Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Αλβανία: Πριν και μετά

Αλβανία με Κομουνισμό

Στις 18 Μαΐου θα μιλήσει η νεολαία!


«Μόνοι τους και όλοι μας»

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Πρόκειται για την πιο μαζική συλλογική διαδικασία και τη μεγαλύτερη κάλπη που «στήνεται» την ίδια μέρα πανελλαδικά για τη νεολαία.

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά της ακαδημαϊκού Nuriye Gülmen στην Τουρκία και να αφεθεί ελεύθερη

 
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καταστολή και τις εκατοντάδες διώξεις που συνεχίζονται στην Τουρκία με διάφορα προσχήματα.

Κίνδυνοι που βγάζουν μάτι πίσω από τις γελοιότητες


Το να παρακολουθήσει κανείς το πρώτο μέρος της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Τζ. Μπάιντεν αποδείχτηκε «δοκιμασία». Συντονιστήκαμε και εμείς στους τηλεοπτικούς δέκτες για να ενημερωθούμε για μία - όντως - πολύ κρίσιμη συνάντηση, σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι για τον λαό μας και τους λαούς όλου του κόσμου.

Πραγματική ασπίδα προστασίας από διακρίσεις είναι η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα


Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές.

Λαμπρό


«Το Κογκρέσο και η χώρα μας ανυπομονούν να ακούσουν το μήνυμά σας για τις δημοκρατικές αξίες, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, να ενισχύουμε την ασφάλεια και την ελευθερία παγκοσμίως και να χτίζουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά μας». 

«Από δω άρχισε η πτώση του φασισμού. Ζήτω ο Στάλιν. Ζήτω ο Κόκκινος Στρατός. Ζήτω οι ήρωες του Στάλινγκραντ»


9η ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Ο συγγραφέας Βασίλι Γκρόσμαν για τη μάχη του Στάλινγκραντ

Σάντρο Μποτιτσέλι


Ο Σάντρο Μποτιτσέλι γεννήθηκε το 1444, (το πραγματικό του όνομα ήταν Αλεσάντρο ντι Μαριάνα Φιλιπέπι). 

Τα πιο γνωστά έργα του, η «Αλληγορία της άνοιξης» και η «Γέννηση της Αφροδίτης» θεωρούνται από τα πιο χαρακτηριστικά του πνεύματος της αναγεννησιακής τέχνης.

«Νέα εποχή» - μπαρούτι


Η νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με τη δρομολογούμενη ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, όχι μόνο δεν προμηνύει τίποτα θετικό στους λαούς για την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητά» τους, αλλά ίσα - ίσα αποτελεί νέα σοβαρή κλιμάκωση της εντεινόμενης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

 
Η αλληλεπίδραση του ναυαγού Ροβινσώνα Κρούσου με τον ιθαγενή που βάφτισε Παρασκευά, πάντα πίστευα ότι τον κράτησε ζωντανό κι ανέγγιχτο από τη βαρβαρότητα και το γλίστρημα στο παράλογο που συνεπάγεται η απομόνωση του ανθρώπου από τους άλλους ανθρώπους. Αλλωστε η «απομόνωση» είναι η έσχατη βαρβαρότητα κάθε μορφής φυλάκισης.

Δείτε βίντεο με τοποθετήσεις συνέδρων κατά το 18ο Συνέδριο


Δείτε σε βίντεο ορισμένες από τις τοποθετήσεις που έγιναν στο 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στη Ρώμη.

Συνδικαλιστές και αγωνιστές από διάφορες χώρες του κόσμου μετέφεραν πείρα και πληροφορίες για τους αγώνες των εργατών σε κάθε γωνιά της Γης.

Απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις Ρωσικές δυνάμεις


Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις Ρωσικές δυνάμεις.

Ακόμη είναι άγνωστο που ακριβώς έγινε η παράδοση και πότε έγινε.

Να μην αποκλειστούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Τον αυθαίρετο αποκλεισμό των τελειόφοιτων εκπαιδευτικών με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ κατήγγειλε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής προς το υπουργείο Παιδείας, που συζητήθηκε σήμερα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/05/1510

Πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι.