Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Κάλπη Pass

Ο Κυριάκος ζει στον σοσιαλισμό! Δουλεύει ελάχιστα και όλα τα πληρώνει το δημόσιο…

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος βαριέται θανάσιμα με την ανιαρή προεκλογική περίοδο, που ψάχνει να βρει ποιος είναι πιο ΝΔ (ο Αντώναρος ή οι ομοϊδεάτες του) και πιο ΠΑΣΟΚ (το ΚΙΝΑΛ ή ο ΣΥΡΙΖΑ). Ετοιμάζεται ωστόσο να την νοστιμίσει μες στο Σαββατοκύριακο, βγάζοντας στον αέρα τη συνέντευξη με τον Κουτσούμπα, στο θέατρο Καρέζη. Αλλά τον πρωθυπουργό θα τον βγάλει το tik-tok. Ίσως και ένα κάλπη-pass, που θα τάζει λεφτά σε όσους πάνε να ψηφίσουν και στους συνταξιούχους που δε θα πάνε.

Η απολαυστική επιθεώρηση «Διακοπές στο Porto Salta» από τον Ιούνιο

 
Η απολαυστική επιθεώρηση, σε κείμενα Άγγελου Πυριόχου, με τον εξωτικό τίτλο «Διακοπές στο Porto Salta» θα παρουσιάζεται από τα μέσα Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου, στην όμορφη και δροσερή αυλή του θεάτρου «Από Κοινού».

Λίγες μέρες μετά από την επίσημη στήριξη που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμαρχο Περιστερίου, οι αλληλοστηρίξεις συνεχίζονται…


Σε συγκέντρωση που οργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Αλ. Σταυρούλιας για να στηρίξει τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη, παραβρέθηκε και ο «ανεξάρτητος» Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης (ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον υπουργό της ΝΔ, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του.

Ισχυρό ΚΚΕ για να δοθούν όλα όσα μας αξίζουν στον 21ο αιώνα


 Λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο ότι ζούμε σε μια περίοδο που το ψεύδος έχει την τιμητική του. Τα αστικά κόμματα επιδίδονται σε κούρσα χονδροειδών ψεμάτων, απίθανων διαστρεβλώσεων και συστηματικής παραπλάνησης. Σε αυτή τη συνθήκη, είναι σίγουρο πως το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. Έως επικίνδυνη. Μη γελιόμαστε.

Ακης Σκέρτος: Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι μια υπόθεση που αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Ξεχάστε τις!


 Απίστευτη αλλά και αποκαλυπτική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, στο τέλος της χτεσινής του συνέντευξης στην τηλεοπτική εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», σε μια «μη αναμενόμενη ερώτηση» σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είπε επί της ουσίας, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να «ξεγράψουμε» το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω» είπε ο κ. Σκέρτσος αξιολογώντας μάλιστα τη σημασία των γερμανικών αποζημιώσεων σε σχέση με …την κλιματική αλλαγή.

Το παραμύθι της «αντισυστημικής ψήφου» με ρεαλιστική ανυπακοή


Ισως δεν υπάρχει πιο «κακοποιημένη» έννοια κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, απ' αυτή της αντισυστημικής ψήφου. Η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων, ιδιαίτερα μετά το προμελετημένο έγκλημα στα Τέμπη, καθώς και η συνειδητοποίηση απ' την πλευρά των αστικών επιτελείων, ότι υπάρχει μέρος, κυρίως νέων ανθρώπων, που απορρίπτει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τα κόμματα που κυβέρνησαν, σήκωσε «μπουχό» ερμηνειών για τον «κίνδυνο» των «αντισυστημικών» επιλογών στην κάλπη.

Η νικηφόρα μάχη στο Βαλτέτσι


 Στις 12 Μάη 1821 άρχισε η μάχη στο Βαλτέτσι. Διήρκεσε 23 ώρες και τελείωσε με τη νίκη των Ελλήνων επαναστατών κατά των Τούρκων. Ηταν η πρώτη μεγάλη και κατά μέτωπο μάχη της Επανάστασης και η έκβασή της έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανύψωση του ηθικού των σκλαβωμένων που πύκνωσαν τις γραμμές των επαναστατών. Στη μάχη αυτή αναδείχτηκε η στρατηγική μεγαλοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και τα σπάνια ηγετικά του χαρίσματα.

Μαρτυριάρηδες...


Την ίδια μέρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επαναλάμβαναν στο ντιμπέιτ τα περί ...«κοστολογημένης ενίσχυσης» του λαϊκού εισοδήματος και έκλιναν σε όλες τις πτώσεις την «πράσινη ανάπτυξη», οι «μαρτυριάρηδες» ευρωβουλευτές τους έδειχναν πώς μεταφράζονται όλα αυτά για τον λαό, ψηφίζοντας στο Ευρωκοινοβούλιο νέα χαράτσια για να «ταΐζουν» το Ταμείο Ανάκαμψης.

Γύρω από τον ίδιο άξονα


Μιλώντας στην «Political» ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας,
στην ερώτηση για τη θητεία του στο υπουργείο, είπε ότι του επέτρεψε «την εκπόνηση και εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου με ευρύ γεωγραφικό ορίζοντα και με στόχο τη διαρκή επέκταση και εμβάθυνση των συμμαχιών και συνεργασιών μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων».

Πολύ περισσότερος κόσμος βλέπει σήμερα ότι το ΚΚΕ εκφράζει το σύγχρονο


Κύριε Γραμματέα σας καλωσορίζουμε στο ACTION στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σταθμού μας. Σας βρίσκουμε στο γραφείο σας μαζί με τον Βασίλη Τσεκούρα, τον συνάδελφο, λίγες ώρες μετά το debate, οπότε ήθελα μία πρώτη έτσι εκτίμηση σήμερα, λίγες ώρες μετά. Πώς σας φάνηκε χθες;

Σόδα..


Διαβάζοντας τις μπαλαφάρες της ΔΑΠ και του κυβερνητικού Τύπου που -άγνωστο με ποιες αλχημείες- γράφουν για πρωτιά της κυβερνητικής παράταξης, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν, τότε τα «νούμερα» μαγειρεύουν ότι μπορούν, ακόμα και αν αυτό που προκύπτει δεν έχει καμία επαφή ούτε με την πραγματικότητα, ούτε καν... με τη φαντασία.

Να τους κατεβάσει ο λαός τον διακόπτη! Και γρήγορα...


Τι αυξήσεις μισθών, τι μειωμένοι φόροι, τι θα πέφτουν οι τιμές...

Απ' όλα είχε ο μπαξές του Μητσοτάκη με το «καλημέρα» του ντιμπέιτ...

Κι αφού έκανε τη σούμα, είπε τη μαγική φράση...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/05/1820

Γεννιέται η Βρετανίδα φιλάνθρωπος και νοσοκόμα Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, που καθιέρωσε το λειτούργημα της νοσοκόμας ως επάγγελμα.