Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Το food pass ημών το επιούσιον…!


 Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος τραγουδά μαζί με τους κρατούντες “μη με πας σούπερ μάρκετ, τ’ ακούς, καπαμά θα τα φας”. 

Θαυμάζει τη σοφή πράξη της κυβέρνησης να ενισχύσει με το food pass τα σούπερ μάρκετ που έβγαλαν τα άντερά τους μες στην πανδημία. 

“Της Ελ Ντάμπα”


“Της Ελ Ντάμπα”


«Θα σας πω μιαν ιστορία
από την αιχμαλωσία,
– βάρκα γιαλό –

Κάποια μέρα του πολέμου
(δεν το πίστευα ποτέ μου)
– βάρκα γιαλό –

«Ναι» από NΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε «fast track» εγκατάσταση ανεμογεννητριών και χτύπημα των κινητοποιήσεων


«Η κατάπτυστη οδηγία "για την Ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές" που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και την ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αποτελεί όχι μόνο ευθεία υπονόμευση των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα ενάντια στην άναρχη μονοκαλλιέργεια των ανεμογεννητριών, αλλά συνιστά μια προκλητική περιφρόνησή τους, δίνοντας μάλιστα το πράσινο φως και για την άγρια καταστολή τους». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και συνεχίζει:

Βρέθηκε το 131ο παιδί που είχε «κλαπεί» επί δικτατορίας


Οι Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου στην Αργεντινή ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη πως «βρήκαν» ακόμη ένα από τα παιδιά που είχαν κλαπεί επί των ημερών της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983) από ζευγάρι που συνελήφθη το 1977 και κατόπιν εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος, κατά σειρά το 131ο που έμαθε ποια είναι η αληθινή ταυτότητά του και το πρώτο έπειτα από περίπου τρία χρόνια.

Τελειώνει η αμερικανοκορεάτικη κρίση για το «Πουέμπλο»


Στις 23 Δεκέμβρη 1968 οι αρχές της Βόρειας Κορέας απελευθερώνουν τα 82 μέλη του αμερικανικού κατασκοπευτικού πλοίου «Πουέμπλο», το οποίο συνελήφθη στις 23 Γενάρη 1968 μέσα στα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα. Με την απελευθέρωση τελείωσε και η κρίση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών, απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη για ένα τουλάχιστον χρόνο και έφθασε μέχρι το χείλος της πολεμικής σύγκρουσης. Η ιστορία έχει ως εξής:

Το πραγματικό δίλημμα: Ανοχή στη χαμοζωή με «κουπόνια», ή αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες;


Ενα μεγαλοπρεπές «όχι» είπαν ξανά από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, την περασμένη Τετάρτη, από την Ολομέλεια της Βουλής, στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο Δημόσιο, την κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων κατανάλωσης σε τρόφιμα, Ενέργεια και καύσιμα, προκειμένου να πάρει ανάσα ο λαός.

Και απολύθηκαν και χλευάστηκαν εργαζόμενοι του εργοστασίου Ανακύκλωσης


«Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και η ασυδοσία της εργοδοσίας με την ανοχή κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου. Ξανά πρωταγωνιστής του εργασιακού μεσαίωνα στο νομό μας βρίσκεται το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ, συμφερόντων Στειακάκη Δευκαλίωνα», τονίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, καταγγέλλοντας απολύσεις και χλευασμό σε βάρος των απολυμένων του εργοστασίου Ανακύκλωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εντοπίστηκε να πλέει κοντά στον στόλο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Τζορτζ Μπους

Το αεροπλανοφόρο «George WH Bush»

Σε σημείο έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αναδεικνύεται το Στενό του Οτράντο, στην Αδριατική θάλασσα, καθώς ρωσικά και αμερικανικά πολεμικά πλοία  εντοπίστηκαν να πλέουν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Σήμερα κυκλοφορεί εκτάκτως ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»

Ως εδώ! Με ισχυρό ΚΚΕ παντού καίμε τα αντιλαϊκά σενάρια!

Λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 23 Δεκέμβρη. Το επόμενο φύλλο του καθημερινού «Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη.

Επιχειρούν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και στις 2 Γενάρη


Να κατοχυρωθεί ως μέρα αργίας για τον κλάδο του Εμπορίου απαιτεί η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
 
Το αίτημα να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για τον κλάδο του Εμπορίου, στον οποίο χιλιάδες εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ωράρια - λάστιχο, δουλειά τις Κυριακές και εντατικοποίηση ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου, θέτει επί τάπητος η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. «Στις 2 Γενάρη να μην ανοίξει καμία εμπορική επιχείρηση!», τονίζει και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία «να φρενάρουν με παρεμβάσεις τους τις όποιες διαθέσεις έχουν οι εργοδοσίες για άνοιγμα των καταστημάτων» τη συγκεκριμένη μέρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/12/1524

Πεθαίνει ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα, ο πρώτος ευρωπαίος που ανακάλυψε το θαλάσσιο πέρασμα από τον Ατλαντικό προς τις Ινδίες, νότια από το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας.