Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ξεκινά η Επανάσταση του 1821

Εργο του Παναγιώτη Ζωγράφου, κατ' ιστόρηση του Μακρυγιάννη

Ο χαρακτήρας της Επανάστασης

Λέμε ότι ο Μαρξισμός δεν επιχειρεί να αποκρύψει, δε διαστρεβλώνει, δε συγχέει πονηρά το κύριο με το δευτερεύον, επειδή αποτελεί μια επιστημονική μέθοδο που αποκαλύπτει την αλήθεια για την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Και σαν τέτοια, δεν επιδέχεται αντιεπιστημονικές μεθοδεύσεις.

Παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι σπουδαστές των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, μαζί με σπουδαστές των ΕΠΑΣ, απαιτώντας μέτρα προστασίας για να ανοίξουν οι σχολές, να ξεκινήσουν τα εργαστήρια και οι πρακτικές.

Διαδήλωσαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Ακούστε καλά τι λένε οι σπουδαστές, πάρτε τώρα μέτρα ν' ανοίξουν οι σχολές», καθώς όπως είπαν «δεν πάει άλλο».

Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση


Σε εξέλιξη είναι στη Θεσσαλονίκη και στο άγαλμα Βενιζέλου το συλλαλητήριο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων αλλά και καταδίκης της κρατικής βίας και καταστολής.

Οι διαδηλωτές καλούν τον λαό να διεκδικήσει από το κράτος και την εργοδοσία επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

ΠΑΜΕ άγαλμα

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΕΡΤΑΡΤΗ 17/03/2021,  6:00 μ.μ. ΑΓΑΛΜΑ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

 
Όλα τα νοσοκομεία είναι «στον αναπνευστήρα», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας την Τετάρτη 17 Μάρτη σε εκπομπή του ρ/σ «Alpha 9,89», περιγράφοντας  την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και την πίεση που δέχονται.

18/3/1944: Οι ορδές του Λάμπου σφάζουν τους εργάτες

 


«Σύμφωνα με το σχέδιο τους οι Γερμανοί χτύπησαν τούτη τη φορά την Καλογρέζα. Μετά τις σφαγές της Κοκκινιάς έχουν στο πρόγραμμα τους να εξοντώσουν με τη σειρά τις διάφορες συνοικίες Ταμπούρια του Πειραιά, Καισαριανή κ.λπ. Να τουφεκίσουν και να κλείσουν στα στρατόπεδα τους πιο δραστήριους πατριώτες και να πάρουν δίχως αντίσταση στη Γερμανία τον άλλο πληθυσμό να δουλέψει στα χιτλερικά κάτεργα. Ετσι στις 16 τρ. ο Λάμπου, Γκίνος και Ντερτιλής συνοδευόμενοι από τμήματα Ες - Ες οδήγησαν όλες τους τις δυνάμεις στις βορεινές συνοικίες της Αθήνας.

Το κράτος έχει συνέχεια...

Με την οργανωμένη απειθαρχία από την αρχή της πανδημίας, εκατοντάδες σωματεία και φορείς στέλνουν μήνυμα πως οι διεκδικήσεις και οι αγώνες τους δεν αναστέλλονται, δεν αναβάλλονται, δεν μπαίνουν στο γύψο. Αναμετρούνται στην πράξη με τον κρατικό αυταρχισμό, δίνουν αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στην προσπάθεια τρομοκράτησης.

Ενταση ανταγωνισμών, με την Ελλάδα βαθιά στο βούρκο

«Δευτεραθλήτρια» και πάλι η Ελλάδα στις στρατιωτικές δαπάνες που υπηρετούν τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ενας στους πέντε Ελληνες θέλει έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ ενώ άλλο ένα 20% δεν παίρνει θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας

Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΝΑΤΟ για το 2020 παρουσίασε χτες στις Βρυξέλλες ο γγ της λυκοσυμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ. Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο όπου αποτυπώνονται η κλιμάκωση των ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η κατακόρυφη αύξηση εξοπλισμών και η ευρεία ανάπτυξη δυνάμεων, ταυτόχρονα όμως και η απέχθεια που γεννιέται σε ολοένα και πλατύτερα λαϊκά στρώματα για το ΝΑΤΟ και τους σκοπούς του.

Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη διαδικασία

«Οι τελευταίες εξελίξεις με τα εμβόλια επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή είπε το ΚΚΕ ότι ο αναγκαίος, μαζικός εμβολιασμός θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, κυρίως λόγω του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους, τα καπιταλιστικά κράτη και τις κυβερνήσεις», ανέφερε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen».

Χρειάζεται σύγκρουση με τις αιτίες των προβλημάτων των ΕΒΕ

Στην ανάγκη να υπάρξει σύγκρουση με την αιτία των προβλημάτων του λαού αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». Η εκπομπή αφορούσε την κατάσταση της οικονομίας, ιδίως την υπερχρέωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα λουκέτα, κ.λπ.

Όλοι στον αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού


Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του.

Ασθενείς που χρειάζονται σημαντική φροντίδα μένουν εκτός ΜΕΘ

 


Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, τόνισε μιλώντας στον «904 Αριστερά στα fm» o Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, γιατρός στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


17/03/1821

Με επικεφαλής τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που είχε μυηθεί στην Φιλική Εταιρία, ξεσπά η Επανάσταση στη Μάνη.

17/03/1881

Επιτυγχάνεται η ενοποίηση της Ιταλίας, η οποία ανακηρύσσεται ενιαίο βασίλειο, με πρώτο μονάρχη τον Βιτόριο Εμμανουέλε Β'.