Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι η κόκκινη φανέλα του Γόδα κι όχι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του.

Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση, στον  Πειραιά, στην πλατεία Κοραή

 Ο Νίκος Αμπατιέλος κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα και μέσα από τις κάλπες ότι δεν θεωρεί περασμένα ξεχασμένα τα δικαιώματα που σήμερα τσακίζονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα την ΕΕ.

Υπάρχει αριστερόμετρο;


Σαν σήμερα, στις 21 Μάη του 1942, ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει στην Σπερχειάδα τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ. Ο όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη, γραμμένος από το χέρι του Αρη, έλεγε:

«Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.

Κάλεσμα της ΚΝΕ για στήριξη του ΚΚΕ

                                                             Αυτούς ή τους άλλους;
Αυτή τη φορά ψηφίζουμε εμάς


Μια διαφορετική ανακοίνωση-κάλεσμα δημιούργησε η ΚΝΕ, προκειμένου να κινητοποιήσει τη νεολαία να συμμετάσχει στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, στηρίζοντας σε αυτήν τη διαδικασία τόσο το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές όσο και τη Λαϊκή Συσπείρωση στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση.

Ενότητα και πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλες τις καθαρίστριες

 Με αφορμή τις προεκλογικές φιέστες που διοργανώνει η κυβέρνηση, ο γνωστός εργοδότης - συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος με εμπλοκή στο μετοχολόγιο 4 επιχειρήσεων και η ομάδα του Βασιλόπουλου στην ΟΙΥΕ που έχει φέρει την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με δηλώσεις τους και ανακοινώσεις κοινού περιεχομένου επιτίθενται στο ΠΑΜΕ με ψέματα και συκοφαντίες, προκειμένου να βρουν διέξοδο για τη διατήρηση της συνδικαλιστικής τους επιβίωσης!

Αρπάζει από το λαό, τα δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους

Η εκτεταμένη αρπαγή λαϊκού εισοδήματος μέσω της φοροληστείας και της διάλυσης των κοινωνικών κονδυλίων και βέβαια οι αλλεπάλληλες προκλητικές παρεμβάσεις με άξονα την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσή Αυγή: Ήρωες οι ναζί εισβολείς! – Αφελείς και εκτελεστές αιχμαλώτων οι Κρητικοί!


 (…) «Εκεί κοντά στο Μάλεμε, υπάρχει η τελευταία κατοικία, εκείνων που αψήφησαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν. Αναγνωρίζοντας την πραγματική εικόνα και σημασία των γεγονότων της εποχής εκείνης, τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό», αναφέρει έγγραφο που βρέθηκε στα αρχεία των χρυσαυγιτών και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους.

Διαλύουμε τα σκοτάδια

«Διαλύουμε τα σκοτάδια» είναι ο τίτλος του νέου σποτ του ΚΚΕ ενόψει της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου.

Στην αρχή του βίντεο εμφανίζεται απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στην Νέα Δημοκρατία λέει: «Εσείς δεν πιάσατε ποτέ πλεονάσματα, εμείς πιάσαμε τους στόχους του προγράμματος».

Το αντιλαϊκό πλαίσιο είναι εδώ!

Την αγανάκτηση χιλιάδων συνταξιούχων έχουν προκαλέσει οι κρατήσεις και η φορολόγηση ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε προκλητικά ...«13η σύνταξη». Η άγρια φορολογία πάνω σε ποσά των 300 και 400 ευρώ του επιδόματος, αλλά και οι κρατήσεις 6% για τον κλάδο Υγείας, στο όνομα του ότι είναι σύνταξη και όχι επίδομα (!) δεν δείχνουν μόνο την κοροϊδία σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς, αλλά αποδεικνύουν και κάτι ακόμα, πιο σημαντικό:

Άδεια Εκλογών



Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους.

Συγκεκριμένα, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό

Από το τάχα «μικρότερο κακό» ζημιωμένος ήταν πάντα ο ελληνικός λαός

 Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

 -- Εχουμε κοντά μας τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, καλωσορίσατε Γραμματέα.

-- Καλώς σας βρήκα!

Να απορριφθούν!

«Λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Εχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου...». Η ωμή αυτή απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων για το κουτσουρεμένο επίδομα που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, φανερώνει σε τι επίπεδο κυνισμού και εκβιασμού φτάνει η λογική του «μικρότερου κακού» που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Γιώργος Φαρσακίδης

Ο Γιώργος Φαρσακίδης γεννήθηκε το 1926 στην Οδησσό της Σοβιετικής Ενωσης.
 Το 1933 εγκαθίσταται με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Την περίοδο της Κατοχής δουλεύει στο μύλο του «Αλλατίνη», όπου ήταν τα γερμανικά αρτοποιεία. Εκεί αναπτύχθηκαν οι πρώτοι αντιστασιακοί πυρήνες.

159η επίλεκτη Ταξιαρχία του ΔΣΕ

Το απόσπασμα Σουλίου του ΔΣΕ (διοικητής Χρόνης Βάης - Αχιλλέας Πετρίτης, πολιτικός επίτροπος Νίκος Φίνογλου - Γερονίκος), που είχε συγκροτηθεί μόλις τον Φλεβάρη στα μετόπισθεν του εχθρού στην πολιορκημένη Μουργκάνα, πετυχαίνει μεγάλη νίκη, 21/05/1948, καταλαμβάνοντας την κωμόπολη της Παραμυθιάς και τα γύρω χωριά.