Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο μεγάλος «άγνωστος»

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Δε θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι ο Παλαμάς αποτελεί σήμερα «ταμπού» για την εκπαίδευση, αλλά και για ορισμένους φιλολογικούς κύκλους. Η πολιτεία στέκεται μάλλον αμήχανα μπροστά στο έργο του, όπως κάνει και με το έργο άλλων μεγάλων ποιητών, η δημιουργία των οποίων «αρνείται» να «κοπεί» στα «μέτρα» των ιδεολογικών αναγκών του κράτους.

Όταν η Αλέκα Παπαρήγα γινόταν δέκτης χυδαίων σεξιστικών σχολίων


Η Αλέκα Παπαρήγα έχει γίνει δέκτης χυδαίων σεξιστικών σχολίων για την εμφάνιση της, την ηλικία της ακόμα και για την οικογένεια της.

ΔΕΝ την στηρίξατε. 

«Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) με προσκεκλημένη την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν Margrethe Vestager «σχετικά με τις νομοθετικές προτάσεις για τις ψηφιακές αγορές και για τις ψηφιακές υπηρεσίες" παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε:

Η ζωή μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης!


Για τους νεκρούς συναδέλφους μας στα super market και τα δεκάδες κρούσματα σε καταστήματα, αποθήκες, γραφεία

Δύο συνάδελφοι νεκροί τις τελευταίες 10 μέρες, αρκετοί νοσούντες, πολλαπλάσιοι σε καραντίνα και εκατοντάδες κρούσματα μέσα στις επιχειρήσεις των super market, από τις αποθήκες και τα γραφεία ως τα καταστήματα πώλησης.

Σύσσωμη καταδίκη της καταστολής και του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη


Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ για την άγρια επίθεση της αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα

 Φοιτητικοί Σύλλογοι, εργαζόμενοι και καθηγητές του ΑΠΘ καταδικάζουν την ένταση της κρατικής καταστολής, με την οποία επιχειρείται να επιβληθούν σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς και εργαζόμενους οι αντιδραστικές αλλαγές του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Θητεία στο χακί... η πρωτοπόρα δράση δεν παίρνει αναβολή!


 Η στρατιωτική θητεία για κάθε νέο είναι ένα ενδιαφέρον «ταξίδι», στη διάρκεια του οποίου γεμίζει τις αποσκευές του με νέες εμπειρίες, φιλίες και ιστορίες που διαρκούν για μια ζωή.

Για κάθε νέο που σκέφτεται και δρα σε ριζοσπαστική κατεύθυνση είναι «κερδισμένος χρόνος», γιατί έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στην επικοινωνία και στην κοινή δράση με δεκάδες νέους ανθρώπους (που μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα αλλά διαφορετικές απόψεις), να τους «κερδίσει» με τις ιδέες και τη στάση του, αλλά και να διδαχθεί από αυτούς. Εχει την ευκαιρία να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τη στρατιωτική τέχνη, να αναμετρηθεί με δυσκολίες και αντιλήψεις, να μην «τσιμπήσει» σε άδικες απαγορεύσεις ή πονηρά δολώματα. Τελικά, να βγει πιο έμπειρος και σίγουρος για τις ιδέες και τις δυνάμεις του.

Ποια η διαφορά νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής;


Το αστικό κράτος παρεμβαίνει με πολλούς τρόπους στην οικονομική ζωή για να διασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και, ιστορικά, με την ανάπτυξη του καπιταλισμού εξελίσσεται και ο τρόπος παρέμβασης του αστικού κράτους.

Προσπάθεια αναθέρμανσης της «διατλαντικής συμμαχίας»


ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στο επίκεντρο της Δύσης η αντιμετώπιση της Κίνας και της Ρωσίας, ενώ οι αντιθέσεις παραμένουν και οξύνονται

Η αίσθηση πως η «διατλαντική συμμαχία επέστρεψε» - μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ - επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή ηγετών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και ιμπεριαλιστικών οργανισμών της Δύσης.

Σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα



 Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του.

Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη τον λαό.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της WOLT

 


Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας και εκφράζουμε τη στήριξη μας στις κινητοποιήσεις σας.

Ως Συνδικάτο των εργαζόμενων στον  Τουρισμό και Επισιτισμό, παλεύουμε σταθερά για να έχουν οι διανομείς, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι της wolt,  ολοκληρωμένα δικαιώματα και να εργάζονται με  όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες.

Δεν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει για την αντιμετώπιση της πανδημίας έναν χρόνο μετά

 
Δεν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ένα χρόνο μετά, τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Alert» για τη συμπλήρωση ενός χρόνου της πανδημίας στην χώρα μας.

Ευχαριστούμε τον σοσιαλισμό για τα ευτυχισμένα παιδικά μας χρόνια!

 


Είμαι χαρούμενος
άνθρωπος.

Γεννήθηκα όταν υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ. Σπούδασα στην κοινή- κλασική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την καλύτερη στον κόσμο – το σοβιετικό σχολείο.

Ήμασταν περήφανες/οι που ζούμε στην ΕΣΣΔ. Περιμέναμε πότε επιτέλους θα λάβουμε τον Οκτώβριο το σήμα για την επέτειο της Επανάστασης και το φορούσαμε περήφανα .

Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» και η συζήτηση για τις ποινές


Μπροστά στον καταιγισμό καταγγελιών για σεξουαλική, λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση στους χώρους του Αθλητισμού και του Πολιτισμού το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και σύσσωμος ο αστικός Τύπος, εμφανίζονται δήθεν εμβρόντητοι από τον όγκο και την έκταση των καταγγελιών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/02/380

Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του κράτους το χριστιανισμό.

28/02/1770

Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων («Ορλοφικά»). Η εξέγερση, της οποίας ηγήθηκαν οι χριστιανοί κοτζαμπάσηδες της Πελοποννήσου, αφορίστηκε από το Πατριαρχείο και κατεστάλη από τις οθωμανικές δυνάμεις.