Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας


Με μία συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, η Πάτρα το βράδυ της Παρασκευής τίμησε, τραγούδησε και νοστάλγησε τον μεγάλο συνθέτη, σηματοδοτώντας και την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ. Παρουσία της οικογένειας του Πατρινού δημιουργού, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην Τέχνη και στην πόλη, ονόμασε το «Εργοστάσιο Τέχνης» σε «Εργοστάσιο Τέχνης Θάνος Μικρούτσικος».

Το θέμα δεν είναι ο Μπογδάνος, το θέμα είναι η ΝΔ

«Δεν θα είναι υποψήφιος (σσ: ο Μπογδάνος). Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ». Αυτή ήταν η δήλωση, παραμονές των εκλογών, της τότε εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, της Μαρίας Σπυράκη.

Ποιες ήταν οι «συμπεριφορές (που) δεν γίνονταν ανεκτές», τότε, στην ΝΔ;
Αυτές:

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Μάτι

Η διαφήμιση από τον πρωθυπουργό ενός αναγκαίου έργου όπως είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου στο κατεστραμμένο Μάτι, όπου είχαν εγκαταλειφθεί τα καμένα δέντρα, το οποίο θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε γίνει από τον κρατικό μηχανισμό και όχι από κάποιους ιδιώτες επιχειρηματίες, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής που ένα χρόνο μετά την τραγωδία εξακολουθεί να υποφέρει.

29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Αδειάζει σιγά - σιγά από κατασκηνωτές ο χώρος του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας.

Τα πούλμαν προς όλη την Ελλάδα θα αναχωρούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα.

Ήταν ένα διαφορετικό Διήμερο, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το απαγορευμένο (στην Ουκρανία) σφυροδρέπανο


Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανέφερε σχετικά "με την πρόληψη μια απόπειρας υπονόμευσης της εθνικής ασφάλειας".

Στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας συνέλαβαν μια ομάδα βετεράνων του Κόκκινου Στρατού κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-45 από την Ουκρανία, που είχαν επισκεφθεί τη Ρωσία και τους απονεμήθηκαν εκεί τα αναμνηστικά μετάλλια «75η επέτειος της νίκης».

Ο λαός κερδίζει όταν σπάει τα «κοινωνικά συμβόλαια»

«Εχουμε ανάγκη τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής, της πολιτικής»: Η παραπάνω ατάκα επαναλήφθηκε με διάφορες παραλλαγές από κυβερνητικά χείλη την περασμένη βδομάδα, με αφορμή την παρουσίαση του «Πορίσματος Πισσαρίδη», του σχεδίου δηλαδή που καταθέτει η ΝΔ για να πάρει τα πακέτα χρηματοδότησης από το υπό διαμόρφωση «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ.

Υποκρισία και Φαρισαϊσμός

"Καταργήστε τα όλα λοιπόν. Πανηγύρια, χορωδίες, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, πάρτυ, εκκλησία, σχολείο, παιχνίδι, ανεμελιά, αγάπη, συντροφικότητα, στοργή.

Αφήστε τον κόσμο όρθιο στα ΜΜΜ, γιατί ως γνωστόν μόνο από τους καθιστούς κολλάει...

Ανοίχτε τα σύνορα όμως, για να έχουμε τουρισμό, αλλά μην επιδοτήσετε τον εσωτερικό τουρισμό, γιατί δεν περισσέψαν λεφτά από τις ζαρντινιέρες.

Για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Συμπληρώνονται φέτος σαράντα έξι χρόνια από το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού με την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κι αφού πρώτα το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυβέρνησης Μακάριου.

Ηχηρό δυναμικό μήνυμα έστειλε η πολιτική συγκέντρωση: Μένουμε δυνατοί, δεν φιμωνόμαστε, περνάμε στην αντεπίθεση

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είμαστε εδώ στο Στόμιο της Λάρισας. Σ’ αυτό το διαφορετικό, αλλά όπως πάντα μαχητικό, ζωντανό, κατακόκκινο Διήμερο, στο οποίο ανταμώνουν και φέτος χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν φέτος οι πρωτόγνωρες συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού.

Στρατής Μυριβήλης

Πεθαίνει, 19/7/1969, ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης (πραγματικό όνομα Ευστράτιος Σταματόπουλος).

Ενας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής αντιπολεμικής λογοτεχνίας, που δημιουργήθηκε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι και ο πεζογράφος και δημοσιογράφος, Στρατής Μυριβήλης.

Έρχεται στην Ελλάδα ο στρατηγός Ουίλιαμ Λίνσεϊ

Στις 19 Ιούνη ήρθε στην Ελλάδα ο στρατηγός Ουίλιαμ Λίβσεϊ, επικεφαλής πολυμελούς στρατιωτικής αποστολής των ΗΠΑ (USAGG), με εντολή την εδραίωση της «εσωτερικής ασφάλειας» στην Ελλάδα το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο (Γιώργος Μαργαρίτης, «Ιστορία του ελληνικού εμφυλίου πολέμου 1946-1949», τόμ. 1, εκδ. «Βιβλιόραμα», Αθήνα, 2000, σελ. 428).

Στις 20 Ιούνη 1947 υπογράφηκε η ελληνοαμερικανική συμφωνία «Περί βοήθειας προς την Ελλάδα». 

Η συμφωνία ανάμεσα σε άλλα προέβλεπε:

2ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς.


Στις 19 Ιούλη του 1920, συνήλθε το 2ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς. 

Ενα συνέδριο καθοριστικό για τα καθήκοντα των κομμουνιστών και τη διαπάλη που διεξαγόταν με τον οπορτουνισμό. Ενα συνέδριο επίκαιρο σήμερα. Αντικείμενό του ήταν η στάση των επαναστατικών δυνάμεων απέναντι στην προδοτική σοσιαλδημοκρατία.