Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην απεργιακή συγκέντρωση των Γάλλων εργαζομένων

Απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της γενικής απεργίας στη Γαλλία, έγινε σήμερα και στο Στρασβούργο. 

Συγκεντρώθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, όπως των σιδηροδρόμων, των κατασκευών, την Υγεία, την εκπαίδευση και καλλιτέχνες ενάντια στη νέα μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν που τσακίζει συντάξεις, αυξάνει ηλικιακά όρια σύνταξης, παραδίδει τις

Οι λαοί δεν έχουν κανένα λόγο να γιορτάσουν τα 10 χρόνια από τη Συνθήκη της Λισαβόνας

Την ώρα που η ΕΕ “γιορτάζει” τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη Συνθήκη της Λισαβόνας και του "Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων" της ΕΕ, οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν κανένα λόγο να γιορτάσουν, αλλά μπορούν να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για τον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο, που έχει οικοδομηθεί σε βάρος τους.

«Στο σφυρί» το 2020 λιμάνια, δρόμοι και εταιρείες Ενέργειας

Βασικές υποδομές της χώρας έχει προγραμματίσει να βγάλει «στο σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ για το 2020 υλοποιώντας τον σχεδιασμό τόσο της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προγραμματισμός των ιδιωτικοποιήσεων για το νέο έτος περιλαμβάνει παραχώρηση ή πώληση των λιμανιών Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας. Ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι έντονο το

Σφαίρες καουτσούκ που αποκαλεί «ελαστικές μπάλες» εκτόξευσε η Αστυνομία κατά την επιχείρηση στο Κουκάκι

«Μικρές ελαστικές μπάλες», δηλαδή σφαίρες καουτσούκ, εκτόξευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη χθεσινή επιχείρηση στο Κουκάκι, όπως παραδέχεται σε ανακοίνωση η Αστυνομία, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας καταγγελίες για τη χρήση κάποιου τύπου πλαστικής σφαίρας που τραυμάτισε γυναίκα.

Δυναμική κινητοποίηση

Με μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έστειλαν μήνυμα «καταψήφισης» του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε η Μυρτώ Κουτσονίδα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στις Προσφυγικές Δομές (δείτε video εδώ).

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τον κρατικό προϋπολογισμό

Εμείς, κυρίες και κύριοι, δεν θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε, είναι αντιαναπτυξιακός. Αυτή η κριτική που σας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα σας βολεύει πάρα πολύ. Αντίθετα, εμείς θα αποδείξουμε ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και γι' αυτό είναι και βαθιά αντιλαϊκός.

Η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ, αλλά δεν μεταφράζεται σε ανάλογη βελτίωση για τη ζωή των εργαζομένων.

Ο προϋπολογισμός σας είναι διδακτικός, γιατί έρχεται να αποδείξει, με πολύ σκληρό αλλά με κάθετο τρόπο, αυτό που φωνάζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πού το πάνε;

Η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη. Ερχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αντιφασιστικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, προσβάλλει βάναυσα τα δεκάδες θύματά της. Στην ουσία της είναι πλήρης αποδοχή της υπερασπιστικής γραμμής των ναζί. Είναι αντιγραφή μέρους της απολογίας του ναζί αρχηγού της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης στις αρχές του Νοέμβρη.

Προκλητικό «ξέπλυμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Σε μια προκλητική πρόταση - ασπίδα προστασίας επί της ουσίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε, χτες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Υστερα από 8 ώρες αγόρευσης, κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι - οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της - θα πρέπει να αθωωθούν.

Νικηφόρος Βρεττάκος


O Νικηφόρος Βρεττάκος, γεννήθηκε στις 19/12/1911, στην Πλούμιτσα Κροκεών της Σπάρτης. και έφυγε από την ζωή 4/8/1991.

Δακρυσμένος φρουρός της Ποίησης και της Ελευθερίας

Μια από τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος αφιέρωσε τη ζωή και τη δημιουργία του στην

Ο ΕΛΑΣ πετυχαίνει μεγάλη νίκη,καταλαμβάνοντας το Αρχηγείο της βρετανικής Αεροπορίας


Ο ΕΛΑΣ πετυχαίνει μεγάλη νίκη, 19/12/1944, καταλαμβάνοντας το Αρχηγείο της βρετανικής Αεροπορίας στην Κηφισιά. Πάνω από 500 Βρετανοί οπλίτες και 50 αξιωματικοί έγιναν αιχμάλωτοι του ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και ένας στρατηγός.

Στα άλλα μέτωπα, οι επιθετικές ενέργειες των Βρετανών σε Τζιτζιφιές προς Αγία Ελεούσα και στη Σοφοκλέους, αναχαιτίστηκαν με επιτυχία. Δεν έγινε το ίδιο με το λόφο Σικελίας (Καλλιθέα), που ανακαταλήφθηκε, ενώ, έπειτα από πολυήμερες σκληρές μάχες, οι Βρετανοί κατάφεραν να καταλάβουν το Ανατολικό τμήμα της Καλλιθέας, το Κουκάκι και το ύψωμα του Φιλαρέτου.