Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Σχόλια της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ για τις μάσκες στα σχολεία

Σε ποιους κάνουν οι μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία;

Εδώ και τώρα:

 - Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών για την καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.

- Να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων.

Διαρκές και όχι Στιγμιαίο το Εγκλημα Μόρια

Πολύς λόγος, ανέξοδος κι υποκριτικός, για την κόλαση που λέγεται Μόρια. Και ντόπιος και διεθνής. Λόγος πασπαλισμένος, είτε με δαντικά τσιτάτα είτε με απαυγάσματα ισορροπιστικής σοφίας και δασκαλίστικες προτροπές για το κατά πόσο «προσφέρεται» η Μόρια για πολιτική εκμετάλλευση. Το έγκλημα αυτής και κάθε Μόριας, στην Ελλάδα ή αλλού, είναι διαρκές. Τελεία και παύλα. Η απόπειρα που έγινε και γίνεται για να χαρακτηριστεί στιγμιαίο και να τη γλιτώσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, οι ορατοί και αόρατοι προπαγανδιστές και συνεχιστές της «αγαθοεργίας» που λέγεται στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, κομμουνιστών, Εβραίων, Παλαιστινίων, ινδιάνων, κ.ά., δυστυχώς πιάνει τόπο. Και επίσημα και ανεπίσημα.

Με προβλήματα και ελλείψεις το «πρώτο κουδούνι» σε ολόκληρη την χώρα

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει εντυπώσεις, το «πρώτο κουδούνι», αποκάλυψε ελλείψεις και κενά που αν και έχουν επισημανθεί εγκαίρως από εκπαιδευτικούς και γονείς, δεν καλύφθηκαν.

Στο portal 902.gr, από το πρωί καταφτάνουν καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:

Καλείτε το λαό να ζει με ψίχουλα και ετοιμάζετε νέους εξοπλισμούς, ενταγμένους στον απόλυτο έλεγχο του ΝΑΤΟ

Από τη μία καλείτε το λαό να ζήσει και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα και από την άλλη ετοιμάζετε νέους εξοπλισμούς, νέες "αγορές του αιώνα", που -εκτός όλων των άλλων- δεν θα υπηρετούν πραγματικά την άμυνα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά θα είναι ενταγμένα στις επιθετικές επιδιώξεις και τον απόλυτο έλεγχο του ΝΑΤΟ.

Τεράστιες οι ευθύνες τους για τα κολαστήρια των νησιών

Οι τραγικές εξελίξεις στη Μόρια δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, αποκάλυψαν τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει ως αποτέλεσμα τον απαράδεκτο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε καταυλισμούς. Κάτι που σε συνθήκες πανδημίας μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα.

"Πισίνα Μόσχα" η μεγαλύτερη στο κόσμο

"Πισίνα Μόσχα" (1960-1994)

"Οι Μοσχοβίτες και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας λάτρεψαν αυτό το μέρος.*

Ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η διάμετρος της πισίνας ήταν 130 μέτρα.

Χτίστηκε στην τοποθεσία του γκρεμισμένου, από το 1931,καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος

ΜΑΤ: Γιατί πρέπει να καταργηθούν


Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) είναι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας, που έχουν στρατιωτικού τύπου δομή οργάνωσης και λειτουργίας και αποστολή την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και την τρομοκράτηση του λαού. Στελεχώνονται από αστυνομικό προσωπικό που έχει ιδιαίτερη διαρκή εκπαίδευση στις μεθόδους καταστολής του λαού και διαθέτουν ειδικό κατασταλτικό εξοπλισμό και μέσα. Ως ειδικές κατασταλτικές μονάδες στρατιωτικής δομής (διμοιρίες) διέπονται από ξεχωριστή ψυχολογία ομάδας, όπου κυριαρχεί το δόγμα εξουδετέρωσης του «εχθρού - λαού».

Φτάνει πια!

