Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ερωτηματικά για τα σχέδια της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες


Ερωτηματικά προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην πρόσφατη παρουσίαση των σχεδιασμών της κυβέρνησης από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, δόθηκε στη δημοσιότητα και διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους, φωτογραφία-κάτοψη όπου παρουσιάζεται ένα ακατοίκητο νησί ως τόπος

«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και του ρουφιανοχαφιεδισμού


«Σαν αντικείμενο της σημερινής μου ομιλίας διάλεξα, να το πω έτσι, τη βλάβη που επιφέρει σ’ όλους τους ανθρώπους η χρήση του καπνού. Εγώ ο ίδιος καπνίζω, η γυναίκα μου όμως με πρόσταξε να σας ομιλήσω για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Έτσι, λοιπόν, δεν έχω τίποτα να σας πω»…
  
  Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τον

Καλό ταξίδι «Καπετάνιε»


«...και σήμερα αν χρειαστεί, όλοι οι σύντροφοι που πολέμησαν θα δώσουν και πάλι και τη ζωή τους, ακόμα, για την εκπλήρωση αυτών των ιδανικών»
Απόσπασμα από αφήγηση για ντοκιμαντέρ της ΚΟ για τον ΔΣΕ.

Σιγοτραγουδώντας τη Διεθνή και φωνάζοντας το σύνθημα: «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές»,
συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον σ. Χρήστο Δίγκογλου, έναν από τους τελευταίους της θρυλικής γενιάς των κομμουνιστών, που έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών.

Στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου με σίγουρους χαμένους τους εργαζόμενους και τον λαό


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
 
Το νέο μεγάλο χτύπημα που σχεδιάζει σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων η κυβέρνηση της ΝΔ με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κορωνίδα τον νόμο Κατρούγκαλου, πετυχαίνει για λογαριασμό του κεφαλαίου με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:

Στην αντεπίθεση για τις ανάγκες μας!


Θυσίες διαρκείας για τους εργαζόμενους, ώστε να αυγατίζει η καπιταλιστική κερδοφορία, που αποτυπώνονται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, αυταρχισμός για να γίνει ακόμα πιο «ελκυστικός» ο επενδυτικός

«Οργανα» και θύματα του μακαρθισμού


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ καταδικάζει 10 καλλιτέχνες, στις 24/11/1947, που αρνούνταν να «συνεργαστούν» με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Γερουσιαστή Μακάρθι, καταδίδοντας τους κομμουνιστές συναδέλφους τους.

«Οργανα» και θύματα του μακαρθισμού

Φθινόπωρο του 1947. Ο «εντιμότατος» βουλευτής του

Ξεκινά το Συνέδριο της Β’ Διεθνούς


Ξεκινά, 24/11/1912, τις εργασίες του το Συνέδριο της Β’ Διεθνούς στη Βασιλεία της Ελβετίας. Το Συνέδριο αυτό συνήλθε εκτάκτως λίγες εβδομάδες μετά την έκρηξη του Α’ Βαλκανικού πολέμου, ενόψει της διαφαινόμενης γενίκευσής του σε ευρύτερη πολεμική σύγκρουση.

Ακολούθως, η απόφαση του συνεδρίου καλούσε τους «εργάτες όλων των χωρών να αντιτάξουν στον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό τη δύναμη της διεθνούς αλληλεγγύης του προλεταριάτου.» Ταυτόχρονα, «προειδοποιούσε» τις αστικές κυβερνήσεις όλων των χωρών πως «λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη και τη στάση της εργατικής τάξης δε θα μπορέσουν να εξαπολύσουν πόλεμο χωρίς να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.