Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Αντίο Λαυρέντη



Να δεις που πάλι σύντροφοι θα είμαστε στους αγώνες…



54 εργοδοτικά εγκλήματα σε 4 μήνες!


 Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Αναδημοσιεύουμε από το proletconnect μια ακόμα προσπάθεια του ιστολογίου για συνολική καταγραφή εργοδοτικών εγκλημάτων, από αρχές Μάη έως αρχές Σεπτέμβρη:

5/5
Εργαζόμενος στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα τραυματίστηκε με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα


Ένας ακόμη σπουδαίος μουσικός δημιουργός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη “Συντροφιά” μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να φωτίζει το δρόμο της πραγματικής διεξόδου για το λαό


Συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το δημοσιογράφος Γ. Μηλιώνη έδωσε η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης.

ΕΡ: Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νομοθετικών της πρωτοβουλιών προχωρά στην επιτάχυνση των διαδικασιών για μεγάλα

Όχι στην κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα


Οι τροπολογίες για τον συνδικαλιστικό νόμο, που σχεδιάζει να φέρει τις επόμενες μέρες «τρέχοντας» στην Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες πατάνε πάνω σ αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιούν την ωμή κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα. Προχωρούν επί της ουσίας στην κατάργηση των καταστατικών τους αλλά και στο φακέλωμα των εργαζόμενων.

Δεν είναι η «μοίρα» του λαού να ακούει την αντιπαράθεση για το πώς θα μοιραστούν ψίχουλα


Μετά το 60% των απαιτήσεων του κεφαλαίου που ικανοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να ικανοποιήσει και το υπόλοιπο 40%, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης στις παρεμβάσεις του στη διάρκεια συζήτησης σε πρωινή εκπομπή της «ΕΡΤ1» την Κυριακη 8 Σεπτέμβρη αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αφορούσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου,

«Σε μια ανάσα τόσα χρόνια τα χωράω…»


 Καλό ταξίδι Λαυρέντη

Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σήμερα το πρωί σκόρπισε θλίψη στους δικούς του, στους συναδέλφους του και σε χιλιάδες ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του. Ο καλός τραγουδοποιός αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, όμως δεν το έβαζε κάτω.

Γιλμάζ Γκιουνέι


Πέθανε, 9/9/1984σκηνοθέτης, κουρδικής καταγωγής, ο Γιλμάζ Γκιουνέι

Γεννήθηκε την 1 Απριλίου του 1937, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα Άδανα, στο χωριό Γκιουνέι (= Νότος), το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησε ως επώνυμό του. Παιδί μιας κούρδικης, χωρίς γη, οικογένειας.

ΕΔΕΣ, ένοπλο στήριγμα της ελληνικής αστικής τάξης


Ιδρύεται στην Αθήνα, 9/9/1941, ο Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος (ΕΔΕΣ) με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ν. Ζέρβα.

Ο ΕΔΕΣ υπήρξε το κυριότερο ένοπλο στήριγμα της ελληνικής αστικής τάξης και του βρετανικού ιμπεριαλισμού στον ελλαδικό χώρο την περίοδο της Κατοχής.

Βασικός του στόχος δεν ήταν οι δυνάμεις Κατοχής, αλλά ο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ενώ, όπως αναφέρουν διάφορες γερμανικές πηγές, ήδη από τα τέλη του 1943 είχε «κλειστεί μια σιωπηρή συμφωνία να μη γίνονται αμοιβαία εχθροπραξίες στην περιοχή των εθνικών ανταρτών» (δηλαδή μεταξύ Γερμανών και ΕΔΕΣ).

Συγκρούσεις ξεσπούν, στην ΚΟ του ΚΚΕ στην Τασκένδη


Συγκρούσεις ξεσπούν, 9/9/1955, στην Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Τασκένδη ανάμεσα στους φραξιονιστές και την πλειοψηφία των πολιτικών προσφύγων που υποστήριζε τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ.

Άμεση ήταν η ανάμειξη κομματικών και κρατικών αξιωματούχων του Ουζμπεκιστάν υπέρ των φραξιονιστών.

Οι συγκρούσεις κράτησαν έως τις 11 του Σεπτέμβρη.