Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Μόνο ένας πολιτικά αναλφάβητος ταυτίζει κομμουνισμό με ναζισμό



Στο πλατό της εκπομπής One Τalk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, όπου μεταξύ άλλων έκανε μια περιγραφή της σημερινής κοινωνίας με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους αδικημένους πολίτες και εργαζομένους και μια οικονομία που δεν ωφελεί κανέναν παρά μόνο τους ολίγους και τους έχοντες. 

Υπάρχει;

“Ενα πράγμα είναι να ‘σαι ρουφιάνος.

Ενα δεύτερο να ‘σαι και ψεύτης.

Κι ένα τρίτο να ‘σαι -αναπόφευκτα- και γλίτσας.

Τότε, άμα είσαι & βουλευτής, έχεις πιάσει το… Τζόκερ.

Περί «δυσφορίας»


Σε διάφορες ιστοσελίδες, που ως είθισται η μία αναπαράγει την άλλη, αναρτήθηκε χτες ένα παραπολιτικό σχόλιο με τίτλο «Δυσοίωνο το μέλλον της Λιάνας Κανέλλη στο ΚΚΕ».

Πρόκειται για σχόλιο - καρμπόν με το επίσης παραπολιτικό που κυκλοφόρησε το «matrix24.gr» εδώ και μια βδομάδα (!), στις 17/10, με τίτλο «Δυσφορία Περισσού για Κανέλλη». 

Κάλεσμα προς τους μαθητές από την Πανελλαδική Γρ. Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ


Δεν είναι η πρώτη φορά που θα ακούσεις κάτι για την 28η Οκτώβρη. Ίσως θα σου φανεί βαρετό, «τα ίδια και τα ίδια», κάτι που δεν αφορά το σήμερα, τις αγωνίες σου και τους προβληματισμούς σου.

Όμως, από την επιστολή αυτή που έχεις στα χέρια σου, ελπίζουμε να καταλάβεις ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια γιορτή της εποχής μας.

Τι ξέρεις και τι δεν σου λένε:

Το ολοκαύτωμα των Κρουσσίων



Το τριπλό ομαδικό έγκλημα των χιτλεροφασιστών

Σαν σήμερα, στις 25 του Οκτώβρη 1941, οι Γερμανοί καταχτητές διέπραξαν μια από τις αμέτρητες θηριωδίες τους, προκειμένου να χτυπήσουν την αντίσταση του λαού κατά του φασισμού.

Συγκέντρωσαν και εκτέλεσαν όλους τους άντρες ηλικίας 16 έως 65 ετών των ορεινών χωριών του Κιλκίς, Κλειστό, Αμπελόφυτο και Κυδωνιές και έκαψαν τα χωριά, ενώ εκτέλεσαν και άγνωστο αριθμό αντρών στο

Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ


Όσο δυναμώνει η διεθνής αντικομουνιστική – αντισοβιετική εκστρατεία, τόσο πιο συχνά θα ακούμε τη λέξη «γκουλάγκ» (gulag) συνοδευόμενη από τερατολογίες αντάξιες όσων έλεγαν παλιότερα ότι «οι κομμουνιστές έτρωγαν νήπια». Θα τα βλέπουμε σε τηλεοράσεις, επίσημες κρατικές εκδόσεις, σχολικά βιβλία. Θα τα ακούμε σε ομιλίες πολιτικών, σε κηρύγματα παπάδων, σε διαλέξεις πανεπιστημιακών που κατέχουν «έδρες» του … «με το αζημίωτο αντικομουνισμού» στα πανεπιστήμια της «αγοράς».

Πώς αμείβονται οι αργίες

Πώς αμείβονται οι αργίες της 28ης Οκτωβρίου & της 26ης Οκτωβρίου (Θεσσαλονίκη)

28η Οκτωβρίου

Η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες (επίσημες) αργίες του έτους με προαιρετικό χαρακτήρα ως προς την απασχόληση των εργαζομένων (άρθρο 4 ΒΔ 748/1966).

Διεθνή ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της επαναστατημένης Ρωσίας


Τα ιαπωνικά στρατεύματα που μετείχαν στη διεθνή ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της επαναστατημένης Ρωσίας, 25/10/1922, εγκαταλείπουν το Βλαδιβοστόκ.

Οι αντιδράσεις στρατιωτών, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση  στηςν επαναστατημένης Ρωσίας

Τέρμα στη σύγχρονη σκλαβιά


Με συνθήματα που εκφράζουν την απόφαση να βάλει τέρμα στη σύγχρονη σκλαβιά, να μη δείξει καμία ανοχή στην ανάπτυξη που τσακίζει τη ζωή του, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσε σήμερα την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα καταδίκης της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία που εξελίσσεται με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (δείτε πάνω βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία).

Πανελλαδική Δημοκρατική Ένωση Γυναικών (ΠΔΕΓ)


Με την καθοριστική συνδρομή των μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού, ιδρύεται, 25/10/1948, στην Ελεύθερη Ελλάδα η Πανελλαδική Δημοκρατική Ένωση Γυναικών (ΠΔΕΓ).

Η ιδρυτική σύσκεψη της ΠΔΕΓ έγινε στις 25 Οκτώβρη του 1948. Αποστολή της ήταν να ενώσει, να κατευθύνει, να οργανώσει τον αγώνα των γυναικών όλης της χώρας, των μαχητριών του ΔΣΕ, των

Πάμπλο Πικάσο


Γεννιέται στις 25/10/1881, ο Ισπανός κομμουνιστής ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, δημιουργός της «Γκουέρνικα» και άλλων έργων (όπως το περίφημο σκίτσο του Νίκου Μπελογιάννη).

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρίσκει στο Παρίσι, όπου εντάσσεται στη Γαλλική Αντίσταση. Το 1944 γίνεται μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. «Πήγα στο Κομμουνιστικό Κόμμα όπως πάει κανείς στην πηγή. Θα είμαι πια με τους δύστυχους ανθρώπους, στο δρόμο», έλεγε ο Πικάσο, απαντώντας σε όσους ενοχλούνταν ή ενοχλούνται για την ένταξή του.