Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Μωρές Παρθένες


Εμ! Αμα δηλώνεις συμμετοχή στο νατοϊκό surviror, αυτά παθαίνεις. Αλλά όπως λέει κι ο κεντρικός παρουσιαστής του επεισοδίου «Αζόφ survivor», πρόεδρος της Βουλής (των Ελλήνων), ας μείνουμε στη μεγάλη εικόνα. Η οποία είναι αμείλικτη καθόσον μεταδόθηκε και live.

Ποιο ήταν το πρώτο θύμα του πολέμου στην Ουκρανία;


Ποιο ήταν το πρώτο θύμα του πολέμου στην Ουκρανία;

Η ΚΝΕ δίνει στη δημοσιότητα το 2ο θεματικό βίντεο (video essay) για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Να τι χειροκροτούσατε


Οι Έλληνες βουλευτές που παραβρέθηκαν και ή χειροκροτούσαν ή καθόντουσαν παθητικά, ενέκριναν ουσιαστικά τις ''δημοκρατικές'' αλλαγές του Ζελένσκι . Ας δούμε μερικές από αυτές :

Με παρακαταθήκη τη μεγάλη απεργιακή μάχη, συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε μπροστά στην Πρωτομαγιά!


Τη μεγάλη απεργία της 10ης Ιούνη θύμισε η πρόσφατη απεργία στις 6 Απρίλη, ενώ πολύ μαζικές ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποτελώντας βήμα κλιμάκωσης του αγωνιστικού προγραμματισμού των συνδικάτων, σε συνέχεια των μαζικών συλλαλητηρίων που οργάνωσαν στις 26 Φλεβάρη και των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς μέσα στον Μάρτη.

Κάθε μέρα και ένα επιπλέον επεισόδιο στην επικίνδυνη εμπλοκή


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
 
Εντείνονται οι πρόβες ενός πιο γενικευμένου πολέμου από τη μια και από την άλλη πλευρά, με τη χώρα μας να αναβαθμίζεται διαρκώς στη μεταφορά ΝΑΤΟικού υλικο

Η Αρμενία ανακοινώνει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν


ΝΑΓΚΟΡΝΟ - ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν χθες Τετάρτη τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για να αποκλιμακωθεί η διένεξη ανάμεσά τους για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Μηνύματα αλληλεγγύης σε ΚΚΕ και ΚΝΕ για τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και τους τραυματίες από την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας εις βάρος τους, την ημέρα την πανεργατικής απεργίας, στις 6 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/04/1821

Γεννιέται ο Γάλλος συμβολιστής ποιητής Σαρλ Μποντλέρ. Στην επανάσταση του 1848 στη Γαλλία ο Μποντλέρ βρέθηκε στα οδοφράγματα μαζί με τον εξεγερμένο λαό του Παρισιού, ενώ πολλά έργα του κατόπιν απαγορεύτηκαν «για προσβολή των δημοσίων και των καλών ηθών».