμε πλέον στη φάση της μεγάλης (έως απόλυτης) χαλάρωσης, παραβιάζει ανοικτές θύρες.

Ότι η κυβέρνηση ενόψει όσων προκύψουν μετά το καλοκαίρι επενδύει από τώρα στη ρητορική περί «ατομικής ευθύνης», είναι επίσης ηλίου φαεινότερο.

«Νέα εποχή»

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν την Τετάρτη από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, και οι τότε εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία επιβεβαιώνονται στο ακέραιο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαιρέτισαν πανηγυρικά οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπως αποτυπωνόταν στο δεύτερο κιόλας άρθρο της είχε βασικό αντικείμενο την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία, ως ένα ακόμα βήμα για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, απέναντι στον σχεδιασμό Κίνας και Ρωσίας για μεγαλύτερη διείσδυση στην περιοχή.

Ράβουν κοστούμι στο λαό για να στηρίξουν το κεφάλαιο στην κρίση

«Κοστούμι» στους λαούς της Ευρώπης «ράβουν» σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ, αφού στο επίκεντρο της σημερινής Συνόδου Κορυφής που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης βρίσκεται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη συγκρότηση του «Ταμείου Ανάκαμψης», στο πλαίσιο και του υπό διαμόρφωση πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021 - 2027.

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμάτων από τον όμιλο «Τιτάν»

Συναυλία διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 19 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Ευκαρπίας προχωρούν οι 128 σύλλογοι, σωματεία και φορείς που εναντιώνονται στην καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, είναι οι:  Βασίλης Πρατσινάκης, Αντώνης Κουμανδράκης, Γιάννης Φιλιπουπολίτης, Έλσα Μουρατίδου,  Γιώργος Αετόπουλος, Δημήτρης Αλιστρατινός, Κώστας Γκρανόπουλος, 

Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης

“Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία” ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, με άξονα τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που καλούνται σε αυτήν τη φάση να συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη χώρα, με επίκεντρο πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά της χώρας που υπονομεύονται διαχρονικά.

Πάγια θέση του ΚΚΕ η προστασία και η προβολή των αιτημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων

Το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές επισκέφτηκε νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θράκη.
Συνομίλησε με το προσωπικό του φυλακίου ενώ ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο Ιωάννη Βασιλάκη και τον Διοικητή της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» Ταξίαρχο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου.

Τζούλιους και Εθελ Ρόζενμπεργκ, εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα

Το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ –θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ- εκτελούνται, 19/6/1953, στην ηλεκτρική καρέκλα, κατηγορούμενοι για κατασκοπία υπέρ της ΕΣΣΔ.

1951 - 1953 Η «δίκη» και η δολοφονία των Ρόζενμπεργκ
Αντικομμουνιστικό και αντισοβιετικό παραλήρημα στις ΗΠΑ. Η Σοβιετική Ενωση ανακοινώνει την κατασκευή ατομικής βόμβας και τερματίζει την «ατομική τρομοκρατία» των Αμερικανών.

Πεθαίνει ο Άγγελος Σικελιανός


Πεθαίνει, 19/6/1951, ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Ο Α. Σικελιανός έδρασε μέσα από το ΕΑΜ Διανοουμένων-Καλλιτεχνών και για αυτή τη δράση του στη συνέχεια υπονομεύτηκε τρεις φορές στην υποψηφιότητά του για το βραβείο Νόμπελ. Διατέλεσε επίτιμος πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το μεγάλο δίδαγμα του Σικελιανού
Του Τάκη ΑΔΑΜΟΥ