Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

«Οι Αλυσίδες Δεν Θα Σπάσουν Από Μόνες Τους»

Μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης και απόσυρσης που έχει καλλιεργηθεί στις μέρες μας, Το Σφάλμα έρχεται για άλλη μια φορά να κρούσει τα τύμπανα της αντεπίθεσης προσκαλώντας μας να μην υποκύψουμε στον αρνητικό συσχετισμό και να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον. 

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην επιταγμένη κλινική «Σαραφιανός»!


Η αναλγησία της κυβέρνησης και η προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού είναι οι αιτίες της σημερινής δραματικής κατάστασης. Ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, φτάσαμε ακόμα και σήμερα στο παρά πέντε, να γινόμαστε μάρτυρες μιας διαπραγμάτευσης και παζαρέματος για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μάλιστα με γενναιόδωρη αποζημίωση.

Ένταξη υγειονομικών στα ΒΑΕ, όρος αναγκαίος για την επιβίωσή τους


«Και ο πιο δύσπιστος, αυτή την περίοδο της πανδημίας έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό θετικών στον κορονοϊό στο γενικό πληθυσμό που μπορεί να κυμαίνεται από 2,5% - 4%, ενώ στους υγειονομικούς το ποσοστό είναι έως και δεκαπλάσιο (>25% δείχνουν οι μελέτες σε Ευρωπαϊκές χώρες ήδη από το πρώτο κύμα).

Διαδικτυακή εκδήλωση για την «Πανδημία και εργοστάσια, μύθοι και πραγματικότητα»


Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πανδημία και εργοστάσια, μύθοι και πραγματικότητα» διοργανώνουν αύριο, Κυριακή 22 Νοέμβρη, στις 18.30, τα Σωματεία Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας και τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας και Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδος. (SPOT)

Η απαγόρευση «έσπασε» στην πράξη

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Πολλές μέρες πριν φτάσουμε κοντά στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση, οι μηχανισμοί της, τα παπαγαλάκια της στα μέσα ενημέρωσης είχαν εξαπολύσει μία συντονισμένη προπαγανδιστική επίθεση με στόχευση σωματεία, μαζικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους και βέβαια το ΚΚΕ.

Δύο βδομάδες πριν από τη 17η Νοέμβρη, τα πρώτα ...«βιολιά» ήταν εναλλάξ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης. Αμφότεροι απηύθυναν απειλές, προειδοποιήσεις για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των εκδηλώσεων. Εφτασε μάλιστα ο Χρυσοχοΐδης να κάνει λόγο για «γιορτή για φέρετρα» και πως « πορεία και συγκεντρώσεις δεν επιτρέπονται».

Να σταματήσει το όργιο καταστολής και οι πρασαγωγές εργαζομένων και φοιτητών


Ερώτηση

Να σταματήσει το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως αυτό εκδηλώθηκε σε Αθήνα και Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της άγριας καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος διαδηλωτών που συμμετείχαν στις συμβολικές συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, εντάσσεται και η σωρεία προσαγωγών που ακολούθησε.

«Τσεκούρι» στην Υγεία εν μέσω πανδημίας!


Τι κι αν η πανδημία αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο το έγκλημα απέναντι στον λαό και την υγεία του, τα χάλια στα οποία έχουν οδηγήσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης και η χρόνια υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την οποία ακολουθούν η μία πίσω από την άλλη όλες οι κυβερνήσεις; Τι κι αν «φωνάζει» από παντού η ανάγκη για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του συστήματος σε όλα τα επίπεδα από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη έως τον εξοπλισμό και τη στελέχωση ΜΕΘ, η ανάγκη να ανοίξουν «χτες» μονάδες και νοσοκομεία που έκλεισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Τα Μαύρα Παιδιά του ... Μπεναλά


Οποιος καεί στο πλιγούρι φυσάει και το γιαούρτι, λέει ο λαός μας. Με όλη την εξέλιξη, το ρητό δεν αντικαταστάθηκε με το όποιος καεί στην αστακόσουπα φυσάει και την κρύα αγγουρόσουπα. Ετσι κι ο φίλος μας ο Μακρόν, που στην Πνύκα με φόντο τον Παρθενώνα φούσκωνε το ιστορικό μας εγώ με αναφορές στη Δημοκρατία που γεννήσαμε και στο ευρωπαϊκό «κόπι πάστε» της. Ο 26χρονος Αλεξάντρ Μπεναλά, σωματοφύλακας του Μακρόν, πρωταγωνίστησε το '18 σε μείζον σκάνδαλο και παρ' ολίγον να τον ρίξει. Στην απεργία της Πρωτομαγιάς τότε, με τη γαλλική εργατιά στους δρόμους, φόρεσε αστυνομικό κράνος και περιβραχιόνιο και την έπεσε στους διαδηλωτές. Βιαιοπράγησε. Κυριολεκτικά οργίασε.

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης που παζαρεύει και χρυσοπληρώνει τους κλινικάρχες


Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας με το προσωπικό τους, πριν αρχίσει να πεθαίνει κόσμος στους διαδρόμους των "φρακαρισμένων" δημόσιων νοσοκομείων.

Ενώ η πανδημία του covid 19, εξαπλώνεται επικίνδυνα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά, τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και όλης της χώρας έχουν φρακάρει, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας με το προσωπικό τους, αλλά ζητά από τους κλινικάρχες να συμβάλουν εθελοντικά, οι οποίοι αρνούνται με θράσος παζαρεύοντας πόσα εκατομμύρια ακόμα θα τους δώσει, για να διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με covid-19!

«Η απαγόρευση και η υποκρισία ακυρώθηκαν στην πράξη»


Δεν ήταν μόνο τα όσα έγιναν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν και τα μετά: ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ήταν μια μέρα σαν τις άλλες και για την αστυνομική βία είπε απλά ότι "θα διερευνηθεί". Πως το σχολιάζετε;

Δεν ξέρουμε πως περνά τις ημέρες του ο κ. Χρυσοχοΐδης, πάντως αυτό που ζήσαμε ήταν ένα όργιο αυταρχισμού, κρατικής καταστολής κι αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Δολοφονείται ο Χρήστος Μαλτέζος


Δολοφονείται, 22/11/1938, από τη μεταξική δικτατορία με άγρια βασανιστήρια στις φυλακές της Κέρκυρας ο Χρήστος Μαλτέζος, Γραμματέας της ΟΚΝΕ.

Αυτοκτονεί, ο Τζακ Λόντον


Αυτοκτονεί, 22/11/1916, ο σοσιαλιστής Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον. Στην αρχή της ζωής του, έκανε διάφορα επαγγέλματα για να βγάλει το ψωμί του: εφημεριδοπώλης, λιμενεργάτης, ναυτικός, αλλά και πολεμικός ανταποκριτής στη διάρκεια του πολέμου των Μπόερς στη Νότια Αφρική και του Ρωσοϊαπωνικού πολέμου στα 1904.

Υπογράφεται η Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Υπογράφεται , 22/11/1897, η Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Ελληνοτουρκικός Πόλεμος 1897).

Με τη Συνθήκη αυτή η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως πολεμικές αποζημιώσεις το υπέρογκο ποσό των 4.000.000 χρυσών λιρών, καθώς και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη.