Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Πέθανε αυτός που πρόδωσε τις ελπίδες των λαών

 
Ενας Γενίτσαρος λιγότερος ....

Γερμανία: Αποκαλυπτήρια δίμετρου ανδριάντα του Καρλ Μαρξ στο Γκελζενκίρχεν

 
Ενώ τη Λετονία και στην Εσθονία, με απόφαση των αστικών κυβερνήσεων, γκρεμίζονται σοβιετικά μνημεία αφιερωμένα στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, σε μια άλλη γωνιά της Ευρώπης στήνονται ανδριάντες του Μαρξ.

Συνεχίζονται τα επικίνδυνα χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

 
Ενώ ΗΠΑ, Γερμανία και ΕΕ προετοιμάζονται για μακροχρόνιο πόλεμο και στήριξη του Κιέβου

Συνεχίζονται στην Ουκρανία τα χτυπήματα - και οι εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες - γύρω από τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια, με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ενός μεγάλου πυρηνικού ατυχήματος ή διαρροής ραδιενέργειας.

Τώρα οικονομική ενίσχυση για τους φαντάρους


Την ίδια στιγμή που σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προετοιμάζεται το έδαφος για νέες μεγάλες θυσίες των εργαζομένων και της νεολαίας, στο φόντο του «δύσκολου χειμώνα», της ακρίβειας που έρχεται πιο απειλητική «να αλλάξει βάρδια» το «εύκολο» καλοκαίρι, τη στιγμή που ένας στους δύο δεν έκαναν ούτε μια μέρα διακοπές, εμείς και οι οικογένειές μας φορτωνόμαστε το ασήκωτο βάρος του κόστους της στρατιωτικής θητείας.

Ανρί Μπαρμπύς


Ο Ανρί Μπαρμπύς γεννήθηκε στις 17 του Μάη 1873 στο Ανιέρ, κοντά στο Παρίσι, Σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία. Αποφοίτησε το 1889 και άρχισε να δημοσιογραφεί. Το 1895 κυκλοφόρησε το πρώτο του έργο, μια συλλογή διηγημάτων. Το 1903 δημοσίευσε το μυθιστόρημά του «Οι ικέται», ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το μυθιστόρημά του «Η κόλαση», που μεταφράστηκε και στην ελληνική γλώσσα το 1923.

Προς «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» στην αγορά Ενέργειας για θωράκιση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στο απυρόβλητο το αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ που βυθίζει τα λαϊκά νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια και την τεράστια ακρίβεια

Μαζί σε βάρος του λαού υφαίνουν τον «ιστό της αράχνης»


 Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις υποκλοπές, όπως επιβεβαίωσε και η συζήτηση στη Βουλή, εξελίσσεται σε μία ακόμα κοκορομαχία ανάμεσα στα αστικά κόμματα, η οποία επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί το σάπιο υπόβαθρο που γεννά και γιγαντώνει σήμερα την παρακολούθηση και την καταπάτηση λαϊκών ελευθεριών.

Διαχρονικό συμπέρασμα η ανάγκη για πλήρη διαχωρισμό του εργατικού - λαϊκού κινήματος από τις επιδιώξεις της αστικής τάξης


Στο προσφυγοχώρι της Κάτω Παναγιάς στην Ηλεία, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες στέγασης των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής Καταστροφής 100 χρόνια πριν και πήρε το όνομά του από το ομώνυμο χωριό στην Ερυθραία της Μικράς Ασίας, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή και την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
30/08/1871

Γεννιέται ο Νεοζηλανδικής καταγωγής Βρετανός φυσικός και χημικός Έρνεστ Ράδερφορντ, που το 1908 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Χημείας.