Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Για σας που υπερασπίζεστε το μαχαίρι του φονιά…

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Δολοφονημένος από αστυνομικό. Ο δεύτερος αστυνομικός είναι ακόμα έξω.

Παρουσίαση των προτάσεων του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα
    Παρουσιάζουμε σήμερα την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Την πρότασή μας την έχουμε δημοσιοποιήσει και η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
    Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία που επέλεξε κυρίως η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη συζήτηση μέσα στη Βουλή, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, δεν βοηθά στην ουσιαστική και όχι επιφανειακή ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων…

Συνέντευξη του Σ. Ζαριανόπουλου

    «Η φορολεηλασία θα συνεχιστεί μέχρι το 2060 σύμφωνα με τις μεταμνημονιακές συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Επικοινωνία FM» το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκέμβρη.
    Ερωτηθείς για την πρακτική της κυβέρνησης με την επιστροφή του κοινωνικού μερίσματος, κατήγγειλε ότι αυτό εντάσσεται στη λογική «σου παίρνω δέκα και σου γυρίζω το ένα». Μάλιστα, πρόσθεσε, αυτό το ένα δεν επιστρέφεται σε όλους αυτούς που έχουν ματώσει με τη φορολεηλασία και τη μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να το επιστρέψει σε ομάδες που είναι στην ακραία φτώχεια, πρακτική πανευρωπαϊκή που εντάσσεται στην ευρωενωσιακή πολιτική.

Οργάνωση και ενιαίος αγώνας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
     Μισθοί - ψίχουλα που καταβάλλονται με καθυστερήσεις μηνών, εντατικοποίηση, ανθυγιεινές συνθήκες δουλειάς, διαρκής ανασφάλεια και εργοδοτική τρομοκρατία...
Ολα τα παραπάνω αποτελούν κοινό τόπο για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της καθαριότητας, είτε οι εργοδότες τους είναι ιδιωτικές εταιρείες, είτε δουλεύουν με συμβάσεις που συνάπτουν απευθείας με δημόσιους οργανισμούς.

Έκθεση για τα 100 χρόνων του ΚΚΕ

  Για όσους έχασαν την Έκθεση των 100 χρόνων του ΚΚΕ
 
  Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της Έκθεσης για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στο Θησείο.

Κατάργηση όλων των νόμων που πετσοκόβουν παλιές και νέες συντάξεις

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και μάλιστα αναδρομικά, μεταξύ αυτών και του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), με ταυτόχρονη επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις, της 13ης και 14ης σύνταξης, κύριας και επικουρικής, την αποκατάσταση των συντάξεων λόγω θανάτου και την πλήρη εγγύηση των συντάξεων από το κράτος ζητά το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη

Την Τρίτη, 4 Δεκέμβρη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η απεργία στις 28 Νοέμβρη με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε μαχητική και αναγκαία απάντηση σε κυβέρνηση -εργοδοσία - εργατοπατέρες.