Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Και το καλοκαίρι συντροφιά με τον Ριζοσπάστη

Οι εξελίξεις δεν κάνουν διακοπές!

Το καθημερινό διάβασμα της εφημερίδας ειναι απαραίτητο για ενημέρωση καιπροσανατολισμό. 

Για την πληρωμή του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Να ποια είναι τα “νέα μέτρα” της κυβέρνησης:

Πληρώνει τώρα στους εργαζόμενους 
τις ειδικές αποζημιώσεις του Ιουνίου!!!

Με νέα Υπουργική Απόφαση ο γνωστός υπουργός που σιχαίνεται την εργατική τάξη ανακοίνωσε ότι από αύριο θα πληρωθούν τα ψίχουλα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή ή εργάζονται με το άθλιο καθεστώς της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ από τον Ιούνη!

«Πρωτόκολλο» για την κυβέρνηση οι απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων από τις 17 Ιούλη, που ζητά από την κυβέρνηση να μην ανακοινώνονται αναλυτικά οι περιοχές που υπάρχουν κρούσματα.

                                                                          Και η κυβέρνηση το έκανε πράξη!

Η Κυριακή αργία δε χαρίζεται! Δεν είναι για τα δόντια τους!


Η επίθεση ενάντια στο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας συνεχίζεται. Στην Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο υπήρξε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για το συνολικό άνοιγμα των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ελεύθεροι Σκοπευτές του ΔΣΕ β΄

Εάν η Απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944 δε γινόταν όπως έγινε και με όσα ακολούθησαν τη «Βάρκιζα» και εάν δεν είχαν επικρατήσει με τη βοήθεια της μαζικής στρατιωτικής επέμβασης των Αγγλων οι προδότες, οι δωσίλογοι, οι απόντες στον Eθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, οι καιροσκόποι πολιτικοί και στρατιωτικοί, ο πρωταγωνιστής του «επεισοδίου» που θα δούμε σε συντομία, θα είχε το άγαλμά του σε κάποιο σημείο της Λάρισας, εκεί προς το τα τέρμα της οδού Υψηλάντη.

Ηταν ο Αγγελος Τσιτώτας. «Αγγελος» όνομα και πράγμα. Ξανθός με ψηλή κορμοστασιά, όμορφος, λεβέντης, στο άνθος της νιότης του.

H Υγεία στα χρόνια του καπιταλισμού

Από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 του νέου κορονοϊού στις αρχές Γενάρη 2020, όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Κίνα, έχουν περάσει επτά μήνες. To αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για να κρύψουν τις τεράστιες και αποκλειστικές ευθύνες τους, η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, μαζί με τα αστικά μέσα ενημέρωσης,

Απειλές εργοδοτών σε εργαζόμενους για να μην μαθευτεί κρούσμα κορoνοϊού


Τα κέρδη του βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας

Καθημερινά επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις που από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της επιδημίας είχαν επισημάνει τόσο η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, όσο και δεκάδες άλλα σωματεία και φορείς: κυβέρνηση και εργοδοσία θωρακίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, και θυσιάζουν για αυτά την υγεία του λαού.

Δαμόκλειος σπάθη

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στα Ελληνοτουρκικά δείχνουν ακόμα πιο καθαρά ότι με τη σφραγίδα και την εποπτεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στρώνεται ένα τραπέζι διαλόγου για τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, τις αστικές τάξεις των δύο χωρών, για επικίνδυνες διευθετήσεις, και διαμορφώνονται προϋποθέσεις συνεκμετάλλευσης της Ανατ. Μεσογείου και του Αιγαίου. Οι εξελίξεις αυτές είναι σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και σε βάρος της ειρήνης, της ασφάλειας των λαών της περιοχής.

Απαιτούν μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Αναλυτικά παραδείγματα για το τι συμβαίνει 
στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, με ανοιχτή επιστολή τους αναδεικνύουν τις τεράστιες ανεπάρκειες και τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε από το πρώτο κύμα της πανδημίας για να ισχυροποιήσει το

Σχηματίζεται η κυβέρνηση του Ηλία Τσιριμώκου


Σχηματίζεται, 20/8/1965, η κυβέρνηση του Ηλία Τσιριμώκου, η οποία καταψηφίζεται μετά από 8 μέρες.

Ήταν μια από τις πολλές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης που έδωσε ο Βασιλιάς και δεν μακροημέρευσαν, στη προσπάθειά του να συγκροτήσει κυβέρνηση με την ΕΡΕ και τους λεγόμενους «αποστάτες» της Ένωσης Κέντρου.

Η εκτέλεση 13 κομμουνιστών απο την Χίο το 1948

 20 Αυγούστου του 1948…. Μέσα στη νύχτα ακούγεται το βαρύ βήμα των φυλακών, που ήρθαν να πάρουν τους αγωνιστές …

Πριν λίγες ώρες επέτρεψαν στα αδέλφια Διαμαντή Γεωργούλη και Δημήτρη Τράτση να αποχαιρετήσουν τα αδέλφια τους Παντελή και Γιάννη, που διάλεξαν το δρόμο της εκτέλεσης, αφήνοντας βαριά υποθήκη και εντολή στους συντρόφους τους να συνεχίσουν…..

Λήγει η μεγαλύτερη έως τότε εκστρατεία του κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Βόρεια Πίνδο

Λήγει,  20/8/1948, η μεγαλύτερη έως τότε εκστρατεία του κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Βόρεια Πίνδο («Σχέδιο Κορωνίς»), με 6 μεραρχίες πεζικού, 2 μοίρες ΛΟΚ και 8 λόχους πολυβόλων, πυροβολικό και αεροπορία. Στόχος τους, το χτύπημα και η εξόντωση του κύριου όγκου των δυνάμεων του ΔΣΕ που βρίσκονταν στο Γράμμο.