Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλος η Θεσσαλονίκη … Έρχεται η Αθήνα

Τέλος αυτό ήταν….
 Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή λαού και ιδιαίτερα νεολαίας και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γεμίζουν αισιοδοξία για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. 

Θ. Καπέτη: «Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να φτιάξουμε το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική!»

 
«Είμαστε περήφανοι για τη νεολαία μας, είπε, είμαστε περήφανοι περήφανοι για τους μικρότερους φίλους που ακολουθούν και συσπειρώνονται στο Κόκκινο Αερόστατο, είμαστε περήφανοι για την ΚΝΕ μας που έχει καταφέρει το Φεστιβάλ να μην "νοσταλγεί" το παρελθόν του. Που συνεχώς εξελίσσεται και αναβαθμίζεται σε μορφές και περιεχόμενο, που συνεχίζει να αποτελεί αγωνιστικό ραντεβού για εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες που κάθε χρόνο βιώνουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Μια αγωνιστική ανάταση, μια συγκινητική και αισιόδοξη στιγμή πλημμυρισμένη από αφιερώματα και πολιτικές συζητήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο: Ακροδεξιός υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Υπόλογοι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης, για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου τους με ακροδεξιό υποψήφιο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αν. Μακεδονίας - Θράκης, σημειώνοντας τα εξής: 

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

 
Έφτασαν στον Παλαμά Καρδίτσας οι εθελοντές από τα συνδικάτα της Αθήνας

Στον Παλαμά Καρδίτσας έφτασε η ομάδα των εθελοντών από τα εργατικά σωματεία της Αθήνας.

Τα λεωφορεία σταματάνε στον κόμβο του Παλαμά και στη συνέχεια οι ομάδες θα μοιραστούν στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου.

Permacrisis over

Μες στον παρατεταμένο χαμό και συμφορά, μας ξεφύτρωσε κι ένας καινούριος όρος που θα είναι πιπίλα άλλοθι, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και γενικώς στη Δύση. Permacricis. Σημαίνει απλά μόνιμη κρίση, προφανώς διαρκείας (permanent+crisis). Είναι προφανές ότι φτιάχτηκε για να πουληθεί στους λαούς ως αιτία κι αφορμή για την εξαντλητική υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Τρανό παράδειγμα άλλωστε το νομοσχέδιο - τέρας που φυλακίζει απεργούς, προσθέτει και δεύτερο αφεντικό στο ένα, κι αφήνει για ξεκούραση και ύπνο λιγότερο από τα ψίχουλα του χρόνου.

Σωτήρης Μουστάκας

 
Λαϊκός ηθοποιός, με το πηγαίο ταλέντο, που τίμησε το θέατρο και τον κινηματογράφο

Ο Σωτήρης Μουστάκας, ο ηθοποιός με το μοναδικό — απόλυτα προσωπικού είδους, μεγέθους, χιούμορ και εκφραστικών μέσων — υποκριτικό χάρισμά του, έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2007.

Γεννημένος (1940) στη Λεμεσό, ο Σωτήρης Μουστάκας σπούδασε βιολί στην Κύπρο και έπειτα στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε! Κάθε ώρα και παντού στη μάχη!


 Απεργιακός ξεσηκωμός!

Στις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, μέρα που δίνεται από τα συνδικάτα η μεγάλη απεργιακή μάχη, πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Για να μετατραπεί η μάχη αυτή σε έναν κορυφαίο σταθμό δράσης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει με το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Χιλιάδες κόσμου «κοκκίνισαν» το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» επί τρεις μέρες


Χιλιάδες κόσμου επί τρεις μέρες «κοκκίνισαν» το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». 

Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στην συγκλονιστική συμμετοχή στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στις συναυλίες και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες. 

Να τους πάρει το ποτάμι...

 

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται ακόμα μέσα στις λάσπες,

χωρίς νερό και ρεύμα,

αντιμέτωποι με αρρώστιες να μαζεύουν τα κομμάτια τους,

η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη 13ωρη δουλειά,

όποτε και όπως θέλει το αφεντικό.

Κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μετράμε ξανά τις πληγές μας, ξεχειλίζει η οργή από τις ανείπωτες καταστροφές στη Θεσσαλία. Χτες ήταν τα τρένα και οι φωτιές, πριν από κάποια χρόνια οι σεισμοί, κάθε χρόνο ή ακριβέστερα κάθε 3 - 4 μέρες και ένα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα». Η οργή, άλλοτε πιο αυθόρμητα, άλλοτε πιο συνειδητά, δείχνει τον κοινό ένοχο, το ανίκανο, το επιλεκτικά ανίκανο κράτος.

Ορισμένες πλευρές του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες και πάτημα για νέα χαράτσια


 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

 Κοροϊδία στο τετράγωνο αποτελούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη δήθεν ανακούφιση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, πασπαλισμένα με τα γνωστά «παχιά λόγια».

Πρόκειται για ψίχουλα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των πληγέντων και το αυτονόητο αίτημα για 100% αποζημιώσεις, πόσο μάλλον να διασφαλίσουν αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές για την προστασία του λαού από μια επόμενη καταστροφή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/09/1743

Γεννιέται ο Γάλλος μαθηματικός, πολιτικός και φιλόσοφος του Διαφωτισμού Μαρί Ζαν Αντουάν Νικολά ντε Καριτά (Μαρκήσιος ντε Κοντορσέ).