Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μείνε όρθιος

Μείνε όρθιος

ChatGPT: Συνέπειες της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης στον καπιταλισμό

 


Η έρευνα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) παρουσιάζει ραγδαία πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν λείπουν βέβαια οι φωνές που επικεντρώνουν στις αδυναμίες της ΤΝ απέναντι στην ανθρώπινη νοημοσύνη, τονίζοντας ότι ακόμη απέχει πολύ από το να την πλησιάσει, ή επικεντρώνουν στη διαφορετικότητα της ΤΝ από την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο λαός


Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύτηκε από το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας ή σταθερότητας”. Είναι το ίδιο δίλημμα που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές κι από τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή, που συσσωρεύει ακόμη περισσότερη αστάθεια κι ανασφάλεια.

Και άλλα BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία;


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», μια παρτίδα από πολλές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1, που έφυγαν από τη δύναμη της ΑΣΔΕΝ (νησιά του Αιγαίου), έχουν μεταφερθεί στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Ιωάννη Παπακυριαζή». Οπως όλα δείχνουν, προορισμός τους είναι η Ουκρανία.

Δεν είναι «κόστος» η Ασφάλιση και η σύνταξη!


Χιλιάδες λαού και νεολαίας συνεχίζουν να απεργούν
και να διαδηλώνουν μαζικά στη Γαλλία ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν, που αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 και προβλέπει 43 χρόνια δουλειάς για τη θεμελίωση σύνταξης.

«Μικρά κόμματα» ...μεγάλοι σύμμαχοι του συστήματος!


Κάθε φορά που το σύστημα βλέπει ότι δεν μπορεί με τα διαθέσιμα εργαλεία να απορροφήσει την οργή, τότε επιστρατεύει διάφορες εφεδρείες. Προφανώς οι εφεδρείες δεν αποτελούνται μόνο από κόμματα, όμως πάντα αυτό τον ρόλο θα παίξουν και κάποια κόμματα, τα διαφημιζόμενα από ορισμένα media ως «μικρά κόμματα». Αυτό έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις και για να μην επεκταθούμε, θα μείνουμε σε παραδείγματα από το 2009 και μετά.

Βιρτζίνια Γουλφ


 Η Αγγλίδα μυθιστοριογράφος Βιρτζίνια Γουλφ γεννήθηκε το 25/1/1882 και συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία του μοντέρνου μυθιστορήματος.

 Ηταν κόρη του διακεκριμένου βικτοριανού διανοούμενου σερ Σέσλι Στέφεν και μυήθηκε από πολύ νωρίς στον κόσμο του Πνεύματος.

«Υπερεπάρκεια» αντιλαϊκών μέτρων και φοροληστείας


 ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

 ...απάντηση στις «αβεβαιότητες» της καπιταλιστικής οικονομίας

Εφησυχασμό χωρίς αντίκρισμα, πόσο μάλλον για τον λαό που τον καλούν να πληρώσει τα «σπασμένα», εξακολουθεί να καλλιεργεί η κυβέρνηση, με φόντο τις μεγάλες «αναταράξεις» στο τραπεζικό σύστημα και της Ευρωζώνης.

Ελπιδοφόροι αγώνες


Στη Γαλλία και τη Γερμανία του «σκληρού πυρήνα» της ΕΕ, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία του «μεσογειακού Νότου», στη Βρετανία του Brexit, σε όλη την Ευρώπη, εκατομμύρια εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Μέτρα προστασίας της ζωής και των δασών


Ερώτηση

προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Κλιματικής Κρίσης, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Θέμα: Λήψη μέτρων για την αντιπυρική περίοδο, για να μην υπάρξουν νέες τραγωδίες

Συνέχεια στον αγώνα με νέα πανεθνική απεργία σήμερα


Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στις 23 Μάρτη
, τις μαζικότερες των τελευταίων δεκαετιών, στις οποίες πάνω από 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους εκατοντάδων πόλεων της χώρας, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας συνεχίζουν την πάλη τους για την κατάργηση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου, προχωρώντας σήμερα σε νέα πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση.

Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό πολλών οικογενειών από την διαδικασία λήψης επιδόματος παιδιού


Το 2018, με το άρθρο 214 του νόμου 4512/2018 θεσπίστηκε το επίδομα του παιδιού (Α21). Στα τέλη του 2019, το εν λόγω άρθρο τροποποιήθηκε και προστέθηκε η παράγραφος 17, η οποία ορίζει πως το επίδομα Α21 χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής κάθε παιδιού σε σχολείο και αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του. Το 2023, στη μέση της σχολικής χρονιάς, το άρθρο 17 τέθηκε για πρώτη φορά σε οριζόντια εφαρμογή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/03/1868

Γεννιέται ο Μαξίμ Γκόρκι (πραγματικό όνομα Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πεσκόφ). Ο Γκόρκι, προλετάριος κι ο ίδιος, πάλεψε για την επιβίωσή του και μετέτρεψε αυτή τη μάχη του σε πραγματικό «σχολείο» που τον δίδαξε: «Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται».

ΜαξίμΓκόρκι