Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η σημαία

Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

Η σημαία δεν έχει τον ίδιο συμβολισμό σε όλα τα χέρια.

Στα δικά σας χέρια, φασιστόμουτρα, η σημαία θα έχει πάντα τον ίδιο συμβολισμό με εκείνον που είχε στα χέρια του χίτη, του Παττακού, του Τσολάκογλου και του ταγματαλήτη.

Πρέπει να ντρέπονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Την ταύτιση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την εφαρμογή της επικίνδυνης στρατηγικής που εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή.

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή ήταν η «κοκορομαχία» ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Navtex που εξέδωσε το Λιμενικό για ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο.

Η εμπλοκή των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ για την «αποκλιμάκωση» στρώνει το έδαφος για διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Η εμπλοκή του ξένου παράγοντα -των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ- για τη λεγόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στα Ελληνοτουρκικά ουσιαστικά στρώνει το έδαφος για διευθετήσεις υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, σε βάρος των λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Ανακοίνωση για τα 40 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ στις 28 Ιούλη 1980, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή προσφορά, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη

Άγρια ρατσιστική επίθεση κατά Δανού τουρίστα αφγανικής καταγωγής, στο κέντρο της Αθήνας

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα ακροδεξιών καταγγέλλει πως έπεσε ένας Δανός άντρας αφγανικής καταγωγής μαζί με τους φίλους του.

«Είκοσι χρόνια κατοικώ στην Ευρώπη, πρώτη φορά δέχομαι φυσική βία», αναφέρει ο Ahmad Walid Rashidi, Δανός αφγανικής καταγωγής.

1992: Πέθανε η Τζένη Καρέζη

Στις 27 Ιούλη 1992, πεθαίνει  η Τζένη Καρέζη, στο σπίτι της, μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Γενάρη του 1932.

Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί.

Νέο μνημονιακό σπιράλ συνοδεύει το «Ταμείο Ανάκαμψης»

Ενας μηχανισμός διαρκούς αξιολόγησης, δηλαδή πίεσης να εφαρμόζονται δόσεις αντιλαϊκών μέτρων ώστε να πέφτει «τοις μετρητοίς» το χρήμα στα μονοπώλια, στήνεται στο πλαίσιο του «Ταμείου Ανάκαμψης» που συμφωνήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής (βλ. το άρθρο δίπλα). Η «διακυβέρνηση», όπως την ονομάζουν στην ΕΕ, η οποία θα «καθοδηγεί» τις εκταμιεύσεις για τα επόμενα χρόνια, προδιαγράφει ότι για τους λαούς ράβεται «νέο κουστούμι», ώστε να μη χάνεται η «ευκαιρία» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε βάθος μέχρι και 5 χρόνων η απόδοση των κουτσουρεμένων αναδρομικών και με «κούρεμα» στο τραπέζι!

Σε βάθος ακόμα και 5 χρόνων παραπέμπει η κυβέρνηση την καταβολή ακόμα και αυτών των περιορισμένων αναδρομικών 11 μηνών που αναγνωρίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) από τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, ενώ στο τραπέζι βάζει και την «εναλλακτική» για εφάπαξ καταβολή τους με «κούρεμα» (!), αντί να προχωρήσει όπως οφείλει σε άμεση και πλήρη απόδοσή τους στο σύνολο των συνταξιούχων.

Για τον κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία και την ίδια την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λόγω ελλιπών μέτρων προστασίας

 

Επίκαιρη Ερώτηση

«Για τον κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία και την ίδια την έναρξη της τουριστικής περιόδου, 
λόγω ελλιπών μέτρων προστασίας»

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού



ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑΣ
                                                                                                                                                                      
Προς τους υπουργούς Εργασίας& Κοινωνικής Ασφάλισης , Υγείας, Δικαιοσύνης   κ.κ.   Ι. Βρούτση,   Β. Κικίλια  και Κ.  Τσιάρα

Αριθμ. Πρωτοκόλλου   400
                                      Θεσσαλονίκη   21-07-2020


Θέμα : Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού.

Η Συνθήκη της Κορέας

Υπογράφεται, 27/7/1953, η Συνθήκη της Κορέας, που έδωσε τέλος στον τρίχρονο πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν σχεδόν 1,6 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες άμαχοι, κυρίως λόγω των μαζικών και αδιάκριτων βομβαρδισμών αστικών κέντρων από την αεροπορία των ΗΠΑ.

 Τα σύνορα των δύο χωρών ορίστηκαν στην 38ο Παράλληλο, ενώ ενδιάμεσα σχηματίστηκε αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Επιχειρηση του ΕΛΑΣ στον Κοσμά Κυνουρίας

Στις 27 Ιούλη του 1943 αντάρτικες ομάδες έστησαν ενέδρα σε λόχο Ιταλών καραμπινιέρων που ερχόταν στον Κοσμά Κυνουρίας , συνοδεύοντας τον διαβόητο διοικητή Φεστούτσιο, ο οποίος ήταν ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής.

Ο Ιταλικός λόχος διαλύθηκε και είχε πολλούς νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Φεστούτσιο.

Ο βασιλιάς Κάρολος Ι΄ με την κυβέρνησή του επιχειρούσε να αναστηλώσει τα προνόμια της φεουδαρχίας και των αριστοκρατών.


Στη Γαλλία, η κατάσταση είναι και πάλι εκρηκτική, 27/7/1830.

Η πολιτική της κυβέρνησης της παλινόρθωσης που εγκαθιδρύθηκε μετά την ήττα της Γαλλικής αστικής επανάστασης (1789) είχε οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα. 

Ο βασιλιάς Κάρολος Ι΄ με την κυβέρνησή του επιχειρούσε να αναστηλώσει τα προνόμια της φεουδαρχίας και των αριστοκρατών.