Φτάνει πια! Όχι άλλο αίμα εργατών!
  • Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην εταιρεία «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.”
  • Θάνατος εργαζόμενης στην εταιρεία «Vodafone» (μέσω ICAP) κατά τη διάρκεια τηλεργασίας…”
  • Ο 54χρονος οικοδόμος έπεσε από ύψος τουλάχιστον 4 μέτρων στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην Αγ. Σοφία και σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε ακαριαία…”

Θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό: Ενα πολυεργαλείο για την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη...

Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι περιβόητοι «αρνητές της μάσκας και του κορονοϊού», η κυβέρνηση θα μπορούσε να τους είχε εφεύρει: Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από τον τρόπο που τους αξιοποιούν τόσο η ΝΔ όσο και συνολικά τα επιτελεία του συστήματος, προκειμένου με ένα «σμπάρο» να πετύχουν πολλά τρυγόνια.

Το φετινό 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ήταν αλλιώς

Στα κόκκινα ντύθηκε το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά που φιλοξενεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Ένα Φεστιβάλ που φέτος στήθηκε από τα ίδια, γνωστά υλικά με το μεράκι, τη σχεδιασμένη εθελοντική δουλειά των φίλων και μελών της ΚΝΕ αλλά ωστόσο πραγματοποιείται «αλλιώς».

Κομμουνιστές κρατούμενοι, της Λέρου υπέρ 12ης Ολομέλειας

Με επιστολή τους, 14/9/1969, 905 κομμουνιστές κρατούμενοι στο στρατόπεδο Λακκί της Λέρου, εγκρίνουν τις θέσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Σύσκεψη των 75 Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων που έγινε στη Μόσχα, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν τις αντισοβιετικές, αντιδιεθνιστικές και αντικομμουνιστικές διακηρύξεις της φραξιονιστικής ομάδας Παρτσαλίδη - Δρακόπουλου - Μπριλλάκη.

Τα κέντρα κράτησης και βασανισμού Μπουμπουλίνας, Ασφάλειας Μεσογείων, το Μπογιάτι, το ΕΑΤ - ΕΣΑ ήταν πραγματικά για 4 χρόνια τα πιο ισχυρά κέντρα αντίστασης απέναντι στη χούντα.

Διαγράφεται ο Δημήτρης Παρτσαλίδης

Ο Δημήτρης Παρτσαλίδης διαγράφεται, 14/9/1952, από μέλος του ΚΚΕ.

Η οπορτουνιστική πλατφόρμα Παρτσαλίδη, η οποία επί της ουσίας καταδίκαζε το Δημοκρατικό Στρατό και υποστήριζε πως ήταν δυνατή μια «ομαλή εξέλιξη» μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, είχε δεχθεί σφοδρή κριτική κατά την 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ το 1950. 

Τις θέσεις της Συνδιάσκεψης υπερψήφισε και ο Παρτσαλίδης, χωρίς ωστόσο ουσιαστικά να τις ενστερνιστεί, όπως φάνηκε καθαρά από την μετέπειτα δράση του.

Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας

Οι Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος και Αθανάσιος Τσακάλωφ ιδρύουν, 14/9/1814, στην Οδησσό την Φιλική Εταιρεία, στον πυρήνα της οργάνωσης, της επάνδρωσης και της υλικής υποστήριξης της οποίας βρισκόταν η αστική τάξη. 

Η σύσταση συνωμοτικών οργανώσεων με ταξικούς – εθνικοαπελευθερωτικούς σκοπούς υπήρξε συνήθης πρακτική για τα αντίστοιχα κινήματα της εποχής και η Φιλική Εταιρία υπήρξε σαφώς η πιο σημαντική, τόσο από την άποψη της μαζικότητας, όσο και της μαχητικότητας, αλλά και του ρόλου τον οποίο έπαιξε στην πορεία προς την Ελληνική Επανάσταση του 1821.